SATURDAY, MAY 25 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Laddbox på köpet vid beställning av elbil – laddar 80 procent snabbare än standardladdning

Omställningen till elektrifierad mobilitet sker i ett allt snabbare tempo, bland annat ökade försäljningen av den helt elektriska BMW i3 i Sverige med hela 47 procent förra året.
Nu vill BMW Sverige påskynda processen ytterligare genom att erbjuda alla köpare av BMW i3 en kostnadsfri laddbox med installation.

Det är inte bara utveckling av batterier med förbättrad räckvidd som är i fokus för att omställningen till utsläppsfri mobilitet ska öka. Lättillgänglig laddning är en lika viktig faktor för att konsumenter ska våga ta klivet till helt elektrifierade fordon. För att underlätta på detta område erbjuder nu BMW alla köpare av BMW i3 och BMW i3s en kostnadsfri laddbox med installation.

"90 procent av den totala laddningen sker hemma eller på jobbet. Men vad många kanske inte känner till är att med de nya laddboxarna laddas bilen hela 80 procent snabbare än med standardkabeln, tack vare att BMW i3 kan ta emot 3-fasladdning. Det gör att steget till en helt elektrifierad bil inte behöver bli något besvär, utan snarare tvärtom", säger Carl Lindwall, områdeschef BMWi Sverige.

Kampanjen pågår till och med den 31 mars, och vänder sig till de som under denna period orderbeställt en BMW i3 eller i3s 120Ah utrustad med Charged Plus eller Charged Professional. Till skillnad från Charged-versionen är Charged Plus och Professional utrustade med funktioner som backkamera, tonade bakrutor, PDC bak och fram samt Driving Assistant Plus.

Utöver BMW i3, är de nya laddboxarna kompatibla med alla nio av premiumvarumärkets elektrifierade modeller. Försäljningen av dessa modeller har resulterat i att man är störst i Europa på laddbara bilar, med hela 17 procent marknadsandelar.

De som beställt sin BMW i3 under kampanjperioden kommer kunna logga in på bmw.bee.se och planera sin installation. Det är cirka 7 veckors leveranstid för laddbox och installation från det att kunden loggat in och gjort en orderbeställning.

Laddboxen kommer från KEBA och har en maximal effekt på 11 kW samt utrustad med mobil kommunikation genom ett SIM-kort. Laddboxen installeras av en behörig installatör som ger rådgivning samt undersöker bostaden och dess befintliga elinstallation. Kunden behöver äga bostaden, alternativt ha godkännande från fastighetsägaren, för att kunna installera den. För att installera laddboxen på sitt arbete behövs ett godkännande från arbetsgivaren.

För mer information, vänligen kontakta:
Peter Maier, informationschef BMW Group Sverige
@: peter.maier@bmw.se
T: +46 73 347 06 34

LATEST NEWS

- News from the industry
5/21/2019
Redskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
5/20/2019
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
5/17/2019
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety DayRusning efter nya motorsågen MS 500iKlätterteknik investerar i fritid Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
5/16/2019
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän väg
Advertisements