LATEST NEWS

- News from the industry

NTEX fortsätter att växa i Sverige och Europa

Utökar med 11 000 kvadratmeter logistikterminal i Malmö
En ökad efterfrågan på trepartslogistik, mycket till följd av en ökad e-handel, medför att NTEX fortsätter att växa kraftig både inom och utanför Sveriges gränser. Det är bakgrunden till att transport- och logistikföretaget nu flyttar in i en jättefastighet i Malmö, varifrån man nu kommer att erbjuda gamla och nya kunder dagliga transporter till hela Sverige, samt utlandstransporter till och från i första hand Tyskland, Österrike och Schweiz. I den 11 000 kvadratmeter stora logistikterminalen med lager- och kontorsutrymmen kommer företaget att bedriva trepartslogistik och modern terminalverksamhet.

I våras öppnade NTEX ett kontor i Malmö med fyra anställda som i första hand fokuserar på transporter till och från Tyskland, Österrike och Schweiz.

– Tillsammans med NTEX Inrikes i Malmöregionen har denna verksamhet gått över förväntan och därför är det nu dags att utöka med fler och större lokaler.
– Viktigt att poängtera är att vi ser denna satsning som ett komplement till vår verksamhet i Helsingborg, där vi hanterar gods till och från övriga Europa, berättar NTEX grundare och vd, Thomas Ström.

Idag har antalet anställda på ”utrikeskontoret” i Malmö ökat till nio och under 2022 räknar platschefen, Stefan Lendenfelt med att det kommer ytterligare ett antal nya medarbetare. Detsamma gäller NTEX inrikes.

– Ja, vi är i full gång med rekryteringen av både trafikledare och fler lagerarbetare. Totalt räknar vi med att den nya anläggningen kommer att medföra ett 20-tal nya medarbetare under 2022, berättar Anette Yngvesson, Managing Director på NTEX inrikes.

Företaget ser stora fördelar och synergieffekter med att verksamheterna inom såväl utrikes som inrikes nu samlas under ett och samma tak i Malmöregionen, på gränsen till kontinenten.

– Allt fler befintliga och potentiella kunder efterfrågar lagerutrymme och trepartslogistik i kombination med snabba och effektiva godstransporter med utgångspunkt från Malmöregionen. Mot den bakgrunden blir den nya fastigheten helt perfekt för oss, säger Thomas Ström.

Fastigheten, som ägs av Mileway, har ett optimalt läge i anslutning till Malmös större trafikleder och Inre Ringvägen, som leder direkt till E6/E20 och E22. Här erbjuds goda lastningsmöjligheter med 19 dockningsportar.

– Nu får vi en ännu större anläggning för effektiv terminalverksamhet i Skåne, som kommer att bli ett perfekt komplement till vår verksamhet i Helsingborg. Tillsammans gör nu dessa verksamheter att vi är väl rustade för att hantera såväl inkommande som utgående gods från hela Sverige och alla Europas länder, säger Thomas Ström.

Innan NTEX tar över hela fastigheten kommer Mileway göra en hel del specialanpassningar just för NTEX verksamhet.

- Mileway är alltid intresserade av att utveckla våra fastigheter tillsammans med våra hyresgäster, och då NTEX sedan tidigare är hyresgäst hos oss i Göteborg är det fantastiskt att kunna bidra till deras expansion och att anpassa lokalerna för att passa deras verksamhet perfekt även i Malmö, säger Henrik Ogard, Asset Manager på Mileway.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
För ytterligare information:
Thomas Ström, vd, NTEX, tel. 0708-61 42 90, mejl: thomas.strom@ntex.com

Henrik Ogard, Asset manager Mileway, tel. 0730-981642, mejl: henrik.ogard@mileway.com

LATEST NEWS

- News from the industry
11/19/2021
Fyra miljoner till forskning
11/18/2021
Carsten Holm A/S utökar sitt sortimentetVolvos största grävmaskin är överraskande snabbSteglös tryck- och vakuumkontroll med IO-LinkABB och Zume påskyndar övergången från engångsplastSchneider Electric lanserar hårdvaruoberoende automationsplattformStora Ensos hållbarhets­rapport erhåller prisZebware blir partner med Wasabi HCL ska hjälpa till att förbättra Euroclears digitala landskapNimo-KG levererar 17 maskinerDachser Denmark testar transporter med HVO-dieselDQC, Endeavor och Orango byter namn till FellowmindHållbara konstruktions­material levereras till seismiskt område på Island
11/17/2021
Kvävgasframställning on-site sänker kostnaderna med nästan 300.000 kronor per årJernbro breddar sitt erbjudandeNy generation kvalitets­verktyg från Osborn InternationalVi organiserar dina kablageBioolja från befintliga värmeverkSvenska planglas­leverantören Glasgruppen fossilfri!Hållbar industri, innova­tioner och infrastrukturLär dig mer om reparbete och fallskydd på Fastighets­mässanStjärnformade fjällstugor vinner arkitekttävling för barn och ungaBillerudKorsnäs presenterar ny strategiCastrol har ingått ett femårigt tekniskt partnerskap med Williams Advanced Engineering64 procent beredda att byta jobb för hemarbete Skicka mindre luft med hållbara förpacknings­lösningarTegelgigant tar sjumilasteg på vägen mot CO2-neutral produktion
11/16/2021
MCM – högvolym­produktion med stora 4- och 5-axliga fleroperations­maskinerDENIOS miljöcontainer får toppbetyg i brand­kammartestStora Enso Biomaterials utvecklar och testar nya miljövänliga material och lösningarKrea lanserar ny tjänst för fastighetsfinansieringVerdion satsar ytterligare i NordDICTATOR på Fastighets­mässan Kista 24-25 November 2021Novedo förvärvar VentilationskontrollDEFA huvudsponsor på eCar Expo igen!Idag öppnar Microsofts hållbara datacenter i SverigeMineralvatten från istiden på flaskaEaton ger fyra råd hur industrin ska undvika ett error 404 Säkerhet och innovation i produktion för Plasman
11/15/2021
Elmia Wood återstartar med nytt fokus 2-4 juni 2022Ny Eftermarknadschef på TamtronNP Nilsson fortsätter sin satsning på egenproducerad el Storsatsar på utbildningar inom tak-och tätskikts­branschenNu ska även den tunga trafiken elektrifierasVedum utvecklar ytbehandlingenPremiär för eventveckan Tech InWest SwedenÖvergång till effektiv eldrift Stark tillväxt för miljö­tjänstföretaget Delete Gratis värme, avfuktar och torkar ut!Kaspersky lanserar centraliserad Threat Intelligence-plattform
11/12/2021
Världssuccé tack vare besöken på Elmia SubcontractorÖkad efterfrågan på våra miljötjänster Ny elektronisk flödesvakt Invigning hos VBN Components Enkel digitalisering minimerar svåra felbeslutStor framgång i marina applikationerVarför identitet är grunden till säkra hybrida IT-miljöerJungheinrich köper AMR-företaget arculus GmbHScanmaskin utökar säljkåren i Sverige!Standarder för cybersäkerhetRottneros stöttar grön innovation från Biosorbe
11/11/2021
Vassa teknikbolag skapar affärsmöjligheter för industrin