SATURDAY, FEBRUARY 27 2021
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Nu lanserar MEKOM industrins minsta högprecision-slid – MSR 3 från tillverkaren PM

Med en höjd på endast 3,2 mm och en bredd på 5,5 mm ger den linjära sliden MSR 3 helt nya möjligheter i applikationer med begränsat installationsutrymme men med höga krav på precision och hållbarhet.
MSR 3 kan tack vare de korslagda rullarna belastas från alla håll men har ändå en hög precision. MSR-serien från PM gör nu att vi kan erbjuda de minsta slider med anti-cage creep teknologi för industrin.

MSR finns i 7 storlekar och olika längder och slaglängder. Den nya MSR 3 finns i fyra olika längder: 8, 15, 20 och 25 mm och täcker slaglängder från 5 - 20 mm.

Fördelar med MSR 3:

• MSR 3 är tillverkad i 100% rostfritt stål vilket gör att den kan användas i medicinsk utrustning och halvledarutrustning
• De korslagda rullarna möjliggör belastning från alla håll och möjliggör rörelse med hög precision
• Enheten är förspänd för glappfri gång
• Tack vare anti-cage creep teknologi kan sliderna monteras i valfri position vilket ökar tillförlitligheten och höjer maxgränsen för acceleration
• Den kompakta designen gör att MSR 3 passar väldigt bra till miniatyrmaskiner och instrument

Vi på MEKOM är väldigt stolta att sedan många haft PMs förtroende att vara deras återförsäljare och denna nyhet visar igen på PMs storhet inom detta produktsortiment – Bengt Hörstrand Vice VD MEKOM

PM B.V. Ett familjeägt företag som startade 1966 och som har sitt säte i Nederländerna. PM har specificerar sig på linjära komponenter och enheter, roterande lager och positionssystem. PMs produkter riktar sig främst till industrier så som medicinindustrin, som har extremt höga krav på precision. Utveckling, konstruktion, tillverkning och montering sker i Dedemsvaart, Nederländerna. www.pm.nl


Bengt Hörstrand
VVD
bengt@mekom.se
036-38 78 67
Contact information

Mekom - Mekankomponenter S AB

Mailing address
Box 214
56123 Huskvarna
Visiting address
Klöver­gatan 6
56151 Huskvarna
Region
Jönköping
Jönköpings county
Sweden
VAT number:
556247-7975
Founded: 1975
Employees: 10
English description is missing, swedish description below.

Vi hjälper till att hitta lösningar inom allt från produktutveckling till lagerhållning av standardprodukter eller specialkonstruktioner.

I över 30 år har vi hjälpt maskinkonstruktörer, produktionstekniker, servicetekniker, underhållsingenjörer och inköpare i enmansbolag till stora koncerner att hitta rätt lösning och produkt.

Vi är genuint intresserade av att lösa våra kunders behov och önskemål med funktioner och produkter som är precis rätt anpassade för ändamålet.

”Leverera med precision är det viktigaste för oss”

Mekom är en del av Mared Invest med totalt ca 30 anställda och omsätter ca 140 miljoner SEK. Vi har kontor och lager i Huskvarna.

På vår hemsida kan du du läsa mer om oss och våra produkter.

Latest ads from Mekom - Mekankomponenter S AB

All 34 objects by this company

Agents

alma, Schweiz
ALMA tillverkar låsmuttrar och bälgkopplingar. Utveckling och produktion ligger i Tyskland
CONNEX, Schweiz (General agent)
Utvecklar och tillverkar fästelement i form av spännstift och spännbussningar med Schweizisk kvalitet och nogrannhet. Företaget startades 1941 och har tillverkning i Schweiz (meter) och USA (inches). Ingenjörer och konstruktörer vet att Connex erbjuder nära samarbete för att hitta okonventionella och ekonomiska lösningar.
Flexa Tec, Germany (General agent)
Tillverkar och utvecklar kedjor för t ex kabelskydd i plast och stål med tillbehör i Tyskland.
FÖHRENBACH, Germany (General agent)
Föhrenbach, som grundades 1975, nu en av de ledande tillverkarna av högprecisionskomponenter, enheter och system för linjära - och roterande rörelser inom automation och finmekanik. Föhrenbach produkter är lösningen för styrning och drivning, samt rörelse- och positioneringskontroll. Ett brett standardsortiment samt skräddarsydda lösningar för nästan alla branscher kräver ständigt innovation och produktutveckling. Tillverkning I Tyskland, Schweiz och Irland.
HEMA GmbH, Germany (General agent)
Maskinbyggarnas leverantör i mer än 30 år. Maskinskydd, damasker och bälgar i väv, gummi, lameller, teleskop och mycket mer. Teleskopfjäderskydd och avstrykare. Hema har unika lösning på klämm- och låssystem i linjära, roterande och böjda förflyttningar som ökar möjligheten för maskinbyggare. Roterande siktskiver, VISIPORT ingår också i HEMAS sotiment. Produktion i Tyskland och fabrik i Kina sedan 5 år. Detta ger möjlighet att serva maskiner med snabbare och närmare leveranser både i Europa och Asien.
KUSO, Germany (General agent)
Kuso är en Schweizisk tillverkare av låsmuttrar. Kuso genomsyras av kvalité, noggrannhet och funktionalitet i de produkter de tillverkar.
LESTOPREX, Schweiz (General agent)
Lestoprex är en Schweizisk tillverkare av Oljeavskiljare. Grundades 1965 och har sedan 1985 tillverkat högklassiga oljeavskiljare för kunder världen över.
PM, Netherlands
PM är ett familjeägt nederländskt företag som specificerar sig linjära komponenter och enheter, roterande lager och positionssystem. PM grundades 1966 under namnet Precisie Metaal, engelska: Precision Metals.
ROLLVIS, Schweiz (General agent)
Utvecklar och tillverkar satelittrullskruvar med Schweizisk kvalitet sedan 1970. Är bland de marknadsledande företagen inom järnväg, militär och flyg. Ett snabbt växande företag med ytterst kunniga tekniker. Erbjuder ett brett standardsortiment och utvecklar satellitrullskruvar i nära samarbete med kunderna.
Techmalux FKB, Germany (General agent)
Med varumärket Techmalux utvecklar och tillverkar FKB industri- och maskinbelysning som tål tuffa tag. FKB startade tillverkningen 1976 och har gått från att vare en aktör som effektivt tillverkar armaturer, till att nu även framgångsrikt utveckla nya.
Vaj, Italy
Avstrykare och gummibälgar för maskinskydd.

Certifications

AAA – ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Contacts

Elisabeth Du Rietz
+46 (0)36-38 78 62
Bengt Hörstrand
+46 (0)36-38 78 67
Tony Kuzele
Sales
036-38 78 63

Videos

Upptäck fördelarna med Connex spännstift från Mekom

Upptäck fördelarna med Connex spännstift från Mekom
Låssystem RotoClamp Outside - för roterande positionslåsning av axlar, bord och rotationshuvud
Låssystem PClamp - klämmer, låser och bromsar stångkrafter säkert och snabbt
Låssystem LinClamp - för så gott som alla skenstyrningsapplikationer eller behandlade ytor, för snabb och säker låsning
ROLLVIS Satellitrullskruvväxlar och planetrullskruvväxlar.

LATEST NEWS

- News from the industry
2/16/2021
Nästan 90 procent av alla företag kommer att investera i NextGen-teknik till följd av COVID-19Hur påverkas medarbetarna av distansarbete?Vi har väntat på en maskin i den här storleken
2/15/2021
Hexagon lanserar R-evolution, en ny affärsenhet fokuserad på en hållbar framtidNy taxiaktör i Uppsala vill erbjuda snabba och prisvärda resorNytt Linde-försäljningsställe i KirunaMartin Evertsson ny vd för Norvatek och affärsområdeschef för Uniwater Pumping StationsNu tas nästa steg i utvecklingen av ny kärnkraft i SverigeVad gör en konstruktör på emb-papst?Arkitekt får teknisk-naturvetenskapliga fakultetens pedagogiska prisAbetong nyanställer i Falkenberg – rekordår följs upp med ytterligare satsning2020: Ett framgångsrikt år av tillväxt för arvalInbjudan till lanserings­evenemangNCC och Svenskt Vatten föreslår insatser för att modernisera Sveriges VA-system
2/12/2021
Repay Mitt AB i Köping expanderar med större lagerytor!Från transparent återvunnen ädelmetall till den finaste produkten för teknisk, industriell eller kemisk tillämpning.  Ny produktkatalog med spännande nyheter!Fulspola inte!Doosan och Hyundai Construction får samma ägareChefer tror att 5G kommer hjälpa den ekonomiska återhämtningen från COVID-19-pandeminDe okända skälen till att molnet tar över och konsekvenserna av detIvanti utser Erik Randles till ny global kanalchef SAS Institutes hackathons ska bidra till innovationer över hela världen – det startade i Norden för fyra år sedanKärleksfälgar till alla hjärtans dagHydroscand utökar sorti­mentet av spiralsugslangMECA+ i Östersund är nu en Godkänd BilverkstadKallt och torrt väder ger höga elpriserCroisette fortsätter växa inom Digital FörvaltningPonsse AB öppnar servicecenter i Uddevalla
2/11/2021
Vakuumpumpar för pneumatisktransportPOWERTEX lastsurrning – fri från Cr6+AFF/AM/AMD/AMK – Ledningsfilter i enlighet med ISO8573OLA driftsätter robot- och automationslösningar från ABB vid megafabriken för elmopeder i IndienRekordår för Combitech med kraftigt ökat resultatSå här övervinner du svårigheterna med pulverblandningLFV och Vattenfall i samarbete om den fossilfria flygplatsenFramgångar för Ouman AB trots ovanligt år: Utökad kundstock med 25 procent Veeam växte med 22 procent under 2020 då efterfrågan på moderna lösningar för dataskydd ökade bland företag av alla storlekar
2/10/2021
Cell Impact utökar maskinparken med avancerat matningssystemVi säkrar transporter och batterilivslängd i Sesam 800 sändarnaFörsta kunderna att beställa Volvos eldrivna kompaktmaskiner på bauma 2019 får sin leveransSCA deltar i stor satsning på autonom skogsföryngringNy simulator för bromssträcka förbättrar säkerheten och minskar nödvändigt robotutrymme med upp till 25 procentDynabook ansluter sig till IGEL ready-programmet som teknikpartner för klintenheterValeo förbinder sig att uppnå koldioxidneutralitet 2050Trenderna som påverkar företagen under 2021Solör satsar i Nora och levererar fossilfri fjärrvärmeSCA stänger pappersmaskinStorskogen förvärvar Strigo ABNorvatek Invest byter namn till Uniwater AB
2/9/2021
Bergen Kommun väljer Nilex för sin ärendehanteringIntercut öppnar servicekontor i Eskilstuna.Allt som behövs för en enkel automatiserad pick-and-place-maskinRepay expanderarBåde trådgnist och fräsmaskin till Lideco i DalstorpSignicat och Mambu inleder samarbete för att digitalisera tjänster för identitetshanteringKinnarps i spännande samarbete med Beckmans DesignhögskolaByggmax expanderar – sex nya butikslägen klara i SverigeNu spetsas spillvärmen fossilfritt även i LindesbergRamirent lanserar Säkrare lyft enligt ISO-standardAddMobile inleder samarbete med Lyft & Byggmaskiner AB
Advertisements