LATEST NEWS

- News from the industry

LK släpper årets hållbarhetsrapport

I vår hållbarhetsrapport ger vi en heltäckande bild av vårt hållbarhetsarbete, våra mål och vägen dit. Vi vill att rapporten ska öka kunskapen om och inspirera till fler hållbara initiativ, såväl internt som externt.
2020 var ett speciellt år för hela världen i och med covid-19. Vi har trots den svåra situationen lyckats väl utifrån dess effekter på LK under året om vi ser på resultat och hur vi har anpassat oss och försäljningsmässigt blev det ett rekordår. Från medarbetarundersökningen 2020 ser vi också att alla övergripande index ökat jämfört från 2019.

Sammanfattningsvis har vi under 2020 lyckats bli än mer effektiva trots att många har arbetat hemifrån under året, vilket alla har gjort med bravur. De flesta kundmöten och event har ställts in och ställts om, från fysiska till digitala möten, och även den omställningen har fungerat utmärkt vilket återspeglas i resultatet.

Vi kommer kontinuerligt utveckla vårt arbete, både gällande miljö och arbetsmiljö för att uppnå ökad hållbarhet åt våra kunder oss själva och vår omvärld och vår hållbarhetsrapport ger en inblick om hur vi tänker göra detta.

- För att skapa bästa möjlighet av vårt hållbarhetsarbete ska vår arbetsmiljö ge förutsättningar för personlig utveckling och kännetecknas av arbetsglädje, tillit, lärande och att vi lyssnar på varandra. Vi skapar engagemang och motivation genom att anställda inkluderas i beslut och är delaktiga i utvecklingen av våra processer. Vi vill ha en tillåtande arbetskultur där vi är bekväma med att ifrågasätta och att föreslå alternativa lösningar. Med vår viktigaste resurs på LK, vår personal, kommer vi fortsätta att vara framgångsrika i många år framöver, skriver styrgruppen på LK.

LK har valt att hållbarhetsrapportera för hela koncernen, trots att endast ett dotterbolag omfattas av lagkravet. Tillsammans kan vi utveckla verksamheten för att nå både delmål och övergripande mål på ett effektivare sätt.

För en enklare och smartare vardag
Enklare, smartare och mer hållbart – på LK utgår vi alltid från att det finns ett bättre sätt att göra saker. I allt vi gör föredrar vi innovation över status quo och enkelhet över komplexitet. Med den övertygelsen utvecklar vi på LK smarta produkter och systemlösningar för värme, vatten och sanitet.

LK Armatur är en ledande ventil- och systemtillverkare i Europa med en årlig produktion av miljontals ventiler för den globala VVS-marknaden. Våra lösningar baseras på en helhetssyn om hur ventiler, styrenheter, komponenter och prefabricerade produkter fungerar ihop. I allt från standard till avancerade specialanpassningar ser vi till att den lösning du behöver idag också rustar dig för framtiden.

LK Pex tillverkar plaströr av hög kvalitet till VVS-industrin. Våra egentillverkade, förnätade PE-Xa-rör med unik böjlighet och tryckstyrka är exempel på en ständig produktutveckling, alltid med målet att förenkla din vardag och säkra dig för en ännu smartare framtid.

LK Systems är ledande i Norden inom lösningar för värme- och tappvattensystem. Våra system är enkla att installera och i vår prefabriceringsanläggning tillverkar vi även skräddarsydda system som ytterligare förenklar installationen. Från idé till färdig produkt, här får du de smartaste lösningarna, idag och i framtiden.


Henrik Abraham
PR- och kommunikationsansvarig LK Group
henrik.abraham@lagerstedt-krantz.se
08-506 851 24

LATEST NEWS

- News from the industry
4/10/2024
Ny STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga Devoteam utses till part­ner of the Year i SverigeAmplex förvärvar italienska VibrostopFirar 10 år med Qlik
4/9/2024
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
4/8/2024
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
4/3/2024
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo