SATURDAY, MARCH 23 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Nya program och ett nytt, unikt utbildningskoncept i Högskolan i Halmstads utbud nästa år

I morgon, den 15 mars, öppnar ansökningsperioden till höstens utbildningar på landets lärosäten.
Bland nyheterna på Högskolan i Halmstad finns tre program som på olika sätt har fokus på hållbarhet och hälsa. Dessutom är det premiär för Common Core, där studenter från fyra utvalda program läser vissa kurser ihop. Common Core är ett nytt sätt för Högskolan i Halmstad att erbjuda innovativa utbildningar med möten över ämnesgränser.

Studenter som börjar på något av de fyra program som ingår i Common Core kommer att läsa vissa kurser tillsammans. Genom Common Core kommer studenterna att få extra möjligheter att utveckla bland annat nyfikenhet, kritiskt tänkande och förmågan att lösa problem.

– Studenterna kommer verkligen att få träna på att samarbeta och förstå vår komplexa samtid. I dag vill många arbetsgivare ha medarbetare som har med sig flera perspektiv. Vår tanke med Common Core är att bredda studenternas kunskaper och perspektiv på vilka roller de själva kan ta, både i samhället och i arbetslivet, säger Eva Strandell, programchef för Common Core.

Högskolan i Halmstad har förberett Common Core under flera år. Fyra program blir först ut och tanken är att studenter på ytterligare fyra program ska studera inom ramen för Common Core från höstterminen 2020, och på sikt ännu fler.

– I Sverige är Common Core än så länge ett unikt koncept för Högskolan i Halmstad. Vi tror verkligen att det kommer att ge våra studenter kompetenser som du kanske inte får på andra lärosäten, förutom förmågan att samverka över ämnes- och programgränser handlar det också om att vara innovationsdrivande, kreativ, empatisk och kommunikativ, säger prorektor Pernilla Nilsson.

Till hösten startar tre helt nya program på Högskolan i Halmstad. Det är Miljö, innovation och hållbarhet, Medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning hälsa och Masterprogram i energismart innovation i byggd miljö.

Dessutom startar en ny, förändrad Ämneslärarutbildning för gymnasieskolan, med ämneskombinationen naturvetenskap och engelska.

På Högskolan i Halmstad kan blivande studenter nu välja mellan drygt 50 program och cirka 150 kurser. Mer än hälften av utbildningsprogrammen leder till en yrkesexamen. Det senaste året har Högskolan fokuserat på att utveckla professionsutbildningarna för yrken som blir alltmer digitaliserade. Prorektor Pernilla Nilsson säger att utbudet ligger i tiden och kan möta vår tids stora samhällsutmaningar.

– Tack vare att all personal arbetar hårt med att utveckla våra utbildningar håller de också hög kvalitet. När det gäller de nya programmen har Högskolans programgrupper gjort ett fantastiskt arbete med att omvärldsbevaka för att ta fram utbildningar som svarar mot samhällets efterfrågan och behov och rustar våra studenter för en arbetsmarknad som hela tiden förändras.

Ansökningsperioden är öppen under en månad, från fredagen den 15 mars till måndagen den 15 april. Program och kurser söks på www.antagning.se

Nya program vid Högskolan i Halmstad hösten 2019

• Medie- och kommunikationsvetenskap – inriktning hälsa, 180 hp: ger spetskompetens för den som vill arbeta med hälsorelaterad kommunikation.
• Miljö, innovation och hållbarhet, 180 hp: tvärvetenskaplig utbildning för den som lockas av att driva hållbarhetsarbete på en internationell arbetsmarknad. Fokus på bland annat miljö, hållbarhet, samhälle och ledarskap.
• Masterprogram – energismart innovation i byggd miljö, 120 hp: program med nära anknytning till flera av Högskolans forskningsmiljöer och till profilområdet Smarta städer och samhällen.

De här fyra programmen ingår i Common Core:
• Bygg- och fastighetsekonomprogrammet, 180 hp
• Mekatronikingenjör, 180 hp
• Psykologi – inriktning idrott och motion, 180 hp
• Statsvetenskap – samhällsanalys och kommunikation, 180 hp

Kontakt
Pernilla Nilsson, prorektor, tel. 0708-35 27 72
Eva Strandell, programchef Common Core, tel. 0729-77 36 74
Mer information
Läs mer om Högskolans utbildningar på www.hh.se/hittautbildning
Common Core på www.hh.se/commoncore
På Högskolans kampanjwebbplats går det att göra ett test för att se vilka utbildningar som kan passa: framtiden.hh.se
3/18/2019
Första Circle K-stationen med IONITY:s supersnabbladdare är öppnad i Strömstad E6 Matchningen måste fungera mycket bättreAPC by Schneider Electric ställer ut på årets Dustin-mässa!Artificiell intelligens – här för att stannaFinja förenklar beräkningen av Mursystem ExaktPsykisk ohälsa och arbetsmiljöfrågor diskuteras på SSG Säkerhetskonferens 2019Pressinbjudan: Hur kommer vi att interagera med autonoma system i framtiden?Ny global standard sätter pris på miljöförstöringenFörsta generationen batteridriven kombimaskinAddMobile lanserar smart lås till byggbranschenNelson Automotive byter namn till AvistudBoKlok får förstärkning från Skanska Polen via utbytesprogramMercedes levererar första elektriska transportbilen till svenska kunderSigma Technology utsett till ett av Sweden's Best Managed Companies 2019Engcon får pris som ett av Sveriges bäst skötta företagEnzymex produkt EcoCoat skapade ett enkelt och smidigt samarbeteTrender och inspiration när Vårmässan i Malmö fyllde 20 år
3/15/2019
Cranab köpte sju Matrix på ett brädeHur ett litet projekt gör världen till en bättre platsEasyPark utsedda till ett av Sveriges mest välskötta företagClaremont stärker helhetserbjudandet inom E-handel med ny VDJM förvärvar fastighet i Fålhagen, UppsalaVi skapar järnvägshistoria med OstlänkenStabilt och starkt resultatTomas Hansson har utsetts till ny vd i SamtransTrimble presenterar Tekla 2019 BIM-programvarulösningarMedaretarengagemang skapar förbättringar för terminalenAxfood fasar ut engångsartiklar av plastJernbro stärker sin kompetens med nytt förvärvAP-batterier från STIHL får högre kapacitet och ny design Global tillverkare av land- och luftburna transport­medel tecknar ramavtal med KeyManÄpple- och apelsinrester kan bli ätbar bioplastVIVAB och Veidekke inleder samarbete inför byggnation av nytt vattentorn i Varberg Tolv företag utses till 2019 Sweden’s Best Managed CompaniesSvenska cleantechbolag startar utsläppsfri taxitjänst i IndienEkolog får Umeå kommuns vetenskapliga pris 2019GKN ledde delegation från SAI i Sveriges riksdagMOHV Halmstad är Årets KontorTeracom har slutfört förvärvet av Net1
3/14/2019
Vikten av att gå en plastsvetsutbildning hos GPAArval: Stark organisk tillväxt 2018Vi vill effektivisera byggbranschenNy simulator prövar trafikmiljö för fotgängareNy antenn för snabbare fordonsroutrarDen medvetna maskinenHiKOKI satsar vidare på kraft och ergonomiMakita lanserar batteridriven 12V luftpump triflex® R 3D-kabelkedja för robotapplikationerStora Enso investerar S:t Eriks hållbara Ecofog – en del av Årets Bygge 2019?NCC bygger 111 lägenheter åt Riksbyggen i Täby ParkHenkels process hjälper ölfatstillverkare höja produktkvaliteten.Nytt techbolag ska dubblera värdet på Sveriges fastighetsbeståndFounders Alliance har glädjen att presentera finalisterna till Årets Unga Entreprenör 2019Laddbox på köpet vid beställning av elbil – laddar 80 procent snabbare än standardladdningKGK Workshop erbjuder renare luft på jobbetCancerframkallande rök ignoreras på arbetsplatserNy marknads- och kommunikationschef på Schneider Electric i Sverige
3/13/2019
Tioårsjubilerande SMV Verktyg växer Den industrialiserade världen står inför en akut brist på arbetskraftBesiktningstekniker till Opus i Kumla
Advertisements