SATURDAY, MAY 25 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Nå högre höjder med nya batteridrivna stånghäcksaxen från STIHL

Snart lanseras ett efterlängtat tillskott anpassat till STIHLs Compact batterisystem – den lätta stånghäcksaxen HLA 56.
Stånghäcksaxen är utvecklad för villaträdgården med höga eller låga häckar och buskage som kan klippas utan att man behöver stå på en stege eller böja sig. HLA 56 är både tystlåten och lätthanterlig eftersom den inte är beroende av elkabel.

HLA 56 har ett delbart riggrör och en total längd på 210 cm. Den kan justeras i sju olika positioner från -45 grader till +90 grader, helt utan verktyg och är enkel att hantera i flera lägen. Dessutom kan den plockas isär vilket gör den smidig att transportera och förvara, också där det är ont om plats.

HLA 56 har en 45 centimeter lång, dubbelsidig kniv och inbyggt skärskydd i droppdesign som för in grenarna mot kniven. Kniven arbetar med hög hastighet, vilket ger ett perfekt resultat också vid högre belastning.

Trots häcksaxens längd och flertalet funktioner är den ergonomiskt utformad och bekväm att hantera i vilken position som helst, vertikalt som horisontellt. Och den väger inte mer än 3,8 kilo utan batteri.
– Det unika med den här häcksaxen är möjligheten att arbeta både högt och lågt utan större ansträngning, knivbalken som går att ställa i olika lägen och skulle maskinens längd ändå inte räcka till så finns det ett förlängningsrör, säger Mats Gustafsson, nordisk produktchef på STIHL.

STIHL Compact System gör det möjligt att använda ett och samma batteri till flera maskiner. Inom batteriserien finns bland annat lövblås, grästrimmer, motorsåg och gräsklippare.

HLA 56 finns i lager från och med vecka 11.

STIHL HLA 56
Motor: DC-motor
Märkspänning: 36 V
Vikt: 3,8 kg
Längd: 210 cm
Knivlängd: 45 cm
Ljudtrycksnivå: 76 [dB(A)]
Ljudeffektnivå: 87 [dB(A)]
Vibration höger/vänster: 1,5/1,5 m/s2

LATEST NEWS

- News from the industry
5/21/2019
Redskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
5/20/2019
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
5/17/2019
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety DayRusning efter nya motorsågen MS 500iKlätterteknik investerar i fritid Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
5/16/2019
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän väg
Advertisements