FRIDAY, JUNE 18 2021
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Nya investeringar i TYRI:s eget EMC-laboratorium

TYRI fortsätter att investera i framtiden! Nu har man investerat ytterligare 2 miljoner kronor för att kunna göra fler egna tester i sitt EMC-laboratorium i Göteborg.
Därmed är det nu möjligt att även mäta hur lamporna påverkas av externa störningsfaktorer så som kraftledningar, mobilmaster eller elmiljön på fordonet. Sedan tidigare har TYRI kunnat mäta om lamporna stör annan utrustning. Målet att kunna göra alla tester som behövs för att ta fram nya lampor är nu nått och med det blir TYRI ännu snabbare på att ta fram kundanpassade lösningar och helt nya produkter.

Vi satte oss ner en stund med Håkan Dalsvik, elektronikingenjör på TYRI och ansvarig för EMC-laboratoriet, så han kunde berätta lite närmare vad det här betyder för TYRI rent praktiskt.

TYRI såg tidigt att de externa testningsalternativen var både kostsamma och tidsödande och i en agil produktionsprocess är det svårt att externt testa ofta och tidigt i processerna för att slippa att sent i en utvecklingsfas finna utmaningar som försenar. Därför började man bygga ett eget laboratorium, ett bankvalvsliknande rum där väggarna är täckta av ett 3D-material som dämpar signalreflexioner och med det minskar mätosäkerheten. Initialt kunde man bara mäta hur lamporna påverkade omgivningen.
Sådant som kan påverkas är till exempel rundradio, fjärrstynings- och kommunikationsradio samt olika typer av sensorer och kameror.

– Det finns ett tydligt ramverk som man behöver uppfylla, men sedan har vi också våra egna förväntningar på vad våra lampor ska klara. Med den utrustning vi hade tidigare kunde vi mäta hur våra lampor påverkade omgivningen. Men nu kan vi även se hur lamporna reagerar på extern påfrestning. Det kan vara allt från att en kraftledning hänger över en åker där en traktor kör, när det står en mobilmast nära en skogsmaskin i arbete eller att annan utrustning på fordonet som genererar störningar, säger Håkan Dalsvik.

Med den nya utrustningen kan man alltså mäta hur omgivningen påverkar lamporna, men det går också att se hur annan utrustning i fordonet påverkar. Det kan vara en gammal anläggningsmaskin där batterianslutningen släpper och då får det inte slå ut lamporna, en av de så kallade fordonspulserna. Eller ledningsbunden immunitet där man, över ett stort frekvensområde, testar hur störningar på kablar och kablage kan påverka funktionen på lampan. Vidare kan man även testa hur en lampa klarar påstrålad störning över ett brett frekvensområde.
– Även här finns det standarder som ska följas. Ofta är det de externa testanläggningarna som är experter på dessa standarder och man får hjälp av dem att säkerställa att produkten håller för de krav som finns. Nu har vi skaffat oss även den kunskapen själva vilket är väldigt värdefullt i hela utvecklingsprocessen. Nu kan vi, och har förståelse för, alla standarder och kan därför tidigare i processen se till att vi följer dem, säger Håkan Dalsvik.

En investering på 2 miljoner kronor för att nu kunna göra samtliga tester som krävs för en kvalitetslampa ser Håkan Dalsvik som en bra investering.
– Det handlar framförallt inte om de pengar vi sparar på att slippa hyra in oss hos externa testningslaboratorium utan om hastigheten i vårt utvecklingsarbete av nya lampor, och när vi skräddarsyr lampor till våra kunder. Att hitta ett fel sent i processen och justera det för att sedan ställa sig i kö för att få en ny tid att testa är oerhört tidsödande och kan påverka vår leveranssäkerhet. Därför är vi mycket nöjda med att nu kunna vara helt självförsörjande inom testning av våra produkter och med det har vi även höjt vår kunskapsnivå i bolaget, avslutar Håkan Dalsvik.

Förutom att testa elektriska störningar kan TYRI i sitt laboratorium testa sina lampor utifrån väderförhållanden av olika slag, allt från kyla till värme, fukt och damm. Dessutom finns testutrustning för att mäta bland annat ljusbild, vibrationskänslighet och rost/korrosionshärdighet.

PeO Axelsson
Marketing Manager
Phone: +46 (0)705 401412
peo.axelsson@tyri.se
www.tyri.se

Contact information
Mailing address
Aröds Industriväg 78
41705 Göteborg
Region
Göteborg
Västra Götalands county
Sweden
VAT number:
556382-3037
Founded: 1990
Employees: 55
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till TYRI Sweden AB!

STRÄVAN EFTER OPTIMAL LJUSFÖRDELNING.
Många kan tillverka en lampa, men få har lika djupgående kunskaper om optisk teknik som TYRI. Vi utvecklar våra egna produkter och koncept, och vi skapar skräddarsydda arbetslampor som tillgodoser både dagens och framtidens behov i nära samarbete med våra kunder. Allt med högsta kvalitet in i minsta detalj.

SKRÄDDARSYTT AV TYRI – VI ÄR DIN DESIGNPARTNER.
Inom fordonsindustrin har design alltid varit mycket viktigt. Lamporna på en personbil är ett av de viktigaste designelementen och en tydlig varumärkessymbol. Lamporna blir nu allt viktigare även för tunga fordon. TYRI är både en strategisk och taktisk designpartner.

Vi axlar gärna rollen som strategisk designpartner tillsammans med dig som fordonstillverkare (OEM), ett samarbete där vi fungerar som belysningsspecialist och där vi integreras i ert designteam. Vi arbetar även med taktisk design där vi anpassar befintliga produkter efter kundens unika önskemål.

Välkommen att kontakta oss!

The company's services/products

Electronic components: Arbetsbelysning, Lighting

Certifications

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Contacts

Peo Axelsson
0705401412
Anders Wärnman
+46 706 49 71 99

Videos

TYRI INTELLilight - Världsnyhet med uppkopplade arbetslampor. Dimbara, justerbar färgtemperatur m m.

TYRI INTELLilight - Världsnyhet med uppkopplade arbetslampor. Dimbara, justerbar färgtemperatur m m.
TYRI Test labb - Så testas arbetslampor i världsklass
TYRI EMC testlabb - Håkan Dalsvik berättar om vikten av elektromagnetiska störningar för arbetsbelysning

LATEST NEWS

- News from the industry
6/10/2021
VBN Components får genombrottsorder från amerikanska försvaretFC Maskin har sålt ytterliggare 1 Mitsubishi trådgnist!ABB PixelPaint vinner prestigefulla IERA-priset för innovation och entreprenörskapGeomatikk lanserar GeoDig, appen för gräventreprenörerKAMIC Group förvärvar Talema Group, en global tillverkare och leverantör av magnetkomponenterGasellföretag inom V/A köpte unik Manitou teleskoplastare från Scantruck ABStörre möjligheter för årets nyexaminerade – ingångsjobben ökarTillverkare av akustik­lösningar vill öka trivsel med nytt sortiment av färgerSvenska företag bland de mest utsatta för cyberangrepp
6/9/2021
Robusta miniatyrtryckgivareAdvanced Engineering Göteborg flyttar mässan till 19–20 april 2023ABB lanserar ny skräddarsydd digital övervakningstjänst för prediktivt underhåll av transportbandNytt ljus över tillverkningen av ultratunna polymererHögskolan Väst digitaliserar och utvecklar utbildning inom elektriska fordonUltraplatt bakgrundsbelysningAttraktiv kontorsmiljö lockar efter pandeminElektronikmässan Göteborg flyttar till 2023Cisco tar steget in i fram­tiden med nya Webex SuiteNCC bygger ut vattenkraftverk i Skellefteå
6/8/2021
ifm tilldelas: Årets fabrik 2020Ny teknik och rätt personal är utställaren Hygaps framgångsfaktorer Spara pengar med noggrann CIP-övervakningBli certifierad ventilations­montör – på nätetFrån smarta komponenter till Industry 4.0 Hur kan stål bidra till ett hållbart samhälle?MTRX inleder samarbete med EuropcarMångmiljonsatsning med fossilfri ånga till Örtofta sockerbruk utanför Eslöv ger betydande klimatfördelarGunnebo Fastening lanserar - Nytt koncept Ny förpackningFlexibel och enkel att installera - det nya operatörsassistanssystemet ifm mateMats Norberg ny vd för SwerockDana Lim anställer säljexpert för att stärka närvaron i SverigeÅrets Tjänstebilsbarometer från LeasePlan
6/7/2021
Schneider Electric levererar automationslösning till svenska exportföretaget PrimozoneKonfigurera givarparametrar via en app med BluetoothSoftronic bygger upp nytt specialistområde inom IT-arkitekturVi bygger hållbarhet, tillsammans - Saint-Gobain Sweden ABSmidmek fortsätter sin satsning - My Becker ny projektchefOOF Group och Eleiko Group bildar joint venture och uppför 18 700 m² logistik i HalmstadMowida förenklar livet i fastighetsbranschenMoa hjälper Solör att arbeta än mer klimatsmart i Vilhelminaifm trotsar Coronaviruskrisen
6/4/2021
Större ytor i Tyskland tack vare ökade affärsvolymerSMC lanserar retardationskontroll som alternativ till stötdämpareVolvo förbättrar och utökar utbudet av hybrid­grävmaskinerSyntronic tillverkar kretskort med nitrogen från Atlas CopcoPlåt- och ventbranschen lanserar lärlingspremie för företagSchunk Rota THW3FlixMobility expanderar i Sverige, får ny investerare och backas med 650 miljoner dollarSvenskt företag i framkant inom PVD-coatingDavids Volvo är gjord av legobitarParkers högpresterande flänssystem får en ny certifiering för marina tillämpningarSvenskt HealthTech-bolag skapar coronafria miljöer
6/3/2021
Har du också sett fördelen med IO-Link?Serviceteknikern Emma gillar att vara ute i fältCertifierad ballåsning till Western BalvagnarHögre upplösning med nya boost-serienMicke stärker upp servicen av Merlo i Stockholms­områdetSmidig integration med kompletta verktygssystemABB stärker satsningen på att minska koldioxid­utsläppenEnormt intresse för 3D-printad elsparkcykelBosch lanserar ergonomiska excenterslipar för proffsEndress+Hauser utmanar den traditionella industrin
Advertisements