SATURDAY, SEPTEMBER 21 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Nystartat företag investerar

Verktygsmakarna i Värnamo AB är ett nystartat företag bestående av tre delägare som nu har påbörjat uppbyggnaden av sin maskinpark.
I och med den senaste investeringen av en ny sänkgnistmaskin från GF Machining Solutions, en FORM E 600, har de nu en komplett verkstad. De har också både 3 & 5-axliga MIKRON-maskiner från GF Machining Solutions.

Verktygsmakarna AB tillverkar 95% av alla komponenterna till formverktygen ’in house’ och har därför kontroll över hela processen. Huvudinriktningen är framtagning av formverktyg till Zink, Silicon och Gummi. De kör även småserier med hög tekniknivå i både svarv och fräs.

För mer information kontakta:
Verktygsmakarna i Värnamo AB, Carl Bengtsson, tel. 0370-307531
Masentia AB, Olof Karlsson, tel. 070-348 99 48
Contact information
Mailing address
Västbo­vägen 56b
33153 Värnamo
Visiting address
Västbo­vägen 56
33153 Värnamo
Region
Värnamo
Jönköpings county
Sweden
VAT number:
556539-3542
Founded: 1994
Employees: 25
Masentia - Din maskinpartner 110%...

Hos oss får du alltid lite mer! Vi är en av de marknadsledande helhetsleverantörerna av maskiner till tillverkningsindustrin. Hos oss får du alltid lite mer än vad du har räknat med. När andra ger 100 procent, så kan du vara säker på att vi ger 110. Vi står alltid på din sida.

Masentia är en nordisk verksamhet med försäljning och support av maskiner till verkstadsindustrin i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Med ca 75 medarbetare har vi den kompetens och organisation som krävs för att maximera verkstadsindustrins konkurrenskraft och lönsamhet.

Agents

CAMTEK, Germany (General agent)
PEPS CAD/CAM Programmeringsutrustning
CARNAGHI PIETRO, Italy (General agent)
Vertikala svarvar, Portalfräsmaskiner
COHERENT, Sweden (General agent)
Laserteknik och metall 3D-skrivare
E.KO IONISER®, Germany (General agent)
Avjoniseringsteknologi för trådgnistar - Billigare, mindre miljöpåverkan, 10 gånger längre driftstid
GEIBEL & HOTZ, Tyskland, Sweden (General agent)
Planslipmaskiner
GF MACHINING SOLUTIONS, Schweiz (General agent)
Tråd- och sänk- och hålgnistmaskiner (tidigare AGIE och CHARMILLES) 3- och 5-axliga vertikala fleroperationsmaskiner, höghastighetsfräsmaskiner mm (tidigare MIKRON)
HELLER, Germany (General agent)
Horisontella fleroperationsmaskiner, FMS-anläggningar, Transferliner, Bearbetningsmaskiner för vev- och kamaxlar
MATSUURA, Japan (General agent)
Fleroperationsmaskiner, fräs- och laser-sintringsmaskiner.
OPEN MIND, Tyskland, Sweden
hyperMILL®: CAM för NC Programmering
PIETRO CARNAGHI, Italy (General agent)
Vertikala svarvar, portalsfräsmaskiner - THINK BIG!
UNISIGN, Netherlands (General agent)
Vertikala fleroperationssvarvar, portalfräsmaskiner, karusellsvarvar
WFL, Austria (General agent)
Fleroperationssvarvar
Zimmermann, Germany (General agent)
5-axliga portalfräsmaskiner

Files

Masentia

Contacts

Carola Fransson
0370-37 84 04
Olof Karlsson
070-348 99 48
Helena Wernersson
0370-37 84 14
Andreas Josefsson
070-3489945
Stefan Widell
0370-37 84 16
Thomas Andersson
016-155733
Petra Sivefäldt
0500-38 14 37

LATEST NEWS

- News from the industry
9/12/2019
ITU-programmet får vara kvarTobias Håkansson blir ny regionchef för distrikt ÖresundHager har förstärkt försäljningsteamet i väst med ett par strategiskt viktiga rekryteringarNy undersökning från LTH visarPatrik Settlin utses till ny vd för LitiumPSA:s el- och hybridoffensiv – de första svenska priserna klaraHenkel Norden inleder samarbete med KW PartsKonjunkturvändningen är näraKlimatomställning och kompetensförsörjning i höstens regeringsförklaringAirmees cargocyklar breder ut sig över Stockholm Ökad automation och digitalisering med hjälp från Prevas och RobotlyftetABB inleder byggnation av ny robotfabrik i ShanghaiNy varumärkesprofil för Volkswagen TransportbilarIAAM Sverige arrangerar European Advanced Materials Congress
9/11/2019
Viktigare än någonsin att nätverka på mässgolvetFatpump – Bästa tipsen för ett bra köpStålåret 2019: Nu laddar vi omBesiktningstekniker till Opus i AkallaVälsmord hydraulikinspiration i Borlänge 23-24 oktoberProduktnyhet September 2019 - SortimentväskaRamirent blir totalleverantör till NCC:s bostadsprojekt i ÄngelholmSizes ingår partnerskap med Business Arena StockholmSTIHL invigde expansion av det nordiska huvudkontoretebm-papst lanserar nya fläktar för kommersiella fordonLand Rover Defender - Ikonen är tillbakaEngcon ökar sin omsättning för nionde året i rad BMW visar upp nyheter på IAA Cars i FrankfurtStena Recycling är officiell partner till ASAPRacing och konceptbilarVärldspremiär för Volkswagens nya elbil ID.3
9/10/2019
VBN Components finalist för tyska MM Maschinenmarkts innovationsprisThomas Johansson ny affärsområdeschef för Energi och Industri VästEnkel rörbearbetningGöranssons Maskiner AB i Staffanstorp samarbetar med Beck Maskin Sverige ABPeab bygger nya Storbron i SundsvallBränslecellsdriven dragtruck för framtidens flygplatslogistikNy miljöcontainer unik i att uppfylla uppdaterade krav Diac satsar på framtiden Jobbprognos för svensk industri bland de svagare i Europa​600 byggnadsvårdsexperter räddar miljönAbkati förstärker säljkåren i StockholmNya Hilti DSH 600-X motorkapMexichem - som Wavin är en del av - blir Orbia: To Advance Life Around the WorldFord kommer sälja fler elbilar än diesel- och bensinbilar tillsammans år 2022Nya produkter på ny mark När du vill ha raka svar! FLEX nya digitala vattenpass är här!Vad har olja, solpaneler, lithiumbatterier och en kompisklubb gemensamt?​Mobileye – förarens extra ögonEfterlängtad sliphjälp - ONE+ Batteridrivna FingerslipSnabbare produktion med konverterad nonwoven!Hager stärker sin säljorganisation med Jonas Becker Pressinbjudan: Advanced Biofuels Conference
9/9/2019
Kompakt smartness i ÖvikLesjöfors goes to HollywoodABB öppnar nytt högeffektslabb för lågspänningsprodukterLuna lanserar handverktyg för smidigare säkring Besök Diac Metal AB på Elmia underleverantörsmässaRiksarkitekten – starkt dragplåster till mässan Nordic Property ExpoConrad Elektronik erbjuder nu smidiga inköpslösningar för företagRollco firar 20 år!Sportkläder i återvunnen plast från havet vinner Textilias miljöstipendium 2019 Thermotransferskrivare för industriella applikationer
Advertisements