Ad

LATEST NEWS

- News from the industry

Nature Impact levererar blomstrande tak till hus mitt i skogen

I ett skogsområde i Sjöbo kommun ligger ett nybyggt hus, med träfasader och ett tak som blommar för fullt.
Huset har både ritats och byggts av ägarna, som under processen valde att rusta huset med ett sedumtak från Nature Impact. Tack vare det gröna taket smälter huset in i de gröna omgivningarna – samtidigt som det sticker ut från de typiska villorna.

Idag letar vi ofta efter sätt att komma närmare naturen och i Sverige har gröna tak blivit ett allt vanligare inslag i stadsbilden. Men det är inte bara byggnader i stadsmiljö som kan dra fördel av gröna tak. Att investera i ett sedumtak kan nämligen vara en vacker möjlighet att sätta en grönare prägel på villor och bostäder, som samtidigt kan hjälpa till att hantera dagvattnet och skydda taket.

Ett exempel hittar man i Sjöbo kommun, där ägarna själva ritat och byggt sitt drömhus – med blommor och grönska på toppen i form av ett sedumtak från Nature Impact.

Smälter in och sticker ut
Beslutet att välja en sedumlösning för taket togs tidigt i planeringsprocessen, då ägarna ville hitta ett sätt att bygga ett hem som både matchade den natursköna tomten – men samtidigt stack ut från de typiska villorna man ser idag. Man valde dessutom att bygga husets fasader av sibirisk lärk och kanadensiskt rött cederträspån, vilket tillsammans med det gröna taket väcker uppmärksamhet. Ägaren till huset berättar:

- Vi ville bygga ett hem som respekterade naturen och kunde smälta in bra i omgivningen. Och självklart ville vi ha ett hus som var vackert. Därför passade naturliga trämaterial till fasaden bra in i vår vision, och särskilt tillsammans med det gröna taket.

Han fortsätter:

- Folk pratar ofta om gröna tak i stadsmiljö, men jag tycker att det är viktigt att komma ihåg fördelarna som finns att hämta genom att välja det även till vanliga hus och villor. Takpappet håller mycket längre tack vare mindre UV-exponering, det hanterar dagvattnet på ett mycket bättre sätt än det system som är på plats idag och det är bra för insekter och bin. Men framför allt är det riktigt snyggt. Alla som går förbi är helt förstummade, för taket blommar så fint och sticker ut även om det passar in i skogen.

Grönska som levereras i smidiga backar
Nature Impacts gröna taksystem levereras i plastbackar bestående av skörd av egna moderväxter och är en helt unik lösning på marknaden. Torgny Henriksson, försäljningsansvarig hos Nature Impact Sverige, berättar:

- Fler och fler upptäcker fördelarna med våra lösningar för gröna tak. Med ett sedumtak får man bland annat ett svalare klimat i byggnaden och du kan hantera dagvattnet på ett väldigt effektivt sätt. Så generellt är sedumtak fördelaktiga för miljön, insekter och människors välbefinnande, men just våra backar gör även det till en smidig lösning för monteringspersonalen.

Att backarna underlättar monteringen var en av fördelarna som gjorde att ägarna valde sedumbackar istället för de mer traditionella sedummattorna. Ägaren avslutar:

- När vi väl hade bestämt oss för att satsa på ett sedumtak tittade vi runt på de olika lösningarna som finns på marknaden. Då såg jag hur många fördelar som sedumbackar har jämfört med sedummattorna, så som smidigare montering och snyggare resultat tack vare mer växtlighet. Då tog jag kontakt med Torgny på Nature Impact och fick ett väldigt bra bemötande. Han var kanon och behjälplig, och erbjöd fantastisk service. Så det, tillsammans med produktens fördelar, gjorde att Nature Impact blev ett självklart val för oss – och vi är jättenöjda.

För mer information, kontakta:
Torgny Henriksson | Försäljningsansvarig, Sverige, Nature Impact | T +46 709 85 99 37 |
E-mail: th@natureimpact.com

LATEST NEWS

- News from the industry
9/14/2021
Stora värden med nationella yrkesprofiler och validering på VakineComExpo – ny mässa för framtidens elektrifierade nyttofordonWebinarium ska sätta jämställdhet på byggbranschens agendaHultafors lanserar Digitalt minivattenpass med BluetoothAlfa Laval och Wayout utvecklar mikrofabriker för hållbar vatten- och dryckesförsörjningNy räckviddsprestation för E-WAY: 543 km på en fulladdningHögre kapacitet och precision med enkelaxelNy allt-i-ett-lösning för maximal säkerhetSolceller startklara på Campus Solna
9/13/2021
Hexagon lanserar plattform som ökar den autonoma kvalitetsgarantin för Industry 4.0.Effektiv drivtransmission med norelems kilremssystemOKQ8 först i Sverige med att sälja förnybar bensinRobotar viktig del av lösningen vid framtida pandemierHydroscand lanserar två nya spiralslangar för fordonNy metod möjliggör detaljstudier av mänskliga organ i 3DD-Link presenterar trådlösa accesspunkter för avstånd upp till 20 kmBred samverkan krävs för en trygg cementförsörjningSmåblock och digitalisering resulterar i billigare husPeab bygger produktions­anläggning i SeinäjokiVi har öppnat i trollhättan!Eitech ansvarar för elteknik i utbyggnad av laboratorier på sjukhuset i LundHCL Technologies presenterar tillgängligheten av en GLAM-lösning på Microsoft Azure Marketplace
9/10/2021
Solid leverantör till en expansiv byggindustriMultiline – Effektiv och flexibel materialhanteringLecsa Mekan – växer på flera hållÅrets plåtslagare gillar tekniskt avancerade uppdragUtech blev valet när Rototilt etablerar sig i PolenSSG lanserar SSG Safety Culture – En kurs om hållbar säkerhetskulturParkers nya slang för ultrahögt tryck förlänger livscykeln vid användning av vattenstrålarReturbagen bidrar till ökad återvinning av byggavfallNy branschstandard för elbilarVarner expanderar sitt distributionslager och Inhouse Tech är med igen!Bjelin tar produktionen av trägolv till en ny nivå
9/9/2021
Koncernsynergier ger globala leveranser till elbilstillverkareTeleskoplastare – ett perfekt val för skidanläggningenMycket prestanda i litet format – poc datorserie från neousysFramtiden är härTingstad Rörinstallationer får Higabs EntreprenörsprisNy tjänst från Greenely gör det billigare att köra elbilVindskyddsskivan Glasroc X Storm tillverkas på Gyproc i BålstaBalanserade godsflöden öppnar vägar för svensk exportNovedo förvärvar VE Sten AB samt Valter Eklund Stenentreprenader ABRedClean lanserar tvättsystem för rengöring av komponenter till elfordon
9/8/2021
SFDA – Smidigt bakterie­filter med hög reningsgradSchneider Electric lanserar nästa generation motor­startare i serien TeSys Deca ABB presenterar banbrytande ABB Ability™ eMine för snabb övergång till helt eldrivna gruvorMöjlighet till miljardvinster tack vare ökad “reshoring”, visar ny rapport Vi kundanpassar din tryckknappslådaSnart tar tusentals robotar över 100,000 svenska jobbNy serie fordonskopplingar hos HydroscandKraftringen erbjuder lokalproducerad el från Örtoftaverket i EslövProjektstart för bioflyg­bränsle av skogsrester vid SandviksverketFortum och Uniper inleder samarbete inom nedmontering och rivning av kärnkraftPeab Asfalt asfalterar med 97,6% återvunnen asfaltEmballator lanserar monotub i 100% aluminiumGratis startpaket till UF – unga företagareParker Hannifin presenterar ett nytt 2-dagars online­evenemang om olja och gasUtan kvinnor stannar industrinCamptoo slår sig samman med konkurrenten Out2Camp för fortsatt tillväxt i SverigeRejlers hjälper Gävle Energi i unikt fjärrvärmeprojektTillgänglighet byggs in i verktyg för redaktörer
9/7/2021
Den minsta ytmonterade plinten från Sauro