LATEST NEWS

- News from the industry

Ny Nordenchef för Panasonic

Värme- och kyllösningar får en större roll
Thibaut Marsol har utnämnts till ny VD för Panasonic Norden. Samtidigt lägger företaget om riktningen framåt och ger värme- och kyllösningar en större roll i organisationen för att säkerställa klimatneutralitet innan 2030.

Thibaut Marsol började arbeta som verställande direktör för Norden den 1 april. Han inledde karriären i Panasonic som marknadschef i Frankrike, men har de senaste åren varit vice vd för Panasonic Heating & Cooling i Norden.

De senaste åren har värme- och kyllösningar utgjort en växande andel av omsättningen i företaget. För att underlätta framtida tillväxt kommer verksamheten i Norden drivas av Heating & Cooling Solutions.

– Värme- och kyllösningar står för en allt större andel av vår omsättning. Därför är det naturligt att detta segment får mer uppmärksamhet inom organisationen, både när det kommer till fokus, ledning och styrning, säger Thibaut Marsol.

En annan anledning till det nya fokusområdet är att Panasonic vill lägga i en högre växel för att nå klimatmålen. Företaget har en global plan för att uppnå netto 0 i CO2-utsläpp innan 2030.

– Värme- och kyllösningar är avgörande för att vi ska nå klimatmålen vi har satt. Detta är ett viktigt mål för Panasonic och vi är övertygade om att vi kan nå det genom att fokusera mer på värmepumpar och luftkonditionering, avslutar Thibaut.

Om Panasonic
Panasonic är världsledande inom utveckling och produktion av elektroniska produkter och lösningar för konsument-, affärs- och industrimarknaden. Från och med den 1 april 2022 kommer Panasonic Group att omvandlas till ett rörelsedrivande bolag med Panasonic Holdings Corporation som holdingbolag med åtta dotterbolag. Koncernen grundades 1918 och arbetar för att skapa ett bättre samhälle genom att tillhandahålla hållbara lösningar. I slutet av räkenskapsåret 31 mars 2021 hade företaget en nettoomsättning på 54,02 miljarder euro. Panasonic arbetar för att skapa välstånd genom innovation med en önskan att göra vardagen enklare och skapa ett bättre liv för konsumenterna.

Läs mer om Panasonic Heating & Cooling här

LATEST NEWS

- News from the industry
6/20/2022
En av Gold Sweden’s Best Managed CompaniesDen mest kraftfulla dammsugaren* från MieleWenaas AS etablerar sig i SverigeNya rapporter ger djupare insikt om hybridarbete
6/17/2022
Höj trycket lokalt med hjälp av tryckluftClemondo satsar på miljövänliga produkterNu ska Dalarna locka fler utländska investerare20 företag får utmärkelsen Sweden’s Best Managed Companies 2022Elektrifiering av bioraffinaderier ger flerfaldig produktionsökningAudi gör det lättare att ladda elbilenNy bläckstrålemärkning till OEM Electronics maskinparkIndustrins förutsättningar inför avtalsrörelsenEaton utökar samarbetet med MicrosoftMiljonstöd möjliggör återvinning av komplex plast Sigma Technology lanserar ett nytt företagCisco presenterar lösningar för smartare, enklare nätverkNy injektionspistol sparar både arbetstid och resurser
6/16/2022
Förstå PulverbäddsfusionsteknikSvenska Mässan Gothia Towers satsar på solcellsanläggningSchneider Electric rankas på andra platsSnabbväxande installationsföretag med många strängar på sin lyraNy funktion möjliggör nätverkande kring Zoom-eventsElmopeder går undan nuCarlsberg elektrifierar lagertransporterna i HallandLambertsson växlar upp med förnybart bränsleBYGG.se lanserar ny offerttjänst för hantverksarbetenNio nya projekt vässar svensk 2D-branschRenta förenas med norrländska L E MaskinStorskalig odling av mikroalger Unit4 förvärvar danska Scanmarket
6/15/2022
ABB-robotar lyfter produktivitet och hållbarhet på Fårbo Mekaniska Omvänd osmos – StapelbarNy landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
6/14/2022
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
6/13/2022
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomation