WEDNESDAY, JANUARY 29 2020

LATEST NEWS

- News from the industry

Nya CP7755-serien ger dig full kontroll över kraften

Chicago Pneumatics nya kompakta tryckluftsdrivna mutterdragare
CP7755-serien från Chicago Pneumatic består av fyra kompakta halvtums premium-mutterdragare med dubbla hammarverk. En nyutvecklad justerbar kraftinställning förenklar arbetet när man växlar mellan olika arbetsmoment eller fordonstyper som kräver olika åtdragningsmoment. Två av modellerna i serien är utrustade med företagets nya patenterade Air Flex Mini-funktion, en flexibel vridbar luftanslutning.

– Utvecklingen av den nya CP7755-serien är baserad på en djupgående användarstudie och kombinerar en enkel och samtidigt exakt effektstyrning med ökad ergonomi och komfort, säger Peter B Nilsson, nordisk försäljningschef hos Chicago Pneumatic.

En nyutvecklad kraftkontroll och mekanism möjliggör en enhands momentinställning i elva steg, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50 eller 100 procent av verktygets maximala åtdragande vridmoment som är 1.080 Nm. Maximal reverserande kraft är 1.300 Nm. Den smidiga inställningen gör det enkelt att ställa in och finjustera kraften för att anpassa den till varje specifik fordonstyp och tillämpning. Slutlig momentnivå bör naturligtvis alltid nås med en manuell momentnyckel.

Peter B Nilsson fortsätter:

– Två av modellerna, CP7755 Air Flex Mini och CP7755-2 Air Flex Mini, är utrustade med vår nya patenterade funktion, Air Flex Mini, en svängbar luftanslutning vilken ger en mycket god rörelsefrihet och bidrar till att slangen enkelt kan hållas ur vägen under arbetet. De två andra modellerna i serien har i övrigt samma fina specifikationer som dessa två.

CP7755- serien har flera stötupptagande punkter vilka ger ett bra skydd vid eventuella stötar och fall. Komponenter som motorhus i komposit, ett kopplingshus i magnesium och en aluminiumregulator bidrar också till att skydda mutterdragaren.

Komponenterna bidrar också till låga vikten, 1,93 kilo och tillsammans med den nya patenterade Air Flex Mini-funktionen i handtaget, låga vibrationer och ett kompakt format (endast 169 milliliter lång) medverkar de till seriens fina ergonomi och komfort.

Typiska applikationer där Chicago Pneumatics nya mutterdragare passar perfekt är arbetet med däckskifte av allt från motorcyklar och personbilar till pickuper och SUV:ar. Och de precis lika väl anpassade till tuffa verkstads- och vägassistansuppgifter, arbeten med tunga lastbilar och fordon som används inom jordbruk, marin och gruvdrift.

Länk till YouTube CP7755
www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=HxGX25_V3DM&feature=emb_logo

Fakta om CP7755-serien
Luftanslutning: ¼-tum
Luftförbrukning: 108 liter/minut
Drivtapp: ½ tum
Max moment, åtdragning: 1 080 Nm
Max moment, utdragande: 1 300 Nm
Arbetsområde moment: 80–575 Nm
Vibrationsvärde: 7,9 – 8,5 m/s2 beroende på modell
Vikt: 1,93 kg

För mer information
Peter B. Nilsson
Nordisk försäljningschef
Telefon: 070 863 99 50
E-post: peter.b.nilsson@cp.com
Contact information

Chicago Pneumatic Compressor Sverige

Mailing address
Sickla Industriväg 19
10523 Stockholm
Visiting address
Sickla Industriväg 19
10523 Stockholm
Region
Nacka
Stockholms county
Sweden
VAT number:
556155-2794
Founded: Not specified
Employees: x
Chicago Pneumatic - Mer än 100 års erfarenhet

För oss handlar det inte om bara om produkterna. Vi månar om våra kunders konkurrenskraft och produktivitet. Vi anstränger oss lite extra för att göra det enkelt att arbeta med oss, oavsett om det gäller nya kompressorer eller reservdelar.

Chicago Pneumatic har idag en av marknadens absolut bredaste utbud av kompressorer och vi är idag den snabbast växande kompressorleverantören i Skandinavien och finns i mer än 150 länder.

Hos Chicago Pneumatic finner ni allt från kolvkompressorer till oljesmorda och oljefria skruvkompressorer samt torkar, tankar och filter. Vår ambition är att du alltid skall finna en produkt som passar just ditt behov.
Chicago Pneumatic är idag en del av Atlas Copco.

5 års garanti
Välkommen att kontakta oss direkt eller kontakta din närmaste partner.

Latest ads from Chicago Pneumatic Compressor Sverige

All 4 objects by this company

Certifications

ISO 14001:2000 – ISO 9001:2000 – OHSAS 18001

Contacts

Steven Kjell/ Chicago Pneumatic
0703187007
Åke Brännvall
072 - 74 30 260
Roger Johansen
0240 - 66 05 58
076-1250890
Fredrik Oden
087439955
Bengt Abrahamsson
08-7439016

LATEST NEWS

- News from the industry
1/22/2020
Nu lanseras det digitala ritningsarkivet
1/21/2020
Nya Volvo P6870D ABG gör asfaltläggningen enkelKammarkollegiet förlänger ramavtal med DENIOSHuawei intensifierar satsningen på appar i SverigeRENOLIN ZAF 32 XHV – Ny Hydraulolja med hög skjuv­stabilitet Teräselementti Oy inleder export inom NordenNy svensk CEO i spetsen för dansk laboratorierobot med hög marknadspotentialLyckosamt samarbete mellan EJOT och OptimeraNorrbottensföretag storsatsar - blir först i världen med Epirocs nya SmartROC D65NorDan Gruppen Expanderar med förvärv i DanmarkEctogrid effektiviserar energianvändningen i LundVärldsledande teknik­konferens etableras i Skåne DEWALT lanserar starkaste borrhammaren någonsinASKO tar Scanias elektriska vätgasdrivna bränslecells­lastbilar i driftBravida installerar för 67 miljoner i Kristianstads nya badhusVattenfall och TuuliWatti tecknar avtal om finsk vindkraftsproduktion
1/20/2020
Perfekt precisionsbearbetning15% lägre bränsle­förbrukning med en nästan ny DAF-lastbilMulticloud allt hetare – ofta rätt val för allaIndustrins husbyggnads­investeringar överraskar positivt under 2019Nytt rekordår för Apotea – sålde för 2,7 miljarder krCirkulärt lantbruk på Snöborg Gård i Dala-Järna belönas med HKScans MiljöprisÅtgärdspaket ska öka skogens tillväxt med 20 procent till 2050Solör Bioenergi ny ägare till fjärrvärmen i HorndalAkzoNobels färg når nya höjder med byggandet av Europas högsta byggnad
1/17/2020
Kirsebergs Plåt & Mekaniska Verkstad AB investerar i världens mest intelligenta fiberlaser på 6 kWLoad Assist utmanar hjul­lastarförarna att prestera bättreDr Karl Busch har utsetts till hederssenator vid Münchens tekniska universitetFörsta penseldraget med vattenbaserad färg på ØresundsbronCementa välkomnar beslut om fortsatt kalkstens­brytning på GotlandTvå av tre kunder föredrar mobila tekniklösningar när de shoppar i butikDEFA lanserar laddkoncept för bilhandlare och bilverkstäderSkyddsslang av återvunnen plast ger hållbarhet i industrirobotarnas världKombiterminalen Båramo i Skillingaryd blir en del av Europas järnvägsnätEY i Sverige ska rekrytera 600 nya medarbetare under 2020Instalco installerar sig i VäxjöSvensktillverkade Woolpower växerEn baklampa utöver det vanliga från BriodLightsEn ny sladdfri kap & gersåg för kraftig användning
1/16/2020
Elisolation i Laxå är först i Sverige med nya Hedelius Acura 85Nu är Volvos 90-tons grävmaskin tillgänglig världen överMidroc Electro satsar i Norrland och förvärvar CraneX ABMigatronic gör debut på Elmia AutomationRullcontainrar testas i Danmark på paketbilarCybersäkerhetstrenderna under 2020 Epiroc inför prediktiv försörjningskedja med hjälp av JDAKorrekt förberedelse och planering för topproduktion och prestanda Logistikföretaget Brambles i nyckelrollNy chef för System Innovation på Interroll De första glas- och metall­ingenjörerna har tagit examenWifi-uppkopplade brandvarnare har fått goda resultat i forskningsprojektCARTINA satsar på Tech & DesignÄnnu ett EU-projekt är i hamn - fokus på utveckling och infrastruktur Kompakta motorer från Caterpillar ger ökade prestanda och enklare installationMercedes-Benz CLA säkrast bland de säkra
1/15/2020
Farlig svetsrök - Rätt metod för utsugGöran Nylén ny vd för Helge Nyberg ABNya Carnegiebryggeriet expanderarLaddningarna av elbilar ökade med över 400 procent – eller 750 resor Lindesberg-ÖrebroDrivlösningar med integrerad styrelektronikKonkursanalys. Endast 1 % av Sveriges företag går i konkursAdBlue® från Arom-dekor Kemi nu också i 4 l påse.
Advertisements