LATEST NEWS

- News from the industry

MOVS tar in nytt kapital för expansion

Fyller Sverige och Europa med egna elfordon
Svenska MOVS fyller kassan med cirka 45 miljoner kronor i en nyligen avslutad kapitalrunda. Den ledande abonnemangstjänsten för mikropendling ska använda de färska miljonerna till att ta fram egna elfordon, expandera till nya marknader och utveckla sin digitala plattform. Bland investerarna finns bland annat Jula Holding och Svea Bank.

MOVS startades med en vision om att bidra till renare städer genom att göra det enkelt för människor att pendla hållbart. Företaget erbjuder därför flexibla och prisvärda abonnemang där kunden får en privat cykel, elcykel, elsparkcykel eller elmoped. Efter ett starkt lanseringsår med hög efterfrågan på tjänstens alla fordon backas man nu upp av flera tunga investerare.

- Många konsumentvarumärken drabbas av en ekonomi på nedgång men för oss är det tvärt om, vår tjänst passar den som vill dra ner på månadskostnader och undvika större investeringar. Dessutom drivs vår marknad av flera stora makrotrender som ett ökat intresse för abonnemang, delningstjänster, mikromobilitet och hållbart resande, säger Mikael Klingberg, vd på MOVS Technology.

Nu väljer bland annat Svea Bank och Jula Holding att inkludera MOVS i sina investeringsportföljer. För Jula Holding går satsningen helt i linje med deras gröna strategi.

- Genom att satsa på hållbara företag inom miljö- och energiområdet vill vi ta ansvar och bidra till utvecklingen av ett mer hållbart och fossilfritt samhälle. MOVS bidrar till hållbara städer och det är precis sådana idéer vi vill främja, därför är vi väldigt glada att kunna hjälpa dem att växa ännu snabbare, säger Magnus Sigurd, Business Development Director, Jula Holding.

Svea Bank tror starkt på abonnemangstrenden och har haft relationer med flera företag som växt snabbt med abonnemang som affärsmodell, till exempel Synsam och Tryggsam.

- MOVS ligger helt rätt i tiden med att erbjuda abonnemang som affärsmodell i ett segment som tidigare präglats av att man ska äga sitt personliga transportmedel. Det är en global megatrend som vi nu ser förändrar bransch efter bransch, säger Lennart Ågren på Svea Bank.

Kapitalet skapar förutsättning att expandera till fler svenska städer såväl som fler länder i Europa. Det ska också användas till att vidareutveckla företagets abonnemangsplattform och egenproducerade fordon.

Om Jula Holding

Jula Holding är en koncern med verksamheter inom retail, fastigheter, finans, logistik, miljö, energi och hotell. Retailföretagen Jula och Hööks ingår i koncernen tillsammans med Wästgöta Finans, Jula Logistics, G&K Blanks Fastigheter, Jula Hotell och Jula Energi & Miljö. Jula Holdings huvudkontor finns i Skara, Sverige. Inom koncernen arbetar cirka 4500 personer och 2021 omsattes cirka 10,5 miljarder SEK.

Om Svea Bank

Svea är en koncern med finansiell verksamhet i ett flertal europeiska länder. Med fyrtio års erfarenhet av att hjälpa företag med deras likviditet är Svea Bank ett naturligt val för många företagare när de behöver en finansieringspartner. Svea Banks vision är att vara en ledande finansiell aktör i Europa.

LATEST NEWS

- News from the industry
4/11/2024
Lantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
4/10/2024
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
4/9/2024
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
4/8/2024
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web