LATEST NEWS

- News from the industry

Kundutbildning i fjädertek­nik hos lettiskt kundföretag

Kursinnehåll utifrån individuella behov
Har du grundkunskaperna inom fjäderteknik är det lättare att ställa rätt krav på en optimal och kostnadseffektiv fjäderlösning. Vårt finska företag stärkte den tekniska kompetensen i ett kundföretag genom en fjäderutbildning med Lesjöfors specialister.

Företaget Alas-Kuul erbjuder kunder i Estland och Lettland sitt breda produktsortiment med allt från elmotorer och svetstillbehör till tryckluftsutrustning och vakuumpumpar. Företaget är kund till Lesjöfors Springs Oy i Finland och nyligen så genomförde vårt finska dotterbolag en utbildningsdag i fjäderteknik för tio anställda på Alas-Kuul.

Stefan Musslinder, utvecklingschef för fjäderteknik i Lesjöforskoncernen, ledde deltagarna genom olika moduler såsom olika fjädertypers egenskaper, beräkningar och vikten av korrekta konstruktionsritningar. Teamet från Alas-Kuul fick också en manual med grundläggande fjäderdata som de behöver få in för att kunna hjälpa sina kunder med de bästa produktlösningarna.

Inköpare med fjäderkunskap
Initiativet till utbildningen kom från Janne Salminen, kundansvarig på Lesjöfors Springs Oy, vilket var mycket uppskattat av Alas-Kuul.

”Det underlättar mycket för oss att leverera den optimala fjädern till kunden om vi har noggranna designritningar. För att uppnå det behöver inköparen grundläggande kunskaper inom fjäderteknik. Den här utbildningen var en win-win för båda parter”, säger Janne Salminen.

Martin Keernik, teamledare på Alas-Kuul var mycket nöjd med resultatet av utbildningen som hölls i företagets lokaler i Tallinn. Utbildningen fördjupade inte bara kunskapen och relationen mellan inköpare och tekniker, utan även ett annat utbildningstillfälle bokades. Innan sommaruppehållet kommer Lesjöfors att stå värd för en teknisk introduktion till gasfjädrar för Alas-Kuuls personal.

Kursinnehåll utifrån individuella behov
Kunskapen om våra kunders behov i kombination med vår djupa fjäderexpertis utgör en perfekt inramning för en utbildning som bygger på det enskilda företagets förutsättningar. Du är mer än välkommen att höra av dig till din lokala Lesjöforskontakt om du vill diskutera ett liknande arrangemang.

Anna-Karin Sandell
Lesjöfors AB | Mobile +46 (0) 70 747 46 18
anna-karin.sandell@lesjoforsab.com | lesjoforsab.com
Contact information

Lesjöfors Springs & Pressings AB

Mailing address
Jämtlands­gatan 62
16260 Vällingby
Region
Österåker
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556997-0675
Founded: 1852
Employees: Not specified
The Lesjöfors Group provides the widest range of springs and pressings to customers in diverse industries across the world. With a unique expertise in high technological, custom-made solutions and a flexible manufacturing capacity, Lesjöfors is the premier partner for all spring requirements.

Lesjöfors, owned by Beijer Alma a listed company on the Stockholm Stock Exchange, comprises almost 40 manufacturing and sales companies in many countries. As a long-term and committed spring innovator, the Group continuously grows with a good profitability, both organically and by acquisitions.

Latest ads from Lesjöfors Springs & Pressings AB

All 14 objects by this company

Certifications

IATF 16949:2016 – ISO 14001:2015 – ISO 9000:2015

Contacts

Sofia Håkansson
Marketing & Communications Director
054 19 99 21
+46 70-217 64 00
Henrik Berner
0513 220 22
Erik Danell
08-445 88 72
Niklas Movitz
0513-220 21

LATEST NEWS

- News from the industry
6/2/2023
Peter tävlar i världsfinalen i entreprenörskapCastellumfastighet i Hyllie först att erhålla certifiering
6/1/2023
Serviceinriktade säkerhets­lösningarÄnnu en årskull av fram­tidens ledare examineradABB presenterar revolutionerande konceptGesac imponerar - IgenSå väljer du rätt jordfels­brytare
5/31/2023
Alicat flödes- och tryckinstrument Tjäna pengar och bidra till återvinningVerderflex Slangpumpar från Telfa Maskinförsäljning - Ny grävmaskin eller hjullastare?Entreprenadmaskiner på auktion
5/30/2023
Design & ergonomi: Herman Miller kontorsstolar har alltGlobal marknadsplats för begagnade maskinerHårdhetsprovare: Vad är det och varför är det viktigt? Industriell 3D-mätning med hjälp av TBMXMandalons tips vid design av chip och sensorer
5/29/2023
Vepax: Komplett lösning för verktyg och maskinerEn lång kedja av flexibla lyftRope Access: En effektiv lösning på fågelproblemPersonskydd - en investering i säkerhetSäker truckhantering på arbetsplatsen