LATEST NEWS

- News from the industry

Nio entreprenörer utvecklar nya affärsidéer

Förhoppningen är att lägga grunden för fler hållbara företag
Hösten på eXpression Umeå betyder en ny upplaga av förinkubatorsprogrammet eXpress. Den här gången är det nio entreprenörer som tar del av verktyg, modeller och branschexpertis. Förhoppningen är att lägga grunden för fler hållbara företag som berikar Umeå, Sverige och världen.

Det är en härlig mix av olika branscher, affärsidéer och individer. Just den mixen är en otrolig styrka eftersom deltagarna ger varandra nya perspektiv och erfarenheter. Att dra i gång expressprogrammet är alltid en höjdpunkt. Energin från entreprenörerna är omöjlig att motstå, säger affärsutvecklaren Oskar Riby som ansvarar för förinkubatorn.

eXpressprogrammet inleder med nio praktiska workshops där deltagarna tar del av verktyg, modeller och branschexpertis. Därefter fortsätter arbetet med individuell coaching och utveckling av affärsidéerna under några månader.

Tanken är att först få verktygen och sedan att använda dem och fördjupa arbetet. Vi lägger stor vikt på den personliga resan och de olika behov man har. Som coacher finns vi hela tiden till hands redo att bolla idéer, utmana och bidra till att sätta upp en hållbar plan, berättar Oskar Riby.

HÖSTENS DELTAGARE AV EXPRESSPORGRAMMET

Agnes Sjöström, Lyckopodden
Skapar ett välmående och mer hållbart samhälle genom att göra Sveriges befolkning lyckligare med hjälp av sin podcast.

Caroline Kjellsson, Halo Fine Jewelry
Driver en guldsmedsateljé i Bodbyn. Verksamheten består av två delar: nytillverkning och reparationer av guld och silversmycken till företagskunder samt design och tillverkning av smycken i silver och guld till privatkunder.

Erika Sandberg, Folkets galleri
Säljer mobila mötesplatser för dialog och kreativitet. Dialogen utgår från en samtalsmetod som bygger på fördjupade samtal mellan människor.

Hanna Jansson, Allt kan gå åt skogen
Utvecklar en spelpåse riktad till barnfamiljer med temat ”Svenska skogen”.

Hilda H Strandberg, Digni Design
Designer och sömmerska med fokus på cirkulärt mode och social hållbarhet som kombinerar nyproduktion, designtillpassning och reparationer.

Nathalie Shik, Rötter
Skapar och säljer trä- och skinnhantverk inom skate och klättring.

Petter Hendfridsson, arkitekt
Ritar och bygger materialsmarta och yteffektiva bastur.

Pontus Bengtsson, Sustainable Living Consultant
Spelutvecklare som skapar ett spel som pedagogiskt synliggör våra klimatvals påverkan på ekosystemet.

Sanna Jonsson, Isoletto
En mönsterformgivare som skapar och säljer digitala mönster som kunder köper eller licenserar. Trycker även mönster på olika produkter.

LATEST NEWS

- News from the industry
11/19/2021
Fyra miljoner till forskning
11/18/2021
Carsten Holm A/S utökar sitt sortimentetVolvos största grävmaskin är överraskande snabbSteglös tryck- och vakuumkontroll med IO-LinkABB och Zume påskyndar övergången från engångsplastSchneider Electric lanserar hårdvaruoberoende automationsplattformStora Ensos hållbarhets­rapport erhåller prisZebware blir partner med Wasabi HCL ska hjälpa till att förbättra Euroclears digitala landskapNimo-KG levererar 17 maskinerDachser Denmark testar transporter med HVO-dieselDQC, Endeavor och Orango byter namn till FellowmindHållbara konstruktions­material levereras till seismiskt område på Island
11/17/2021
Kvävgasframställning on-site sänker kostnaderna med nästan 300.000 kronor per årJernbro breddar sitt erbjudandeNy generation kvalitets­verktyg från Osborn InternationalVi organiserar dina kablageBioolja från befintliga värmeverkSvenska planglas­leverantören Glasgruppen fossilfri!Hållbar industri, innova­tioner och infrastrukturLär dig mer om reparbete och fallskydd på Fastighets­mässanStjärnformade fjällstugor vinner arkitekttävling för barn och ungaBillerudKorsnäs presenterar ny strategiCastrol har ingått ett femårigt tekniskt partnerskap med Williams Advanced Engineering64 procent beredda att byta jobb för hemarbete Skicka mindre luft med hållbara förpacknings­lösningarTegelgigant tar sjumilasteg på vägen mot CO2-neutral produktion
11/16/2021
MCM – högvolym­produktion med stora 4- och 5-axliga fleroperations­maskinerDENIOS miljöcontainer får toppbetyg i brand­kammartestStora Enso Biomaterials utvecklar och testar nya miljövänliga material och lösningarKrea lanserar ny tjänst för fastighetsfinansieringVerdion satsar ytterligare i NordDICTATOR på Fastighets­mässan Kista 24-25 November 2021Novedo förvärvar VentilationskontrollDEFA huvudsponsor på eCar Expo igen!Idag öppnar Microsofts hållbara datacenter i SverigeMineralvatten från istiden på flaskaEaton ger fyra råd hur industrin ska undvika ett error 404 Säkerhet och innovation i produktion för Plasman
11/15/2021
Elmia Wood återstartar med nytt fokus 2-4 juni 2022Ny Eftermarknadschef på TamtronNP Nilsson fortsätter sin satsning på egenproducerad el Storsatsar på utbildningar inom tak-och tätskikts­branschenNu ska även den tunga trafiken elektrifierasVedum utvecklar ytbehandlingenPremiär för eventveckan Tech InWest SwedenÖvergång till effektiv eldrift Stark tillväxt för miljö­tjänstföretaget Delete Gratis värme, avfuktar och torkar ut!Kaspersky lanserar centraliserad Threat Intelligence-plattform
11/12/2021
Världssuccé tack vare besöken på Elmia SubcontractorÖkad efterfrågan på våra miljötjänster Ny elektronisk flödesvakt Invigning hos VBN Components Enkel digitalisering minimerar svåra felbeslutStor framgång i marina applikationerVarför identitet är grunden till säkra hybrida IT-miljöerJungheinrich köper AMR-företaget arculus GmbHScanmaskin utökar säljkåren i Sverige!Standarder för cybersäkerhetRottneros stöttar grön innovation från Biosorbe
11/11/2021
Vassa teknikbolag skapar affärsmöjligheter för industrin