LATEST NEWS

- News from the industry

Möt en av våra anställda: Johan Edbom

Från kund till anställd
Från beställare till den som ser till att allt rullar. Johan Edbom är ny på jobbet!

– Jag har arbetat på FM Mattson i Mora i 25 år. De senaste åren som produktionsledare i gjuteriet. Vi hade många projekt tillsammans med DynaMate och längs vägen blev jag nyfiken på annat. Tankarna på att testa något annat väcktes på riktigt under arbetet med MUR-systemet. Tillfället och möjligheten kom upp och jag tog den.

Nu är Johan Edbom anställd på DynaMate och arbetar som avdelningschef för produktion och fastighetsunderhåll hos Mattsson Metal i Mora. DynaMate har tagit över underhållet hos kunden Mattsson Metal och nu är det Johan Edbom som är på plats.

– Det känns väldigt roligt att vara på plats här. Nu är det jag som ska vara serviceminded och få allt att fungera. Nu är jag på andra sidan, så att säga, och trivs väldigt bra med det. Jag gillar verkligen kontakten med kunderna och problemlösningen, att få arbeta med att verksamheten ska rulla på så effektivt som möjligt. Självklart är det mycket nytt att lära på ett nytt jobb. Men jag känner mig väl omhändertagen och har fått väldigt bra stöd från DynaMate i min nya roll!
Contact information
Mailing address
Industri­vägen 21, Box 3
15121 Södertälje
Visiting address
Tall­vägen 2
15138 Södertälje
Region
Södertälje
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556528-9286
Founded: 1996
Employees: 300
English description is missing, swedish description below.

Tillsammans utvecklar vi framtidens industri.
Systematik – Effektivisering – Modernisering

Med skräddarsydda helhetslösningar eller punktinsatser levererar vi hållbara tjänster inom underhåll, service och utveckling för industriföretag. Alltid med långsiktighet, helhetsperspektiv och din verksamhets bästa i fokus.

Vi har lång erfarenhet av att tillsammans med våra kunder utveckla och förbättra produktivitet, lönsamhet, säkerhet och arbetsmiljö.

Vi stöttar företag inom en rad olika branscher:

Verkstadsindustri
Papper/massa/sågverk
Livsmedelsindustri
Stålindustri
Energisektorn
Byggsektorn
Fastighetssektorn
Offentlig sektor
Vår historia
Verksamheten startade 2010 genom en sammanslagning av två dotterbolag och delar ur ett tredje bolag inom Scaniakoncernen. Motivet från Scanias sida var att all verksamhet som inte hade en strategisk koppling till lastbilen skulle placeras i bolaget DynaMate Industrial Services AB. Uppdraget var att skapa ett bolag som skulle bidra till att utveckla branschen runt produktions- och underhållsrelaterade tjänster.

Vid inledningen hade bolaget en stark koppling till Scania som stod för 85% av verksamheten. Idag är tjänsteportföljen bred och kan erbjudas till ett brett spektrum av kunder inom olika branscher.

Under de första åren skedde en konsolidering med syfte att renodla verksamheten utifrån rådande marknadsförutsättningar. Ett flertal förvärv genomfördes under åren 2012 till 2016 med syfte att öka attraktionsvärdet och specialisera tjänsteutbudet. En renodling och specialisering har varit centralt i bolaget för att kunna genomföra en förflyttning uppåt i värdekedjan. Under åren 2017 till 2019 har ytterligare renodling genomförts som inneburit att verksamheter sålts till kollegor i branschen.

Den nya inriktningen för DynaMate växte fram under hösten 2019 och kom då att innehålla verksamheterna Produktion & Underhåll, Automation samt Maskinservice.

Verksamheten inom DynaMate ska framåt kapitalisera på industrins redan genomförda investeringar genom att erbjuda tjänster som tar fasta på producenternas förmåga till leverans av kvalitativa produkter och som påverkar deras slutprodukt. Centralt är utveckling av specialiserade tjänster med ett hållbarhets- och digitaliseringsperspektiv utifrån varje kunds förutsättningar.

Nästa kapitel i DynaMates historia inleddes 2021 när bolaget blev en del av Enerco Group. Enerco har sedan starten 2015 etablerat sig som en innovativ partner för svensk industri och erbjuder tjänster inom teknik- och underhåll. Enercos ägarroll möjliggör för DynaMate att fortsätta utveckla verksamheten med fokus på främst Industri 4.0 och Smart Maintenance.

Certifications

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015 – SS-EN 1090-1 – SS-EN ISO 3834-2

Want to work forDynaMate AB?

The company currently has 1 job ads: Vi söker Underhållsingenjör till Gävle/Dalaregionen

Contacts

Jan Andersson
0736 22 63 15
Kenneth Glennemo
070-585 15 44
Pernilla Renman
023-661 36 46
David Almér
070-683 09 04
Lars Davidsson
070-595 38 25
Anders Frost
072 570 61 11
Håkan Johnsson
08-522 933 44
Anna-Lena Magnusson
070 766 13 48
Jobb
073 622 63 15

Videos

Maximera din produktion med MUR I DynaMate

LATEST NEWS

- News from the industry
4/10/2024
Fortsatt låg IPO-aktivitet i Sverige och globaltHur påverkar kontoret fysisk och mental hälsaDoxas styrelseordförande avböjer omval K100 aggregatbytes­system introducerasElbilen ORA lättar inte på gasen
4/9/2024
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
4/8/2024
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
4/3/2024
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo