THURSDAY, APRIL 18 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Ny milstolpe för Volkswagen: Passat passerar 30 miljoner tillverkade exemplar

Den 3 april passerade Passat 30-miljonersstrecket för antalet tillverkade bilar.
I och med detta satte denna storsäljare ett nytt imponerande rekord i sitt segment: ingen annan bil i mellanklassen har sålts i så många exemplar som Passat.

⦁Mest framgångsrika mellanklassmodellen: Volkswagens fabrik i Emden har nu tillverkat Passat nr 30 000 000
⦁Ralf Brandstätter, COO på Volkswagen: ”Sedan lanseringen för snart 46 år sedan, har 30 miljoner kunder visat sitt förtroende för denna Volkswagen-modell.”
⦁Det 30 miljonte exemplaret visade sig bli nya Passat Sportscombi GTE.

Exemplar nr 30 000 000 – en laddhybriddriven Passat Sportscombi GTE lackad i Pyrit Silver Metallic – är en av de första tillverkade bilarna av nya Passat som bland annat innebär en större teknisk uppdatering. Orderböckerna för uppdaterade Passat öppnas i maj. Laddhybridversionen släpps för försäljning preliminärt vid månadsskiftet juni/juli.

Det 30 miljonte exemplaret av Passat kommer under de närmaste månaderna att användas som press- och testbil för internationell media.

Ralf Brandstätter, Chief Operating Officer på Volkswagen, kommenterar:
– Passat är en av Volkswagens viktigaste och mest framgångsrika bilar; sedan lanseringen för snart 46 år sedan, har 30 miljoner kunder visat förtroende för denna Volkswagen-modell. Detta har gjort Passat till en av de största i världen. Vi på Volkswagen är mycket stolta över denna framgångsrika modell som fortsätter vara måttstocken för sin klass.

Andreas Tostmann, styrelseledamot på Volkswagen med ansvar för tillverkningen, tillägger:
– I dag tillverkas Passat i tio fabriker på tre kontinenter, för fler än 100 marknader. Det gör Passat till en verklig bästsäljare globalt.

Volkswagen erbjuder Passat i flera olika versioner, beroende på kontinent. Nya Passat, den uppdaterade 8:e generationen av den europeiska versionen, lanseras i Sverige preliminärt i september.

Tack vare ”Travel Assist” (ett nytt så kallat ”IQ.DRIVE”-system enligt den beteckning som Volkswagen använder för sina intelligenta assistanssystem) är uppdaterade Passat den första av Volkswagens modeller som till viss del kan erbjuda föraren assisterad körning, och det i alla hastigheter (0-210 km/h). Dessutom är den nya versionen utrustad med interaktiva IQ.LIGHT LED matrix-strålkastare och med Volkswagens Modular Infotainment Matrix ”MIB3” som alltid är uppkopplat.

Uppdaterade Passat GTE blir speciellt betydelsefull för modellutbudet, eftersom kommande laddhybrid-modeller får en betydligt längre räckvidd på eldrift, precis som det 30-miljonte exemplaret. Räckvidden är nu upp till cirka 55 km mätt enligt den nya WLTP-testkörcykeln (motsvarande cirka 70 km enligt NEDC-körcykeln). Nya Passat GTE, men en systemeffekt på 218 hk, uppfyller redan kraven i utsläppsnormen Euro 6d, som kommer att gälla för nya bilar från och med år 2021.

Passat började tillverkas vid Volkswagens anläggning i Wolfsburg den 14 maj 1973. Lanseringen gick under namnet ”The beginning of a new VW era”. Den nya modellen markerade starten för en helt ny serie bilar, med vattenkylda motorer, framhjulsdrivning och hypermoderna stålchassin.

Passat var positionerad i mellanklassen och blev på så sätt efterföljaren till VW 1600 (Typ 3, med luftkyld motor bak och drivning på bakhjulen). Den majdagen för snart 46 år sedan, var det väl ingen i Wolfsburg som kunde ana att Passat skulle sälja i 30 miljoner exemplar och därigenom slå till och med den legendariska Folkabubblan med råge (21,5 miljoner exemplar)! Tillsammans med denna kultbil och med Golf (35 miljoner exemplar), är Passat en av de tre mest sålda Volkswagen-modellerna någonsin.

Sedan 1973 har totalt drygt 365 000 exemplar av Passat rullat ut på de svenska vägarna. Laddhybriden Passat GTE har de senaste åren varit Sveriges mest sålda laddbara bil.

youtu.be/J8E-X_bg-xs

LATEST NEWS

- News from the industry
4/15/2019
Optimerad avjämningsbalk från RototiltMer AI på civilingenjörsprogrammet i produktion och produktdesign
4/12/2019
Rototilt breddar redskapsprogrammet med kraftfulla rivtänderNy försäljningsdirektör på Volvo Car SverigeNCC får miljardorder för över 200 bostäder på ny ö i Köpenhamn 150 000 bilar riskerar körförbud 1 majVerizon presenterar ny IT-säkerhetsrapport kring insiderhot – så skyddar du din organisationVolvo Cars börjar tillverka XC40 vid fabriken i kinesiska Luqiao där fler märken byggsKobelco visar upp automatiserad grävmaskin och Engcon tiltrotator på BaumaNu öppnar Skansen Baltic Sea Science Center!Stor del av svensk järnmalm bildades i vulkaniska processerMarknadens mest snabborrande och hållbara stegborrNya klimatsmarta batteridrivna häcksaxar för en praktfull häckSchneider Electrics svenska vd tillträder ny roll med ansvar för norra Europa Stor satsning på kompetensutveckling av yrkesverksammaEuropeiska MOTOMAN-robotar rullar ut från fabriken i SlovenienSydsvenskt konsortium testar framtidens elvägarNordisk plastindustri förenas i unik paneldebatt på Plastteknik Nordic.Monitor storsatsar i Sydostasien – anställer fler i SverigeRasmus Linge ny vd för CS LogisticsAlmi Invest investerar i EasyServIKEA är Sveriges mest hållbara varumärke 2019Så går det till att besikta en motorcykelCell PT® - för säker infästning i nya lätta designmaterialSeavus talare på konferens - AI-dagen: AI som stöd för verksamheten, 22 majRekordresultat för BygmakoncernenAnn Krumlinde ny styrelseledamot i VäderstadSopmaskiner från Optimal fortsätter vara en succé på marknadenKungen besökte Apotea i MorgongåvaMitsubishi Outlander PHEV: Sveriges populäraste laddhybrid
4/11/2019
Maximera effekten till hydrauliktillbehör med ADX från CEJNFörvaring gasflaskor – så uppfyller du regler och kravJan Ridfeldt ny vd och koncernchef på Umeå Energi ABLyckad lansering av The Gothenburg Gateway ​Ny standard för miljökostnader – utvecklad i Göteborg Fem stjärnor til Range Rover EvoquePaetronics byter namn till VehcoHög kvalitet på alla forskarutbildningar på Högskolan VästUndervattensrobotar kan lokalisera gifttunnor i ÖstersjönEOS firar 30 år av passion för industriell 3D-printing Världens snabbaste vätgassensor bäddar för ren energiHyundai lanserar privatleasing för sina populära miljö- och familjebilarTarget 3001! - En lättanvänd PCB-mjukvara - Just nu påskrabatt 20% Jernbro förlänger livslängden för styr- och drivsystem med nytt driftsäkerhetsavtalRyobis unika Plattrensare - Rengör uteplatsen blixtsnabbtMaskinExpo nästa för Elise 900 – batteridriven kompaktlastare
4/10/2019
CEJNs Multi-X GII Hydrauliska Multi Koppplingar - Bättre, Starkare, LättareAnders Lindström, lokförare och instruktör, berättar om ett omväxlande arbete OPTIWARE och SICK i IIoT samarbete för ”plug and play”-uppkoppling av tillverkningsmaskinerABB:s snabbladdare bidrar till ett grönare GöteborgVolvo Cars på Techno Classica: Art Deco i rörelse med Volvo PV36Äntligen är Industrimagasinet våren 2019 här!Summ Road Show IBS QMS & TeamcenterNIS-direktivet är IT-chefernas bästa vänBäckebron - Sågverket som älskar det extra krångligaEllevio och Power Circle gör gemensam sak för framtidens elnätKonsultbolaget Exsitec på plats 2 i Powered by People Svenska företaget Blixt Tech vann i internationella tävlingen Startup Energy TransitionABAX blir partner med Hitachi och levererar komplett IoT-lösning till bygg- och entreprenad-branschenMiljardprojekt för digitalisering av europeisk industriEnergibesparingar och reducerat underhållsbehov med fläktväggsapplikation i stor biograf i SingaporeSchneider Electrics Easy UPS 3S nominerad i Elfack Design Award
Advertisements