WEDNESDAY, DECEMBER 12 2018

LATEST NEWS

- News from the industry

Konkreta tips för att höja innovationskraften

Våga testa dina idéer, ta in ny kunskap och avsätt den tid som krävs.
Svårare än så är det inte att inleda en innovationsresa i ditt företag. För att komma i gång ordentligt finns det hjälp att få via olika innovationsmiljöer.

– Du kan inte ha en projektplan för innovationer.

Orden kommer från Anders Elfwing, CPO på start up-bolaget Epishine. Vad han menar är att våga testa dina idéer och att följa de vägar som innovationerna tar.

– Man måste hela tiden vara på tårna. När vi har våra möten tittar vi alltid på vad som går att förädla och hur vi kan använda vår kreativitet på bästa sätt. Innovation är inget som man gör på en fredag eftermiddag utan hela tiden.

Han var en av tre paneldeltagare under programpunkten ”Så höjer du din innovationskraft” på scenen Subcontractor Direct. För även om Sverige är högt rankat i världen när det handlar om innovationskraft finns det så klart mycket som kan bli bättre.

– Vi ser att etablerade företag inte riktigt har tiden för att strukturellt jobba med innovationer. De har idéer och tillväxtvilja, men vet inte hur de ska jobba, säger Carola Öberg, projektledare för Innovation Runway vid Science Park i Jönköping.

Hur ska du då göra för att höja innovationskraften i ditt företag? Ett steg kan så klart vara att ta hjälp av Innovation Runway, eller liknande miljöer, som finns runt om i landet.

– Bygg en innovationskultur tillsammans med medarbetare, samarbetspartner och kunder. Fler hjärnor är alltid bättre än en hjärna. Tänk inte att du klarar det själv utan ta in ny kunskap. Blandar du allt detta får du fram innovationer. Och innovationer är inte alltid ny teknologi, det kan också vara en ny affärsmodell eller att göra annorlunda än tidigare, säger Carola Öberg.

Ett steg kan också vara att söka sig till kreativa och öppna miljöer där fokus ligger på just innovationer. Något som Lena Miranda, vd för Science Park Mjärdevi, lyfte under samtalet.

– Kartlägg de innovationsmiljöer som finns i din närgeografi. Besök dem, nätverka och se om de är något för ert företag. Var sedan öppen för att testa dina idéer samt att investera både tid och resurser. Men gör inte det här själv, låt fler omfamna det, säger hon.
12/6/2018
NCC bygger om kontor till hotell på Helsingfors centralstationBerendsen, Nordens ledande textilserviceföretag, vässar hållbarhetsarbetet ytterligare200 000 riskerar körförbud 1 januariNorditek flyttar monteringen för att möta stor efterfrågan på VS1220Rekordökning för laddbara bilar i novemberErfaren transportköpare tror på marknadsplats för logistiktjänsterFödelsedagsfirande och elektrifiering: Opel blickar framåt till 2019Här möter livsmedelsförpackningen framtiden Consids leveranskvalitet i topp enligt kundernaHelt nya Toyota RAV4 beställningsbar i SverigeMöt Bill Gates Factfullness-hjältinna: Anna Rosling Rönnlund på Stora Infradagen den 25 januari50 biogasdrivna Mercedes-Benz till Stockholms sophämtningFlest elbränder i äldre bostäderStockholm först ut i Sverige med fossilfria hemleveranserFord presenterar lösning som förutser var trafikolyckor kan inträffaSolel i bussbatterier kapar topparna och gör elnätet smartareEva Persson Fondak får forskningsbidragStefan Gesing utsedd till ny CFO på GROHEMått på cirkularitet testat på produkterMakita lanserar en ny borrskruvdragare och en ny slagborrmaskin på 18V
12/5/2018
Fingerfärdiga räknare från KüblerSkanska säljer utvecklingsprojektet Bergskvadraten i NorrköpingKabelindustrin stärks i nytt samarbeteSvensk försäljningsstart för nya Toyota Corolla Energieffektiva fläktar för kylkabinett på stormarknaderHögskolan ska kompetensutveckla specialister i basindustrinIKEA belönar medarbetare med en miljard kr10% av veckans vara till Rädda Barnen fram till julAutoexperten Sverige AB och KG Knutsson Verkstad AB blir medlemmar i MRFMatpriserna måste höjas med minst 5 procent för att hantera konsekvenserna av sommarens torkaSå påverkar sjöfarten ÖstersjönMigrationsverket hindrar ABB-ingenjören Ali Omumi från att komma tillbaka till SverigeKONE tecknar nytt avtal med Sveriges största fastighetsbolagMälarenergi certifierade på nytt inom Schysst elhandelMeningsfullt arbete och innovation ger Väderstad toppbetygExperten tipsar, så får du ett hållbart företag 2019Så fungerar digital förmedling av maskin- och transporttjänsterPressinbjudan: KTH-studenter har skapat robot som tar lyrorJaguar I-PACE - Årets Elbil 2018 Sh bygg passerar en miljard kronor i omsättning
12/4/2018
ABB fortsätter expansionen inom Gör-det-själv-marknadenCNC Software lanserar ny hemsida för Mastercam-användare Midroc förvärvar företag inom instrumentmontagePanasonic lanserar nya robusta 4K-displayer i storformatultraFLOW – Snabbkopplingen för vätskekylning till kraftelektronikNCC bygger om olycksdrabbad väg för närmare en halv miljardInnovativ Pennförpackning För Mångsidig PackningsproduktÅrets julgåva till naturenKartläggning av drivmedel i Sveriges kommuner: få privatägda elbilar Träffa CaCharge på Evolve ArenaEC-fläktar som styrs via MODBUS kan på sikt bli självlärandeINGO har öppnat ny automatstation i ArvikaWürth ökar tillgängligheten och servicen till kunderna – lanserar ny säljkanalDAF har hittat den äldsta DAF-lastbil som fortfarande är i drift kommersielltSå här förbereder du en stålyta för målning eller lackering på bästa sätt!VBN Components fick tyskt innovationsprisSEKs medarbetare Joakim Grafström tilldelades Elsäkerhetspriset 2018Nytt reningsverk ger bättre hälsa för befolkningen i Bolivia
12/3/2018
LMT Group stärker sin plattform – förvärvar PLM GroupVolvo Car Sverige stärker ställningarna i novemberSiemens levererar flytande kraftverkKorrigerad räckvidd och ändrat namn – Kia e-Niro
Advertisements