SATURDAY, MARCH 23 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Laddbox på köpet vid beställning av elbil – laddar 80 procent snabbare än standardladdning

Omställningen till elektrifierad mobilitet sker i ett allt snabbare tempo, bland annat ökade försäljningen av den helt elektriska BMW i3 i Sverige med hela 47 procent förra året.
Nu vill BMW Sverige påskynda processen ytterligare genom att erbjuda alla köpare av BMW i3 en kostnadsfri laddbox med installation.

Det är inte bara utveckling av batterier med förbättrad räckvidd som är i fokus för att omställningen till utsläppsfri mobilitet ska öka. Lättillgänglig laddning är en lika viktig faktor för att konsumenter ska våga ta klivet till helt elektrifierade fordon. För att underlätta på detta område erbjuder nu BMW alla köpare av BMW i3 och BMW i3s en kostnadsfri laddbox med installation.

"90 procent av den totala laddningen sker hemma eller på jobbet. Men vad många kanske inte känner till är att med de nya laddboxarna laddas bilen hela 80 procent snabbare än med standardkabeln, tack vare att BMW i3 kan ta emot 3-fasladdning. Det gör att steget till en helt elektrifierad bil inte behöver bli något besvär, utan snarare tvärtom", säger Carl Lindwall, områdeschef BMWi Sverige.

Kampanjen pågår till och med den 31 mars, och vänder sig till de som under denna period orderbeställt en BMW i3 eller i3s 120Ah utrustad med Charged Plus eller Charged Professional. Till skillnad från Charged-versionen är Charged Plus och Professional utrustade med funktioner som backkamera, tonade bakrutor, PDC bak och fram samt Driving Assistant Plus.

Utöver BMW i3, är de nya laddboxarna kompatibla med alla nio av premiumvarumärkets elektrifierade modeller. Försäljningen av dessa modeller har resulterat i att man är störst i Europa på laddbara bilar, med hela 17 procent marknadsandelar.

De som beställt sin BMW i3 under kampanjperioden kommer kunna logga in på bmw.bee.se och planera sin installation. Det är cirka 7 veckors leveranstid för laddbox och installation från det att kunden loggat in och gjort en orderbeställning.

Laddboxen kommer från KEBA och har en maximal effekt på 11 kW samt utrustad med mobil kommunikation genom ett SIM-kort. Laddboxen installeras av en behörig installatör som ger rådgivning samt undersöker bostaden och dess befintliga elinstallation. Kunden behöver äga bostaden, alternativt ha godkännande från fastighetsägaren, för att kunna installera den. För att installera laddboxen på sitt arbete behövs ett godkännande från arbetsgivaren.

För mer information, vänligen kontakta:
Peter Maier, informationschef BMW Group Sverige
@: peter.maier@bmw.se
T: +46 73 347 06 34
3/18/2019
Första Circle K-stationen med IONITY:s supersnabbladdare är öppnad i Strömstad E6 Matchningen måste fungera mycket bättreAPC by Schneider Electric ställer ut på årets Dustin-mässa!Artificiell intelligens – här för att stannaFinja förenklar beräkningen av Mursystem ExaktPsykisk ohälsa och arbetsmiljöfrågor diskuteras på SSG Säkerhetskonferens 2019Pressinbjudan: Hur kommer vi att interagera med autonoma system i framtiden?Ny global standard sätter pris på miljöförstöringenFörsta generationen batteridriven kombimaskinAddMobile lanserar smart lås till byggbranschenNelson Automotive byter namn till AvistudBoKlok får förstärkning från Skanska Polen via utbytesprogramMercedes levererar första elektriska transportbilen till svenska kunderSigma Technology utsett till ett av Sweden's Best Managed Companies 2019Engcon får pris som ett av Sveriges bäst skötta företagEnzymex produkt EcoCoat skapade ett enkelt och smidigt samarbeteTrender och inspiration när Vårmässan i Malmö fyllde 20 år
3/15/2019
Cranab köpte sju Matrix på ett brädeHur ett litet projekt gör världen till en bättre platsEasyPark utsedda till ett av Sveriges mest välskötta företagClaremont stärker helhetserbjudandet inom E-handel med ny VDJM förvärvar fastighet i Fålhagen, UppsalaVi skapar järnvägshistoria med OstlänkenStabilt och starkt resultatTomas Hansson har utsetts till ny vd i SamtransTrimble presenterar Tekla 2019 BIM-programvarulösningarMedaretarengagemang skapar förbättringar för terminalenAxfood fasar ut engångsartiklar av plastJernbro stärker sin kompetens med nytt förvärvAP-batterier från STIHL får högre kapacitet och ny design Global tillverkare av land- och luftburna transport­medel tecknar ramavtal med KeyManÄpple- och apelsinrester kan bli ätbar bioplastVIVAB och Veidekke inleder samarbete inför byggnation av nytt vattentorn i Varberg Tolv företag utses till 2019 Sweden’s Best Managed CompaniesSvenska cleantechbolag startar utsläppsfri taxitjänst i IndienEkolog får Umeå kommuns vetenskapliga pris 2019GKN ledde delegation från SAI i Sveriges riksdagMOHV Halmstad är Årets KontorTeracom har slutfört förvärvet av Net1
3/14/2019
Vikten av att gå en plastsvetsutbildning hos GPAArval: Stark organisk tillväxt 2018Vi vill effektivisera byggbranschenNy simulator prövar trafikmiljö för fotgängareNy antenn för snabbare fordonsroutrarDen medvetna maskinenNya program och ett nytt, unikt utbildningskoncept i Högskolan i Halmstads utbud nästa år HiKOKI satsar vidare på kraft och ergonomiMakita lanserar batteridriven 12V luftpump triflex® R 3D-kabelkedja för robotapplikationerStora Enso investerar S:t Eriks hållbara Ecofog – en del av Årets Bygge 2019?NCC bygger 111 lägenheter åt Riksbyggen i Täby ParkHenkels process hjälper ölfatstillverkare höja produktkvaliteten.Nytt techbolag ska dubblera värdet på Sveriges fastighetsbeståndFounders Alliance har glädjen att presentera finalisterna till Årets Unga Entreprenör 2019KGK Workshop erbjuder renare luft på jobbetCancerframkallande rök ignoreras på arbetsplatserNy marknads- och kommunikationschef på Schneider Electric i Sverige
3/13/2019
Tioårsjubilerande SMV Verktyg växer Den industrialiserade världen står inför en akut brist på arbetskraftBesiktningstekniker till Opus i Kumla
Advertisements