LATEST NEWS

- News from the industry

Möt Elmia Subcontractors första ambassadör 2023

GLS industries, familjeföretaget i Gnosjö
Hållbarhet. Ett ord som får en djupare innebörd när ett företag verkligen vill göra skillnad. Ett företag där hållbarhet handlar om ett genuint och långtgående engagemang. Där både människa och omvärld står i centrum på vägen mot en ledande position i Europa.

Möt Elmia Subcontractors första ambassadör för 2023, GLS industries, familjeföretaget i Gnosjö som har siktet inställt på att bli Europas ledande plåtbearbetningsföretag.

GLS tillhandahåller plåtbearbetning som omfattar avancerad laserskärning och stansning för flera olika sorters material och automatiserad bockning av både små, stora och avancerade detaljer. Med Sveriges mest kompletta utbud av svetsning finns här också en egen lackeringsavdelning och ett brett utbud av efterbearbetning. Allt bolaget gör, gör de med minimal energiförbrukning och maximalt materialutnyttjande.

– Vi återvinner smått otroliga 99,9 procent av allt stål i produktionen. Målet är att kasserat material ska motsvara max 0,5 procent av antalet producerade artiklar. På sikt vill vi erbjuda 100 procent fossilfritt stål i våra produkter, berättar Jens Petersson, koncernchef på GLS industries.

GLS Green Vision – en bättre framtid för alla
För att minska GLS Industries miljöavtryck arbetar bolaget med en process som de har döpt till GLS Green Vision. Ledorden för GLS Green Vision är See – Think – Act (se, tänk, agera). Förenklat betyder det att GLS hela tiden arbetar för att hitta och agera på stort som smått som kan bidra till en positiv och hållbar utveckling. GLS Green Vision bygger på energiförbrukning, energianvändning, material, logistik och personal.

Sparar energi med gröna glasögon
GLS arbetar aktivt med alla fokusområdena och alla investeringar görs med de gröna glasögonen på. I samband med nyinstallationer använder företaget enbart miljövänlig energi, vilket är ett smidigt sätt att fasa ut gammal teknik på. Belysningsarmaturerna i produktionshallar och lager är ersatta med LED och för drygt 20 år sedan fasade man ut olja som uppvärmningskälla.

– Hållbarhet handlar inte bara om effektivisering och hållbar produktion. Människorna har i allra högsta grad en central plats. Det handlar om att få människor att trivas på arbetsplatsen, vara engagerade och bidra med kompetens. För att nå visionen och bli Europas ledande plåtbearbetare så arbetar vi hållbart och effektivt tillsammans med kompetenta medarbetare, förklarar Jens.

Minskad energiförbrukning
Under 2017 gjordes en kartläggning av energin och trots att man fördubblat personalstyrkan, byggt ut 4 000 kvadratmeter och ökat omsättningen med över 100 miljoner – minskade den totala energiförbrukningen med 20 procent.

1 500 kvadratmeter solceller har installerats. Med målet att ha en helt klimatneutral produktion år 2035 görs alla investeringar med eftertanke. När maskiner ersätts av nya så sker det främst för att de har flera gånger högre energieffektivitet. Men det handlar inte enbart om besparingar i produktionen.

– Det går att optimera allt på ett företag. Vi har till exempel sett över logistiken för att minska onödiga transporter som bidrar till koldioxidutsläpp och växthusgaser. Bland annat ledde vår investering av en balpress till att vi minskade hämtning av plast, well och papper med 35 procent. Även investeringen av bottentömmande containrar innebar att vi kunde minska antalet tömningar med hälften. Dessutom är det både säkrare och mer ergonomiskt eftersom truckföraren slipper gå ur trucken, avslutar Jens.

Helena Åhs
Mässansvarig Elmia Subcontractor
helena.ahs@elmia.se
+46 36 15 23 10
Contact information
Mailing address
Mäss­vägen 12
55454 Jönköping
Visiting address
Elmia­vägen 11
55454 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings county
Sweden
Organization id:
556354-2413
Founded: 1989
Employees: 78
English description is missing, swedish description below.

Om Elmia

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster.

Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch.

Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Räkna med Elmia som en aktiv partner i din värld.

Contacts

Lotta Frenssen
+46 36 15 20 38

Videos

Hur hittar jag nya kontakter inom tillverkningsindustrin?

LATEST NEWS

- News from the industry
9/25/2023
Ett enklare sätt att böja plåtPrecision i varje skär och böjTruckutbildning för företagSolcellsmontörerna väljer infästning av högsta kvalitetDags för höstens roligaste skolutmaning
9/22/2023
Optimera ytjämnheten Volvos nya slaggskopa är redo för heta uppgifterTotalleverantör inom last och truck i GöteborgAutomatisering och fjärrstyrning?Luft är en framtidsbransch
9/21/2023
Tre år sedan lanseringen av Maeda MC285CB-3Trådbondning Ny maskin i Sveriges största tillväxtregion60 år av Busch vacuum solutionsSällsynt Massey Ferguson-traktor
9/20/2023
Rodin & Co AS tillkännager strategiskt förvärv Plåt & Ventföretagens vd lämnar sin rollInvesterar för framtiden i laserskärning Öka produktiviteten och drifttiden Skogsbruk - Kraftfullt & robust
9/19/2023
En innovativ lösning för fasadtvätt Utökar erbjudandet inom vätskeanalysStålåret 2023Att jobba med aluminium är att jobba med lösningarHans Sohlström ny VD och koncernchef för Stora Enso