LATEST NEWS

- News from the industry

Ny 5-axlig slipmaskin till A-Tooling i Värnamo

Automatiserat för ökad produktivitet
Tillverkaren av verktygskomponenter, A-Tooling i Värnamo, har nyligen investerat i en ny slipmaskin för tillverkning av klippstansar och kärnor. Valet av maskin landade i en MX5 Linear ifrån den Australienska maskintillverkaren ANCA. En investering som ger såväl ökad kapacitet som nya möjligheter när det kommer till tillverkning av profilstansar och specialslipningar.

- Vi har lång erfarenhet av ANCA och deras maskiner och det här blir vår tredje maskin från ANCA, säger A-Toolings VD Anders Nyberg. Den här maskinen ger oss, förutom ökad kapacitet, även möjlighet att tillverka mer avancerade profilstansar till våra kunder.

Nya möjligheter
A-Tooling, som tillverkar och säljer verktygskomponenter till företag verksamma inom plåtbearbetning, formsprutning, pressgjutning och automation, har med sina tidigare slipar enbart kunnat tillverka konvexa former och profiler. Nyinvesteringen tillåter även konkava former så som nyckelhålsstansar och mer komplexa kärnor och verktygskomponenter.

- Det här öppnar upp helt nya möjligheter för oss, säger Anders och berättar att man tidigare köpt in tjänsten från runtom i Europa. Nu kan vi hålla samma korta ledtid och höga service även på de mer avancerade stansarna som vi tidigare haft på enklare profiler. Dessutom ökar vår flexibilitet och produktivitet genom hela spannet.

Det var bland annat det som gjorde att valet landade i just en ANCA MX5 Linear. Maskinen är speciellt utvecklad för att vara flexibel samtidigt som den inte tummar på produktiviteten. Något som passar A-Toolings varierande ordervolymer.

- Varje slipad stans är kundunik och tillverkas på beställning. Formerna, alltså om den ska vara rund, oval eller till exempel rektangulär, är till viss del standardiserat men varje kund beställer med specifika mått för just deras verktyg och produkt, berättar Gustav Nyberg som nyligen genomgått utbildning på den nya maskinen.

Automatiserat för ökad produktivitet.
En av de stora fördelarna A-Tooling ser i deras nya MX5 är de automatiserade funktionerna för bland annat inklockning av komponenterna som ska bearbetas. Samtidigt är det förbättrade oljebaserade kylsystemet effektivare och kräver mindre underhåll än de tidigare maskinerna med vattenkylning.

- Det underlättar enormt för oss och vi kan korta våra ledtider på såväl enstyckskomponenter som vid större ordrar, men framför allt när vi ska köra fåtal av flera olika sorter, säger Gustav och får medhåll av kollegan Duc Trinh.

Mer info: https://www.a-tooling.se/omraden/anca

LATEST NEWS

- News from the industry
6/1/2023
Maersk påskyndar sin strategiska transformation Smidmeks betongfasad imiterar träpanel
5/31/2023
Alicat flödes- och tryckinstrument Tjäna pengar och bidra till återvinningVerderflex Slangpumpar från Telfa Maskinförsäljning - Ny grävmaskin eller hjullastare?Entreprenadmaskiner på auktion
5/30/2023
Design & ergonomi: Herman Miller kontorsstolar har alltGlobal marknadsplats för begagnade maskinerHårdhetsprovare: Vad är det och varför är det viktigt? Industriell 3D-mätning med hjälp av TBMXMandalons tips vid design av chip och sensorer
5/29/2023
Vepax: Komplett lösning för verktyg och maskinerEn lång kedja av flexibla lyftRope Access: En effektiv lösning på fågelproblemPersonskydd - en investering i säkerhetSäker truckhantering på arbetsplatsen
5/26/2023
Fallskydd från Cranemech: säkerhet på arbetsplatsen Högkvalitativa transporttankar från MPPEntreprenad och anläggningsmaskinerOmarbetade högprecisionsfräsarKongress med extra allt