Massiv breddning av Oracles affärssystem i molnet - industritorget.com
MONDAY, OCTOBER 26 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Massiv breddning av Oracles affärssystem i molnet

Oracle presenterar en stor mängd nya och förbättrade funktioner för företagets molntjänster inom området affärssystem och HR. I flera fall har nyheterna direkt anknytning till cornapandemin och de nya krav som den ställer på lösningarna.
Ungefär nu brukar Oracle köra i gång jättekonferensen OpenWorld. Men det här året är inte som andra år, så kunder och partner får hålla till godo med en serie av webbevent. Det är dock ingen brist på nyheter som presenteras.

Ett av de mest framgångsrika områdena för Oracle på senare år är affärssystem i molnet. Det finns fler än 7 300 kunder för Oracle Cloud ERP globalt. Dessutom har Gartner utsett Oracle till ledare vad gäller affärssystem i molnet för produktorienterade stora företag (enterprises). Det låter krångligt, men är ganska enkelt: administrativ mjukvara för jättestora företag, som till exempel biltillverkare.

Nu bygger Oracle vidare på framgångsreceptet med ett stort antal nya funktioner och detaljförbättringar för Oracle Cloud ERP, eller Oracle Fusion Cloud Enterprise Resource Planning som är det fullständiga namnet, och även för andra molntjänster. Nyheterna kan främst delas in i tre kategorier:
ŸSnabbare hantering och bättre precision tack vare ökad automatisering.
ŸFörbättrat beslutsfattande med prediktiv planering.
ŸEn förbättrad användarupplevelse.
Gemensamt för de flesta nyheter är att nya tekniklösningar som maskininlärning har införts direkt i de olika modulerna i de olika tjänsterna. Ett exempel på det är att maskininlärning ligger till grund för automatiserade säkerhetskontroller för distansarbetare.
Ett annat exempel på automatisering är automatisk märkning, ”tagging”, av rapporter för regelefterlevnad. Funktionen har redan visat sig leda till stora tidsbesparingar. I stället för att högavlönade experter lägger ner åtskilliga timmar på manuellt arbete så görs märkningen automatiskt.

– Automatisk märkning leder till dramatiska förbättringar för arbetet med regelefterlevnad, säger Juergen Lindner, marknadschef för Oracle affärssystemstjänster i molnet, under ett webinar.

Av allt att döma så kommer regulatoriska krav att öka, så det här lär bli en mycket viktig funktion, om den implementeras på ett bra sätt. Att Sverige är en del av EU ökar chansen för att funktionen ska komma till nytta här.

Ökad automatisering kommer även till nytta för att bokföra och rapportera på olika sätt, baserat på produkter, avdelningar, och så vidare. Det ger en ökad inblick i läget på ett företag.

Förbättrad beslutsfattande gäller både Oracle Cloud ERP och Oracle Cloud EPM (Enterprise Performance Management). De två viktigaste nyheterna gäller katastrofhantering, eller Business Continuity Management som är benämningen som används, och förbättrad funktionalitet för planering och budgetering på företagsnivå.

Katastrofhantering har så klart blivit ett hett område i samband med coronapandemin. De nya funktionerna ska göra det enklare att snabbt bedöma risker, dokumentera och godkänna räddningsplaner och att informera inblandade, som företagsledningen. Allt för att minska risker för försämrad lönsamhet och effektivitet, och för dålig renommé.

Oracle presenterar även en stor mängd nyheter för systemlösningar för supply chain management och HR (eller human capital management , som det kallas). I båda fallen rör många av nyheterna omständigheter som aktualiserats i samband med coronapandemin.
En intressant funktion är planeringshjälp för anställdas livssituation. Det handlar till exempel om checklistor för att planera återkomst till kontoret för anställda som arbetat på distans. Ett annat exempel är verktyg för att underlätta karriärbeslut inom ett företag, till exempel att enkelt få tag på information om utlysta tjänster som passar den egna profilen.

Nyheterna kommer i ett positivt läge för Oracle:

– Vi har inte märkt av någon minskad takt alls under pandemin, vad gäller implementation av affärssystem eller HR-system, säger Juergen Lindner.

Bland kunder som han lyfter fram märks Skanska som har anammat ”hela sviten av molntjänster”.

LATEST NEWS

- News from the industry
10/12/2020
Leuzes nya internationella distributionscenter är igång efter bara ett års byggandeEndast 1 av 4 globala företag håller kortinnehavarnas betalningsuppgifter säkra
10/9/2020
ABB-robotar snabbar upp testning för Covid-19 i SingaporeNYTT NAMN EFTER 50 ÅR!Så väljer du rätt förvaring till kontoret​BAGA är nominerade!Hållbarhet möter hållfasthetFinska Polaria gör entré i svenska badrum med slitstarka plåtskåpVeeam och Kastens datahanteringsplattform ska snabba på införande av container-baserade applikationer
10/8/2020
PLANTOHYD ES – en förnyelsebar hydraulvätska för stålindustri (och annan hydraulik)Tamtron ONE Timber, en helt ny våg för timmerkran på virkesbilar och skotare.5G och IoT hand i hand för industrinBluJay hyllas för lösning för komplex logistikUtmärkelsen Busch Innovation in Vacuum Award tilldelas DiloSwerock vinner Nordbyggs Guldmedalj för satsningen på ECO-BetongMed nytänkande om hantering ger edgelösningar stora fördelarEnklare nätverk i molnet med EquinixArval Beyond - den nya strategiplanen för 2020-2025
10/7/2020
Bättre arbetsmiljö i sjukvården tack vare samarbetsrobot från ABB Därför ska du återvinna ditt guldStora Enso sponsrar världsmästerskapen i nordisk skidsport i Planica 2023 och Trondheim 2025Skräddarsydda spänningslösningar nu tillgängliga från norelemLyftanordningar och lyftredskap - CE-märkning och riskerSCA erhåller tillstånd för ett bioraffinaderi på ÖstrandNya helt eldrivna passagerarfartyg med teknik från ABB tas i trafik vid NiagarafallenEverest placerar HCL Technologies som ledare inom Digital Workplace ServicesHCL och IBM utökar sin allians för att hjälpa organisationer med digital transformation
10/6/2020
Därför kommer autonoma transporter till stenbrott och lättare gruvdrift förstKärnkraftverk berömmer Askalons serviceteknikerMidroc Automation huvudleverantör av tekniska system till VarbergstunnelnL&W Tearing Tester – en ny automatisk rivstyrkeprovare från ABB - ger säker, digital och snabb mätning av rivstyrka​Produktionen i Ystad uppgraderar maskinparken väsentligtSynsam Group flyttar produktion från Asien till Sverige – bygger fabrik med cirka 150 arbetstillfällen i OckelboArbetsmiljöverket inspekterar belastningsskadorFlexibel infrastruktur för IT blir absolut avgörandeAI-startupen Spacemaker säkrar rekordinvestering från Innovation Norge
10/5/2020
Första SPINNER-Maskinen med SIEMENS ONE GibbsCAM lanserar version 14Plåt & Ventföretagen beklagar utebliven LAS-överenskommelseABB slutför idrifttagning av världens mest kraftfulla transportsystemEnergifabriken förvärvar Vegoil Energy Provider ABB förvärvar Codian - utökar portföljen med industriella höghastighetsrobotarFamiljerätt för företagare med Marcus Bäckström på Enkla Juridik
10/2/2020
SMC presenterar sitt resultat och förväntar sig en stabilt ökande efterfråganI centrum av Sveriges postordertätaste bygdPMH International AB breddar sitt produktområde av lyftvagnarNy katalog för Machincal Face SealsNytt nordiskt klimatprojekt ska minska plåtspilletBlack Friday kommer till Helge NybergSvenskar saknar personliga möten på sin arbetsplatseeam utser sina 50 främsta EMEA-samarbetspartners och belönar dem med en Accredited Service Partner-utmärkelseFixa ett nätverk snabbt – utan utrustning
10/1/2020
Ny punktsvetsmaskin snabbar upp produktion i Lettland ännu merBinar Quick-Lift Systems AB byter namn ABB sätter nytt riktmärke för automation av renrumsapplikationerJaxal AB tillverkar formpressade släpvagnskåpor med hjälp av tryckluft och vakuum från Atlas CopcoBanbrytande verktyg för beräkning av kostnader för 3D-printing utvecklat av EtteplanMastercam 2021 levererar effektiva nyheter för ökad produktivitet och minskade produktionskostnader Ökad driftsäkerhet med ny investering på UddeholmLångsiktigt arbete ligger bakom de mest hållbara fabrikerna
9/30/2020
PICE AB Investerar i en Fiberlaser med rör laser del från MOVS AB
Advertisements