Ad

LATEST NEWS

- News from the industry

Ny podcast svarar på bygg­branschens vattenfrågor

Hållbarhet och digitalisering i fokus
Dricksvatten är vårt viktigaste livsmedel. Därför är det A och O att vi har ett fungerande VA-system för spillvatten och dagvatten. Men vad innebär det? Och vad händer om man inte har det? Det och mer kommer Wavin att ta upp i sin nya podcast. Podcasten har som syfte att utbilda, omvärldsbevaka och inspirera personer i infrastruktur- och byggbranschen.

Hur delar man med sig av information och kunskap om VVS-, VA-system, dagvattenhantering och sanitet på ett underhållande och förståeligt sätt? Den frågan ställer sig ofta Wavin, en av Europas ledande leverantörer av plaströrssystem till VA- och VVS-sektorn. Deras senaste svar? En podcast.

Nu lanserar Wavin nämligen The Waves of Wavin, en helt ny podcast med syfte att underhålla och utbilda studenter, lärare, ingenjörer, entreprenörer, kommuner och installatörer inom VA, VVS och byggbranschen om vad som kan göras för att skapa klimatsäkra och hållbara städer.

Hållbarhet och digitalisering i fokus
Podcasten kommer att ledas av David Jirout, Digitisation & Sustainability Specialist på Wavin Nordics. Avsnitten kommer att hållas på engelska och ta upp globala utmaningar och problem, samt svara på många av infrastruktur och byggbranschens utmaningar.

- VA och VVS-lösningar utgör en central funktion i de flestas vardag – utan att man många gånger vet om det. Detta då de ofta är placerade bakom väggar eller under golv, parkeringsplatser och åkrar. Så vår stora utmaning är att göra det här området synligt, intressant och underhållande för alla, oavsett vilken befattning du har. Därför har vi valt att lansera en podcast som tar upp både vardagliga och större utmaningar, och berätta mer om vad som kan göras för att lösa dessa problem.

Det säger David Jirout, som fortsätter:
- Fokus kommer att ligga på hållbarhet och digitalisering, två nyckelord i dagens byggbransch. Jag är en ung och nyfiken människa som vill lära mig mer om den bransch vi arbetar i. Därför kommer jag att jobba mer som undersökande journalist, för att få fram spännande diskussioner om hur man löser världens utmaningar när det kommer till vatten och avlopp.

Gäster från hela Europa
I poddavsnitten kommer David Jirout även att få sällskap av olika gäster som arbetar för Wavin i hela Europa. David Jirout berättar:

- Våra gäster kommer att komma från flera olika spännande roller hos Wavin. Det kommer att vara personer som är ansvariga för utvecklingen av dagvattenlösningar, sanitet, digitalisering, vattencirkulation, hållbarhet – allt möjligt.

Han avslutar:
- Vårt perspektiv är väldigt globalt och vi vill att podcasten ska vara relevant världen över. Sanitetsproblem, klimatförändringar och problem med dagvattenhantering drabbar länder i hela världen, så kan vi lägga fram bevis på lösningar som faktiskt fungerar – på ett lättförståeligt och underhållande sätt – så tror jag att vi har kommit ett markant steg längre på vägen.

Podcasten finns tillgänglig på diverse plattformar och du kan läsa mer om The Waves of Wavin på https://blog.wavin.com/da/waves-of-wavin-podcast.

För ytterligare information, kontakta:
Jimmie Tideman | Marketing Team Leader, Wavin Sverige | T + 46 70 750 34 03 | E-mail: jimmie.tideman@wavin.com

LATEST NEWS

- News from the industry
5/24/2023
Lanserar hemsida för att främja hållbar byggbranschSpecialist på områdesskydd öppnar nytt i HalmstadNya APEX-tjänster Stripe blir betalningspartner för Zara Pre-OwnedSavox Noise-COM 500 lanseras
5/23/2023
Kundutbildning i fjädertek­nik hos lettiskt kundföretagAros Kapital blir officiell partner till IFK GöteborgHar ni behov av specialmaskiner?Bildanalys & Vision byter namn till Computer VisionConsilium Safety Group och Roxtec i samarbete
5/22/2023
Jämför lån online för att hitta det bästa erbjudandetSwift-Cut – Mycket maskin för pengarna!SSAB och BE Group sam­arbetar inom fossilfritt stålSamarbete för att nå hållbara lösningarMensapriset 2023 går till Fredrik Löfgren!
5/19/2023
Avsticknings- och spårsvarvningssortimentSwecon och Volvo på Sweden Rock FestivalUdda Volvo-lastbil med retrolook byter ägareWithSecure lanserar en ny uppsättning tjänsterCASE:s populära roadshow återkommer 2023
5/17/2023
Först ut i Skandinavien Årets plåtslagare gillar koppar och knepiga jobbCognizant lanserar Neuro® AINytt koncept ska förbättra tillgängligheten Clean Motion lanserar leasingerbjudande