LATEST NEWS

- News from the industry

Kranlyft Group expanderar genom förvärv och nytt avtal

Från den 5:e April 2019 är Kranlyft Group exklusiv återförsäljare av Magni Telescopic Handlers’ sortiment för den svenska marknaden.
I samband med det nya distributionsavtalet förvärvar de den tidigare generalagenten Vänermaskin AB. Alla försäljnings- och marknadsaktiviteter för nya modeller och eftermarknad med service hanteras således numera av Kranlyft Group med säte i Mölnlycke, Göteborg.

Distributionsavtalet har överenskommits och undertecknats av Magni Telescopic Handlers’ koncernchef Ricardo Magni och Kranlyft Group’s VD Jurgen Vater. Förvärvet har överenskommits och undertecknats av Vänermaskin AB’s ägare Gustav Knutsson och Kranlyft Group’s VD Jurgen Vater.

- Magni är en ideal partner för oss på Kranlyft Group och vi är övertygade om att deras sortiment kommer att bli ett välkommet tillskott i vår maskinportfölj. Genom att ingå ett långsiktigt samarbete med Magni ges vi möjligheten att erbjuda ytterligare ett segment av oerhört produktiva maskiner och samtidigt hålla oss sanna till våra kärnvärden. Deras innovativa produkter kompletterar vårt existerande sortiment och förstärker således sömnlöst vår slogan ’Innovative lifting solutions since 1963’. Magni är en kompetent partner med sitt kraftfulla maskinsortiment och goda service i kombination med ett starkt arbetslag som genomsyras av yrkesstolthet, kommenterar Jurgen Vater, VD för Kranlyft Group.

Den italienska tillverkaren Magni har gjort sig känd för att nå framgångar med ett ledande utbud av kompakta maskiner med goda lyftegenskaper och arbetshöjder. Genom nytänkande har de utvecklat ett uppskattat sortiment av bland annat teleskoplastare och saxliftar. Det kompletta utbudet består av över 40 modeller med en lyfthöjd upp till 46 meter och en lyftkapacitet som varierar från 0,2–50 ton.

- Med Magni Telescopic Handlers har vi ytterligare ett starkt varumärke ombord. Deras innovativa produkter passar vårt befintliga sortiment och våra marknadsmål perfekt. Vi siktar härmed på att stärka vår position som den ledande distributören av specialkranar och fortsatt bemöta den ökande efterfrågan från våra kunder, kommenterar Jonas Gadolin, teknisk chef på Kranlyft Group.

Kranlyft Group förvärvar och tar över ansvaret från den tidigare generalagenten Vänermaskin AB med säte i Grästorp. Personalstyrkan och den tidigare ägaren Gustav Knutsson följer med verksamheten över till Kranlyft Group i samband med förvärvet. Med fortsatt representation i Grästorp och servicepartners runtom i landet kommer Kranlyft Group utöka sin närvaro i Sverige med huvudkontoret och verkstaden i Göteborg som utgångspunkt. Affären är ett led i Kranlyft Group’s strategi att stärka marknadspositionen och förbättra erbjudandet till kunderna. Utöver Magni Telescopic Handlers’ kompletta produktutbud ingår också sedan tidigare minikranar från Japanska Maeda och aluminiumkranar från Tyska Klaas i Kranlyft Group’s maskinportfölj.

Om Kranlyft Group:

Kranlyft Group har sedan tidigt 60-tal etablerat sig som en pålitlig aktör inom kranindustrin. I över 40 år var företaget återförsäljare av mobilkranar från Kato innan de sedan slutet av 90-talet representerat minikranar från marknadsledande Maeda. Huvudkontoret ligger i Mölnlycke och dotterbolaget Kranlyft UK har säte i Bristol. Som huvudimportör i Europa, Ryssland, Afrika och Mellanöstern har företaget ett väletablerat nät av över 40 auktoriserade återförsäljare. Med målsättningen att arbeta nära marknaden och ge bästa möjliga säljstöd både före och efter leverans har Kranlyft Group växt sig starkare och breddat utbudet med fokus på miljö, säkerhet och kvalité.

LATEST NEWS

- News from the industry
4/11/2024
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
4/10/2024
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
4/9/2024
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
4/8/2024
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web