LATEST NEWS

- News from the industry

LK Systems levererar tappvatten, golvvärme och prefabricering till Brf Trolldalen i Hundfjället, Sälen

Området Trolldalen erbjuder nu ett av Sälens mest populära Ski-In Ski-Out-lägen och i det attraktiva området finns även skoterleder, längd- och vandringsspår samt barnens favorit Trollskogen. LK har varit med på hela resan från starten och etapp 1 som byggdes 2009/2010.
Ur ett utförsåkningsperspektiv har Trolldalen vuxit till att bli ett underbart område med backarna strax utanför dörren. Skidåkningen är varierande och det finns ett stort utbud för alla i familjen och utöver Sälenfjällens backar är närheten till Trysil, en av Skandinaviens största skidanläggningar, ett stort plus. Från Trolldalen finns det dessutom inom ett kort promenadavstånd närhet till restauranger, sportshop, livsmedelsbutik samt bad.

Trolldalen – ett lyckat projekt i egen regi

Under vintern 2009/2010 fick Österling Bygg erbjudandet att köpa tomtfastigheten Trolldalen vid Hundfjället. I erbjudandet följde det även med en rad förpliktelser där säljaren bland annat var mycket noga med att byggherren skulle tillmötesgå önskemålen om en smidig byggprocess med förstklassig boendekvalitet på utlovad tid. Idag, tio år senare, är man inne på etapp sju och de 36 nya lägenheterna blev klara i slutet av februari.

- Det är en spännande utmaning att själva få styra och påverka hela processen. Att vi kan bygga hus är välkänt i branschen, och vi ingår ofta som partners i större entreprenader. I Trolldalen fick vi möjligheten att bygga lägenheter som är något utöver det vanliga. Planlösningen och planeringen är riktigt bra och materialvalen andas kvalitet. Sen är det många detaljer som sätter ett stort plus, bland annat att det är vattenburen golvvärme i hela lägenheten, säger Mattias Österling, vd på Österling Bygg.

BRF Trolldalen

De nya lägenheterna som ligger i direkt anslutning till Hundfjällets liftanläggningar, med uteplats mot söderläge, har bland annat fyra sovrum samt två badrum varav det ena inrymmer bastu. LK har varit med på hela resan från starten 2009/2010 och sedan etapp 2 har Ingemar Eriksson Rör varit ansvarig rörentreprenör.

- Vi har haft en bra relation med LK i över tjugo år. För oss är det viktigt att det är enkelt, smart och tillgängligt och korta ledtider då det oftast är de små detaljer som avgör och LK har alltid levererat bra grejer och kvalité, säger Adam Pettersson, projektledare på Ingemar Erikssons Rör.

Sedan tidigare har både Österling Bygg och Ingemar Erikssons Rör varit med i uppförandet av Gullbrändan i Kläppen som har byggts i tre etapper om totalt 44 lägenheter med samma hustyper som de i Trolldalen.

Ny flygplats - Scandinavian Mountains Airport

I december 2019 invigdes Sveriges nyaste flygplats, Scandinavian Mountains Airport, mitt i mellan Trysil och Sälenfjällen och med cirka 10 minuters transfer till närmaste skidområde som är Hundfjället. Trolldalen kommer därmed att vara den närmaste destinationen.

- Det har varit mycket nybyggnationer i området och för oss är det ett fint betyg att vi har fått förtroende att få vara med hela vägen från starten 2009/2010. Vi har en stor marknadsandel i Sälen och jag tror en nyckel till det är att vår leverans- och produktkvalitet ligger oss varmt om hjärtat. Vi ställer höga krav på oss själva och våra leverantörer, att ständigt utvecklas och bli bättre pågår oavbrutet. Vi har levererat VVS-produkter till den svenska marknaden sedan 1910 till mycket nöjda kunder och det ska vi fortsätta med, säger Christer Öhgren, säljare på LK Systems.


Projektfakta
Totalentreprenör: Österling Bygg AB
VS-installatör: Ingemar Erikssons Rör AB
VVS-leverantör: LK Systems AB

För en enklare och smartare vardag
Enklare, smartare och mer hållbart – på LK utgår vi alltid från att det finns ett bättre sätt att göra saker. I allt vi gör föredrar vi innovation över status quo och enkelhet över komplexitet. Med den övertygelsen utvecklar vi på LK smarta produkter och systemlösningar för värme, vatten och sanitet.

LK Systems är ledande i Norden inom lösningar för värme- och tappvattensystem. Våra system är enkla att installera och i vår prefabriceringsanläggning tillverkar vi även skräddarsydda system som ytterligare förenklar installationen. Från idé till färdig produkt, här får du de smartaste lösningarna, idag och i framtiden.

Ingemar Erikssons Rör AB är ett auktoriserat VVS-företag som arbetar med servicearbeten, försäkringsskador, badrumsrenoveringar, värmepumpsinstallationer och nybyggnader. Utför även större entreprenader och ombyggnader av värmecentraler. Företaget har också stor erfarenhet av att installera tappvatten och golvvärme. Läs mer på www.ieror.se

Österling Bygg har uppdrag i hela Mellansverige. Vi är ett traditionellt byggföretag som arbetar målmedvetet med att bibehålla en smidig organisation, präglad av tydlig struktur, ordning och reda och trivsel på arbetsplatsen. Sedan en tid tillbaka arbetar vi inte bara på entreprenad, utan uppför även byggen helt i egen regi. Läs mer på www.osterling-bygg.se

LATEST NEWS

- News from the industry
4/11/2024
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
4/10/2024
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
4/9/2024
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
4/8/2024
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web