LATEST NEWS

- News from the industry

May the Force be with you!

Star Wars-produkter - tack vare effektiv vakuumteknik
Star Wars har blivit ett värdefullt varumärke genom åren. Fans över hela världen spenderar mycket pengar på produkter. Detta är också fallet för de ursprungliga Stormtrooper-hjälmarna. Dessa är fortfarande handgjorda och tillverkas i Twickenham, England och har ett stort känslomässigt värde för samlare över hela världen. Vakuumteknik från Busch används vid tillverkningen av plasthjälmarna, med hjälp av R5 lamellvakuumpumpar formas hjälmarna av plast.

Sporting Composites Ltd producerar Stormtrooper Hero-hjälmarna i Shepperton Design Studios till denna dag efter den ursprungliga formen 1976. Vid den tiden gjordes den ursprungliga hjälmen av Andrew Ainsworth för den första Star Wars-filmen. Hjälmarna är fortfarande gjorda för hand och är till och med handmålade. Sex anställda arbetar på fabriken i Twickenham och producerar inte bara Stormtrooper-hjälmarna utan också original Star Wars-rustning och rekvisita. Hero Helmets är gjorda av två millimeter tjock ABS och är gjutna i de ursprungliga formarna, hjälmarna är inte helt symmetriska. Detta kan hänföras till det faktum att när formen gjordes på 70-talet fanns det varken CNC-maskiner eller AUTO-CAD. Formen består av två delar, som vid den tiden då hjälmen för Star Wars-filmen inte passade hundra procent mot varandra. Men eftersom Andre Ainsworth bara hade två dagar kvar till inspelningens början skalade han av en sida för hand tills de två halvorna på hjälmen passade ihop. Och så skapades den asymmetriska originalhjälmen, vars karakteristiska form inte har ändrats till denna dag.

Vid gjutning av ABS-hjälmdelarna är det avgörande att ett tydligt definierat vakuum appliceras för att försiktigt dra in materialet i formen. Eftersom hjälmarna bara är två millimeter tjocka är vakuumtekniken avgörande för kvaliteten på de gjutna delarna. Tidigare tillhandahöll en kolvenhet det vakuum som behövdes för att producera Stormtrooper-hjälmarna. Detta var inte bara enormt högljutt och därmed en bullerolägenhet för de anställda, utan det var inte heller toppmodernt längre. När den tidigare lösningen inte längre fungerade behövdes snabbt en pålitlig ersättning. Shepperton Design Studios kontaktade därför vakuumexperterna på Busch. De kunde erbjuda en lämplig lösning i form av en R5 lamellvakuumpump med roterande lameller. Dessa vakuumpumpar kännetecknas framför allt av hög kapacitet även vid lågt tryck och med snabba evakueringstider. Den kraftiga lamellkonstruktionen garanterar tillförlitlig prestanda och lång pumplivslängd. R5 RA vakuumpumpar är konstruerade för kontinuerlig drift och är resistenta mot ultimat tryck. De kan användas kontinuerligt vid ultimat tryck utan överhettning. Detta gör dem idealiska för användning i plastgjutning.

Eftersom produktionsstopp av hjälmproduktionen måste förhindras tillhandahöll Busch en lånepump tills det att vakuumpumpen som faktiskt beställdes kunde levereras. Den nya vakuumpumpen med roterande lameller som används är inte bara mycket tystare utan fungerar också mycket mer effektivt. Shepperton Design Studios är glada över att produktionen av Stormtrooper-hjälmarna är säkrad tack vare den nya vakuumlösningen.

Det betyder att Star Wars-fans över hela världen kan fortsätta att se fram emot sina trogna samlarobjekt i framtiden.
Contact information
Mailing address
Växthus­vägen 2
43533 Mölnlycke
Visiting address
Växthus­vägen 2
43533 Mölnlycke
Region
Härryda
Västra Götalands county
Sweden
Organization id:
556198-1308
Founded: 1978
Employees: 18
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Busch Vakuumteknik!

Busch Vacuum Solutions är en av världens största tillverkare av vakuumpumpar, fläktar och kompressorer. Vårt produktutbud omfattar lösningar för vakuum- och övertrycksteknik inom alla industrisegment.

Buschs produktutbud har världens största urval inom industriell vakuumteknik. Vi kan dra fördel av mer än 50 års erfarenhet från tillverkning av vakuumpumpar och lågtryckspumpar.

Vårt företag grundades 1963. Med 60 dotterföretag i 42 länder och försäljningsrepresentanter i fler än 30 länder kan vi ge goda råd och praktisk support till våra kunder på plats.

Alla våra produkter finns tillgängliga med olika tillval och avancerade finesser för att passa ett stort urval av tillämpningar så att våra kunder kan dra fördel av den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen. Vi utvärderar ständigt våra aktiviteter i syfte att vidmakthålla högsta standard och vi fortsätter att utveckla nyskapande teknologi som definierar framtiden vad gäller tillämpningar inom vakuumsystem.

Vårt huvudkontor är beläget i Maulburg (Tyskland), där vår tyska huvudfabrik ligger. Maulburg är också hemvist för vår tyska försäljningsorganisation. Busch har även produktionsanläggningar i Schweiz, Storbritannien, Tjeckien, Korea och USA. Busch-gruppen är ett familjeägt företag som leds av familjen Busch.

Buschs arbetsstyrka med fler än 3 000 anställda i hela världen innefattar många specialister inom kemi, mekanik och service. Med vårt globala servicenätverk erbjuder vi våra kunder strömlinjeformad service inom vakuumpumpar och vakuumsystem. Buschs servicetekniker och ingenjörer konstruerar och underhåller vakuumsystem i jordens alla hörn och inom många industrisegment – från oljeutvinning till havs i Arktiska havet till livsmedelsförpackning i Patagonien.

Våra fabriker använder det senaste inom tillverkningsteknik, maskiner och utrustning. Våra kvalitetsstyrningsprocedurer överträffar DIN EN ISO 9001-kraven och ger alla nödvändiga certifieringar för att möta de specifika kraven från alla våra kunder.

Välkommen att kontakta oss på Busch Vakuumteknik, vi finns i Mölnlycke och Uppsala.

Servicecenter Öst & Nord
Vaksala Eke, SE-755 94 Uppsala
Telefon: 018-470 14 30


Latest ads from Busch Vakuumteknik AB

All 5 objects by this company

Certifications

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Contacts

Irene Jepsen
031-338 00 80
Göran Johansson
+46 31 338 00 86

Videos

Busch Vakuumteknik AB

LATEST NEWS

- News from the industry
9/22/2022
Kvantberäkning nästa stora grej? På väg mot en grönare framtidPTC introducerar Onshape-Arena Connection
9/21/2022
Den största investeringen i företagets historiaTibnor – en viktig kanal Dags för Asbestvecka Missa inte klimatpremienFärre problem med rätt flödesmätare Vilka är fördelarna med nya bultsvetsprocesser?Hög prestanda eller batterilös absolutenkoder?AMADA på EuroBLECH 2022Pandeminedstängningarna öppnade för jättetillväxt EDECO och TRIAG Ny 5-axlig slipmaskin till A-Tooling i VärnamoValvakna svenskarShortcut förvärvar Careful AppsOrbit One bygger unik robotcellDell och Red Hat utökar samarbete Wackes och Olsson & Co blir ett bolagSolkompaniet och Niam samarbetar
9/20/2022
Jag hjälper dig med Laserskärning och BockningABB förvärvar PowerTech ConverterHöstrensa - Spara både plats och tjäna pengarSSAB:s fossilfria stål visas upp i HannoverTar ytterligare steg för ökad kundnyttaSamster levererar geniala energi-innovationer DAF Trucks visar upp branschledarskapAPM Terminals Gothenburg fortsätter växaTydliga fördelar med NSK:s NH-seriens linjära styrningarSouthco introducerar nytt gångjärnSGBC lanserar två nya manualer STRATO lanserar i Sverige Ny podcast svarar på bygg­branschens vattenfrågor
9/19/2022
Guide - hur du väljer MotviktstruckScania fasar ut fossilt från tunga transporterCompuLab presenterar IOT-GATE-iMX8PLUS Linde energi bjuder in till Öppet Hus Ekenhuset etablerar sig i ÖstergötlandVarannan skulle rata elbilen om bonusen försvannLokal lagring ska avlasta Göteborgs hamnModerniserar ytterligare två 400 kV-stationerSweco gör förstudie om flytande solpaneler i UgandaSpectra från SilvaAkademiska Hus toppar solcellsliganGratis kurstillfälle
9/16/2022
Nödstoppsknappar och positionsbrytare Den uppgraderade Volvo L25 ElectricSäkra framtidens elberedskapFler väljer en eldriven hantverkarbilVåra första Inspodagar - någonsin! Stora Enso har undertecknat ett avtal Verizon Business utser Sanjiv Gossain Stationär övervakningsenhet för datakablarNy servicemarknadschef på SweconÖka mångsidigheten och sänk kostnadernaArkemi ger ut handbok och digitala verktyg EU-parlamentets förslag om skogsbränslen måste stoppas
9/15/2022
Kan vibrationer vara ett stort problem för verktygsmaskiner?Volvo stödjer trans­formationen till eldrift Spara tid, utrymme och pengar Högsta lasersäkerhet vid mobila applikationerWithSecure™ går med i Cloud Security Alliance