MONDAY, JUNE 24 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Ny milstolpe för Volkswagen: Passat passerar 30 miljoner tillverkade exemplar

Den 3 april passerade Passat 30-miljonersstrecket för antalet tillverkade bilar.
I och med detta satte denna storsäljare ett nytt imponerande rekord i sitt segment: ingen annan bil i mellanklassen har sålts i så många exemplar som Passat.

⦁Mest framgångsrika mellanklassmodellen: Volkswagens fabrik i Emden har nu tillverkat Passat nr 30 000 000
⦁Ralf Brandstätter, COO på Volkswagen: ”Sedan lanseringen för snart 46 år sedan, har 30 miljoner kunder visat sitt förtroende för denna Volkswagen-modell.”
⦁Det 30 miljonte exemplaret visade sig bli nya Passat Sportscombi GTE.

Exemplar nr 30 000 000 – en laddhybriddriven Passat Sportscombi GTE lackad i Pyrit Silver Metallic – är en av de första tillverkade bilarna av nya Passat som bland annat innebär en större teknisk uppdatering. Orderböckerna för uppdaterade Passat öppnas i maj. Laddhybridversionen släpps för försäljning preliminärt vid månadsskiftet juni/juli.

Det 30 miljonte exemplaret av Passat kommer under de närmaste månaderna att användas som press- och testbil för internationell media.

Ralf Brandstätter, Chief Operating Officer på Volkswagen, kommenterar:
– Passat är en av Volkswagens viktigaste och mest framgångsrika bilar; sedan lanseringen för snart 46 år sedan, har 30 miljoner kunder visat förtroende för denna Volkswagen-modell. Detta har gjort Passat till en av de största i världen. Vi på Volkswagen är mycket stolta över denna framgångsrika modell som fortsätter vara måttstocken för sin klass.

Andreas Tostmann, styrelseledamot på Volkswagen med ansvar för tillverkningen, tillägger:
– I dag tillverkas Passat i tio fabriker på tre kontinenter, för fler än 100 marknader. Det gör Passat till en verklig bästsäljare globalt.

Volkswagen erbjuder Passat i flera olika versioner, beroende på kontinent. Nya Passat, den uppdaterade 8:e generationen av den europeiska versionen, lanseras i Sverige preliminärt i september.

Tack vare ”Travel Assist” (ett nytt så kallat ”IQ.DRIVE”-system enligt den beteckning som Volkswagen använder för sina intelligenta assistanssystem) är uppdaterade Passat den första av Volkswagens modeller som till viss del kan erbjuda föraren assisterad körning, och det i alla hastigheter (0-210 km/h). Dessutom är den nya versionen utrustad med interaktiva IQ.LIGHT LED matrix-strålkastare och med Volkswagens Modular Infotainment Matrix ”MIB3” som alltid är uppkopplat.

Uppdaterade Passat GTE blir speciellt betydelsefull för modellutbudet, eftersom kommande laddhybrid-modeller får en betydligt längre räckvidd på eldrift, precis som det 30-miljonte exemplaret. Räckvidden är nu upp till cirka 55 km mätt enligt den nya WLTP-testkörcykeln (motsvarande cirka 70 km enligt NEDC-körcykeln). Nya Passat GTE, men en systemeffekt på 218 hk, uppfyller redan kraven i utsläppsnormen Euro 6d, som kommer att gälla för nya bilar från och med år 2021.

Passat började tillverkas vid Volkswagens anläggning i Wolfsburg den 14 maj 1973. Lanseringen gick under namnet ”The beginning of a new VW era”. Den nya modellen markerade starten för en helt ny serie bilar, med vattenkylda motorer, framhjulsdrivning och hypermoderna stålchassin.

Passat var positionerad i mellanklassen och blev på så sätt efterföljaren till VW 1600 (Typ 3, med luftkyld motor bak och drivning på bakhjulen). Den majdagen för snart 46 år sedan, var det väl ingen i Wolfsburg som kunde ana att Passat skulle sälja i 30 miljoner exemplar och därigenom slå till och med den legendariska Folkabubblan med råge (21,5 miljoner exemplar)! Tillsammans med denna kultbil och med Golf (35 miljoner exemplar), är Passat en av de tre mest sålda Volkswagen-modellerna någonsin.

Sedan 1973 har totalt drygt 365 000 exemplar av Passat rullat ut på de svenska vägarna. Laddhybriden Passat GTE har de senaste åren varit Sveriges mest sålda laddbara bil.

youtu.be/J8E-X_bg-xs

LATEST NEWS

- News from the industry
6/18/2019
Porsche 718 Spyder och 718 Cayman GT4 med sexcylindriga boxermotorerBelysningsexperten Strands: här är årets mest innovativa nyheterJoakim förstärker Merlos servicemarknad.Modernisering och ökat behov av effektivisering största anledningarna till byte av affärssystemBiltema lanserar miljövänligare bärkassarMetod identifierar osynliga skarvar inför lasersvetsningNorton lanserar en rak pneumatisk slipmaskin med mycket kraft i en liten kostymNya Renault ZOE - tar 100 % eldrift till en ny nivåRetursystem Byggpall har stärkts i byggbranschens reviderade riktlinjerUlf Zenk lämnar Lantmännen
6/17/2019
​Säkrare lastning av intermodala enheterNomo förvärvar JokiLaakeriABB-teknik bidrar till Sveriges största solcellsparkSnowflake finns nu tillgängligt på Microsoft Azure GovernmentNy undersökning visar på brister i inventeringen av fastigheters brand- och säkerhetsbehov​Innovation i fokus på Start Up Area Varför behövs miljöhjältar? Vi har 22,5 miljoner anledningar...Preems satsning ger ännu mer grön dieselVäxjö Energi samarbetar med ledande laddoperatörFacit och fusk i SSG Entre undantag inom industrin STIHL MS 500i W tog silver i SkogsElmias Innovation Award 2019 Subaru utvecklar elbilSveriges Byggindustrier välkomnar utredning om kommunala särkravUnderhållsstopp och investeringar hos Smurfit Kappa Piteå”Klimatförändringarna påverkar affärerna” Wibax på BIOBASE konferensSvea Vind Offshore nytt partnerföretag i Power CircleVVS-metoder klar med ny försäljningsanläggning åt PorscheVågleverantören Flintab AB och norska Reknes AS inleder marknadssamarbete ALPINE A110S - Ny sportigare versionTvå elever vid Strömbackaskolan belönade med Bygmastipendiet
6/14/2019
Säkerheten inom laserprocessen är en viktig och global frågaZIWA Mekanisk Tillverkning AB har investerat i en bäddfräsmaskinABB stöttar Sydkoreas grönare framtidSchneider Electric lanserar PowerTag ControlPeab Asfalt vinner 85-miljoners kontraktGodstrafik som bidrar till ökad biologisk mångfaldSmarta logistiklösningen i ArenastadenHolms sopar 144.000 varv runt VätternGrattis Sjöbo till Sveriges största solcellspark!Logger med GPSTvå elever vid Sundsvalls gymnasium belönade med BygmastipendietFord reflekterar över 20 års hållbarhetsarbete i sin årliga rapportEn konferens som gav mersmakÅrets billigaste elveckaSmidig rundstrålande i fler utförandenHelt ny Boeing 777 Freighter utökar DHL:s interkontinentala flottaVolkswagen-koncernen planerar 36 000 laddpunkter för elbilar i EuropaPrototyper i världsklass med skarpt know-howPremiär för SAS nya långdistansplan
6/13/2019
Volvo Cars och Uber presenterar produktionsbil som är redo för självkörandeBrist på byggställningar bakom rekordförsäljningCEJNs snabbkopplingar med NFC-identifiering för motorprovningMora CNC har investerat i sin 5:e Biglia svarvSkanska säljer kontorsprojektet Juvelen i Uppsala till Vasakronan för drygt 560 miljoner kronor Söderberg & Haak växer med generalagentur för BomagAliaxis avyttrar sin keramiska verksamhet till kyocera fineceramicsNy Augmented Reality funktion i Solid Edge ger bättre visualisering av design och underlättar samarbeten.Rejlers flyttar in i Midrocs fastighet The Edge, MalmöMaskinia visar upp hela sitt breda sortimentVeras första uppdragKlart för byggstart av batterifabriken
Advertisements