SUNDAY, MAY 19 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Nya program och ett nytt, unikt utbildningskoncept i Högskolan i Halmstads utbud nästa år

I morgon, den 15 mars, öppnar ansökningsperioden till höstens utbildningar på landets lärosäten.
Bland nyheterna på Högskolan i Halmstad finns tre program som på olika sätt har fokus på hållbarhet och hälsa. Dessutom är det premiär för Common Core, där studenter från fyra utvalda program läser vissa kurser ihop. Common Core är ett nytt sätt för Högskolan i Halmstad att erbjuda innovativa utbildningar med möten över ämnesgränser.

Studenter som börjar på något av de fyra program som ingår i Common Core kommer att läsa vissa kurser tillsammans. Genom Common Core kommer studenterna att få extra möjligheter att utveckla bland annat nyfikenhet, kritiskt tänkande och förmågan att lösa problem.

– Studenterna kommer verkligen att få träna på att samarbeta och förstå vår komplexa samtid. I dag vill många arbetsgivare ha medarbetare som har med sig flera perspektiv. Vår tanke med Common Core är att bredda studenternas kunskaper och perspektiv på vilka roller de själva kan ta, både i samhället och i arbetslivet, säger Eva Strandell, programchef för Common Core.

Högskolan i Halmstad har förberett Common Core under flera år. Fyra program blir först ut och tanken är att studenter på ytterligare fyra program ska studera inom ramen för Common Core från höstterminen 2020, och på sikt ännu fler.

– I Sverige är Common Core än så länge ett unikt koncept för Högskolan i Halmstad. Vi tror verkligen att det kommer att ge våra studenter kompetenser som du kanske inte får på andra lärosäten, förutom förmågan att samverka över ämnes- och programgränser handlar det också om att vara innovationsdrivande, kreativ, empatisk och kommunikativ, säger prorektor Pernilla Nilsson.

Till hösten startar tre helt nya program på Högskolan i Halmstad. Det är Miljö, innovation och hållbarhet, Medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning hälsa och Masterprogram i energismart innovation i byggd miljö.

Dessutom startar en ny, förändrad Ämneslärarutbildning för gymnasieskolan, med ämneskombinationen naturvetenskap och engelska.

På Högskolan i Halmstad kan blivande studenter nu välja mellan drygt 50 program och cirka 150 kurser. Mer än hälften av utbildningsprogrammen leder till en yrkesexamen. Det senaste året har Högskolan fokuserat på att utveckla professionsutbildningarna för yrken som blir alltmer digitaliserade. Prorektor Pernilla Nilsson säger att utbudet ligger i tiden och kan möta vår tids stora samhällsutmaningar.

– Tack vare att all personal arbetar hårt med att utveckla våra utbildningar håller de också hög kvalitet. När det gäller de nya programmen har Högskolans programgrupper gjort ett fantastiskt arbete med att omvärldsbevaka för att ta fram utbildningar som svarar mot samhällets efterfrågan och behov och rustar våra studenter för en arbetsmarknad som hela tiden förändras.

Ansökningsperioden är öppen under en månad, från fredagen den 15 mars till måndagen den 15 april. Program och kurser söks på www.antagning.se

Nya program vid Högskolan i Halmstad hösten 2019

• Medie- och kommunikationsvetenskap – inriktning hälsa, 180 hp: ger spetskompetens för den som vill arbeta med hälsorelaterad kommunikation.
• Miljö, innovation och hållbarhet, 180 hp: tvärvetenskaplig utbildning för den som lockas av att driva hållbarhetsarbete på en internationell arbetsmarknad. Fokus på bland annat miljö, hållbarhet, samhälle och ledarskap.
• Masterprogram – energismart innovation i byggd miljö, 120 hp: program med nära anknytning till flera av Högskolans forskningsmiljöer och till profilområdet Smarta städer och samhällen.

De här fyra programmen ingår i Common Core:
• Bygg- och fastighetsekonomprogrammet, 180 hp
• Mekatronikingenjör, 180 hp
• Psykologi – inriktning idrott och motion, 180 hp
• Statsvetenskap – samhällsanalys och kommunikation, 180 hp

Kontakt
Pernilla Nilsson, prorektor, tel. 0708-35 27 72
Eva Strandell, programchef Common Core, tel. 0729-77 36 74
Mer information
Läs mer om Högskolans utbildningar på www.hh.se/hittautbildning
Common Core på www.hh.se/commoncore
På Högskolans kampanjwebbplats går det att göra ett test för att se vilka utbildningar som kan passa: framtiden.hh.se

LATEST NEWS

- News from the industry
5/14/2019
Anders Borg: "2020 kommer bli en svår prövning för den svenska modellen”Trästomme och stenull gav fördelar i TrikåfabrikenEtt nytt rekordår för Midroc EuropeSäkerhet hela veckan i BoKlokYtterbygg satsar på solkraftEnkel mobil ​app​ vägleder patienter inför operationNytt forskningsprojekt om supermaterialet Grafen i 3D-printingIT-utrustning för industrin Panasonic introducerar R32 Big PACi – ny serie anpassad för grön omställningSäkerhet i fokus tillsammans med Skanska på Safety WeekNya Opel Grandland X Hybrid4 - Opel goes electricBahcos sortiment av tillbehör för maskindrivna verktyg nu komplettRenova bygger för världsunik metallåtervinningSTANLEY lanserar FATMAX CLASSIC PRO vattenpass
5/13/2019
3D Center utökar sin MJF-portfölj med 5200 produktions 3D-skrivarserierKompakt fläktlös IoT edge server med 8-kärnors Intel Core i9-9900KABB tar hem stororder för överföring av vindkraft från NordsjönHexagon Manufacturing Intelligence bjuder in rörtillverkare till event med fokus på rör- och trådmätning Stefan Lindau tar över rodret för Panasonic TOUGHBOOK i NordenHSF, Vimmerby investerar Stapelbara fläktlösning med automatisk funktion för resonansdetektionFörenklad hanteringen av maskin- och transporttjänster med autotilldelningAPM Terminals öppnar i Gävle16 maj öppnar Würths nya butik i MalmöSvevia sanerar mark med sjöutsiktNytt avtal för yrkesutbildningen ska ge fler lärlingarVäghyvel i mästarklass när Hidromek kommer till MaskinExpo
5/10/2019
Kalle Lindh Vargas, operativ chef, har en samordnande roll för kundens bästaLyckad första dag på SPINNERs IN-House Mässa i MünchenJacob Birkeland ny presschef på Skanska ABMaskinFransson har ny hemsidaOracle prisar Panasonic för förmågan att kunna leverera enastående kundupplevelserSå reparerar man komponenter i metall på ett hållbart sättNy Logistikchef på Wibax Redan fler än 10 000 förbokningar för Volkswagens nya elbil ID.3Svevia slår rekord i vunna beläggningsjobb för TrafikverketÅrets omgång av Venture Cup Startup imponerar! Circle K inviger första korridoren av supersnabbladdareDavid Frykerås och Elin Ledskog är årets mottagare av Jan Häckners bioenergiprisNy teknik minskar behov av växthusgas Rekordsnabbt bygge av kontor, verkstad och nordiskt reservdelslagerHidromek bryter ny mark sin nya generation maskinerSvevia vinner SBUFs innovationspris​PM Flex och LEDsystem vinnare i Elfack Design AwardFartfylld tävling på fullt Grävallvar avgörs på MaskinExpoSäkerhet på jobbet - hur kan verktygsmaskiner och system fungera säkert och effektivt?​ Lyckeby Starch investerar i Christian Berners valstorkar till sin stärkelseproduktionHSB Bostad – årets mest jämställda byggbolagSjälvkörande robot förenklar vardagen för Ford-anställdaMångsidiga och skonsamma Toro Outcross 960 gör entré på MaskinExpo
5/9/2019
Rotorklipparen Toro Groundsmaster 1200 förenar produktivitet och precisionChefer nya måltavlor för cyberbrott visar Verizon Data Breach Investigations Report 2019Hilco Industrial har ny online-auktion Hannes är bäst i Sverige!SAS vd Rickard Gustafson: ”Samhället kollapsar utan flyget”Deloitte och ServiceNow blir strategiska partners och lanserar Finance-lösningGlobalt tech-företag vill boosta svensk produktutvecklingCombimix i samarbete med KEIM på fasadmarknaden VD-skifte på Rittal Scandinavian bäddar för kundernas digitala utveckling Studenter bidrar till produktutveckling i TörebodaVolkswagen erbjuder nu förbokning av nya elbilen ID.3LIEBHERR’s heta nyheter På Entreprenad Live
Advertisements