Ad

LATEST NEWS

- News from the industry

Kaeser förvärvar Kompressorservice i Skövde

Efter nästan 41 år som servicepartner för Kaeser i Skaraborg väljer makarna Ekström att överlåta familjeföretaget på Kaeser Kompressorer AB.
“Verksamheten kommer att drivas vidare i samma goda anda som när Tord och Britt-Marie satt vid rodret”, säger Kaesers VD i Sverige, Michael Brask.

Tord Ekström och hans företag Kompressorservice i Skövde AB har spelat en viktig roll för Kaesers serviceverksamhet och försäljning i Skaraborgs län ända sedan 1983. När Tord och hans fru Britt-Marie nu går i pension förvärvar Kaeser Sverige bolaget men driver verksamheten vidare i samma god anda som makarna Ekström.

Servat Kaeser ända sedan 1980
Tord Ekström började serva, reparera och även sälja Kaesers kompressorer långt innan dotterbolaget i Sverige bildades. Det var när han 1980 anställdes som reparatör på Olssons Bil- & Industrimaterial AB som Tord kom i kontakt med Kaesers kompressorer. Bolaget var nämligen servicepartner och återförsäljare för Kaeser på den tiden.

Importör av Kaesers kompressorer var företaget Regson i Anderstorp. Förändringar gjorde att Tord fick möjlighet att överta servicekontraktet för Skaraborg.

Med hjälp av Tords pappas företag, Truck & Traktorservice, kunde service och reparationsverksamheten dra igång 1983 och 1987 sålde Tord sin första maskin.

“Det var spännande tider, bolaget var då en firma som min far Olle ursprungligen startade i Mariestad. Till en början kändes det lite avigt att serva och sälja kompressorer till stora tillverkare när bolagsnamnet hade både truck och traktor i namnet, inget som man direkt kopplar till kompressorer”, skrattar Tord.

Från 60 maskiner till mer än 1000
“Redan från start upptog arbetet med kompressorerna en ganska stor del av verksamheten. Jag skulle uppskatta en tredjedel av arbetstiden jobbade vi med kompressorer till att börja med. Men den andelen har ökat hela tiden. Till en början hade vi cirka 60 maskiner att serva och idag ligger den siffran på över 1000 kompressorer”, berättar Tord.

I början av 1990 blev Tord delägare i bolaget och man ombildades till aktiebolag. I samband med detta bytte man även namn till Truck- & Kompressorservice i Skövde AB. Vid millenniumskiftet gick Tords pappa i pension och verksamheten övertogs av Tord. Året 2004 plockades ordet truck bort i namnet och Kompressorservice i Skövde AB antogs.

Idag är man tre servicetekniker på företaget inräknat Tord själv som också är VD och sköter försäljningen. Övriga servicetekniker är Per Persson och Göran Eriksson. Tords hustru Britt-Marie sköter det administrativa. Kunderna återfinns i många olika typer av sektorer men industrikunderna dominerar, man kan säga att i alla typer av verksamheter behövs kompressorer.

Några exempel på kunder är Benders, Fazers Bageri och Kvarn, Gyllensvaans Möbler, Prodma som är ett gammalt Electrolux-företag, Moelven Limträ, Daloc dörrar, Vedum Kök, Cejn med flera. “Men vi har också många mindre industriföretag som kunder och till och med tandläkare som behöver tryckluft till utrustningen”, berättar Tord.

Det distrikt man arbetar på i huvudsak är Skaraborgs län men vissa större kunder har egna anläggningar i andra län, som exempelvis Benders som finns över hela Sverige. Kompressorservice servar de flesta av Benders fabriker i Sverige.

I samma goda anda fast under Kaeser-flagg
Makarna Ekström har nu uppnått pensionsåldern och beslutat sig för att låta familjeföretaget drivas vidare av Kaeser Sverige. “För oss känns det här som en väldigt bra lösning och jag känner mig helt trygg i det. Vi lämnar över verksamheten i goda händer och det innebär också en stor trygghet för våra kunder.

Arbetssättet kommer att vara det samma som när bolaget drevs som familjeföretag och det blir ingen skillnad för kunderna”, säger Tord.

"På Kaeser är vi otroligt glada för att vi tillsammans med Tord och Britt-Marie har hittat denna lösning. Även vår ägare Thomas Kaeser har varit involverad från första stund och är mycket positiv till övertagandet. Skaraborg är ett av våra absolut viktigaste marknadsområden med ett stort antal kunder. Vi kommer nu med full kraft säkerställa att alla kunder får fortsatt lika bra hjälp och service framöver och det känns väldigt bra att serviceteknikerna Per Persson och Göran Eriksson är kvar i verksamheten. Vi har också redan klart med Stefan Thurén som ny ansvarig distriktssäljare. Vi kommer även att kunna erbjuda kunderna en del utökade tjänster inom tryckluftsteknik såsom riskbedömningar och läckagesökningar. Vi utesluter inte att vi kommer anställa ytterligare personal i distriktet för att tillgodose kundernas behov", säger Kaeser Kompressorer ABs VD Michael Brask i en kommentar.

Tord kommer att arbeta kvar fram till årsskiftet medan Britt-Marie slutar nu i augusti. Stefan Thurén kommer att gå parallellt med Tord under hösten.

Tord berättar att marknaden för kompressorer ser bra ut i Skaraborg med många trogna och fasta kunder sedan många år tillbaka. Trenden är lite att de små aktörerna minskar och de större ökar, så själva volymen är den samma. Arbetet består främst i servicebesök, reparationer och nyinstallationer.

Akutjobben är relativt få. “Jag vill inte verka skrytsam men jag tror att vi skött oss ganska bra som servicepartner men så är ju Kaeser ett kvalitetsmärke, lätt att arbeta med och som tillverkare prioriterar man eftermarknadsarbetet starkt”, säger Tord.

Efter nästan 41 år som servicepartner för Kaeser Kompressorer har makarna Ekström väl förtjänat att gå i pension och överlämnandet till Kaeser känns som en optimal lösning. Men vad händer nu? “Vi kommer att ha mycket att pyssla med ändå. Jag gillar att snickra och hålla på hemma, så det finns att göra. Men säkert kommer tankarna att gå till firman en hel del också”, avslutar Tord.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KAESER Kompressorer AB
Box 7329 – 187 14 Täby – Telefon: 08-544 443 30
E-Mail: info.sweden@kaeser.comwww.kaeser.com
Contact information
Mailing address
Box 7329
18714 Täby
Visiting address
Mätslingan 24
18766 Täby
Region
Täby
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556509-7879
Founded: 1995
Employees: 65
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Kaeser Kompressorer!

Kaeser Kompressorer är en av världens största tillverkare av tryckluftssystem med ursprung i Tyskland och med ca. 5 500 anställda runt om i världen. I Sverige är vi en av de största tryckluftsleverantörerna på den inhemska marknaden. Vi tillverkar och säljer kompressorer i premiumklassen. Produkterna har mycket hög driftsäkerhet samtidigt som de är energisnåla.

Alltid närvarande
Kaeser betyder snabb,trygg service och pålitlig rådgivning. Oberoende var du har din kompressor ser vi till att din maskin får rätt underhåll och att den har de delar som behövs för optimal funktion. Vi erbjuder intelligentare tryckluft med allt från smarta energisnåla produkter till 24/7-service över hela landet.

Välkomna att kontakta oss!

The company's services/products

Machines: sales: Air pressure machines, Compressors

Agents

KAESER KOMPRESSOREN SE, Sweden (General agent)

Files

SAM kampanj

Certifications

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2008

Contacts

Roland Olsson
08-544 443 30
Anders Österman
08-544 443 73
Roger Fallucca
08-544 443 74
Magnus Wester
08-544 44 335
Markus Wärnberg
08-54444375

LATEST NEWS

- News from the industry
9/14/2021
Stora värden med nationella yrkesprofiler och validering på VakineComExpo – ny mässa för framtidens elektrifierade nyttofordonWebinarium ska sätta jämställdhet på byggbranschens agendaHultafors lanserar Digitalt minivattenpass med BluetoothAlfa Laval och Wayout utvecklar mikrofabriker för hållbar vatten- och dryckesförsörjningNy räckviddsprestation för E-WAY: 543 km på en fulladdningHögre kapacitet och precision med enkelaxelNy allt-i-ett-lösning för maximal säkerhetSolceller startklara på Campus Solna
9/13/2021
Hexagon lanserar plattform som ökar den autonoma kvalitetsgarantin för Industry 4.0.Effektiv drivtransmission med norelems kilremssystemOKQ8 först i Sverige med att sälja förnybar bensinRobotar viktig del av lösningen vid framtida pandemierHydroscand lanserar två nya spiralslangar för fordonNy metod möjliggör detaljstudier av mänskliga organ i 3DD-Link presenterar trådlösa accesspunkter för avstånd upp till 20 kmBred samverkan krävs för en trygg cementförsörjningSmåblock och digitalisering resulterar i billigare husPeab bygger produktions­anläggning i SeinäjokiVi har öppnat i trollhättan!Eitech ansvarar för elteknik i utbyggnad av laboratorier på sjukhuset i LundHCL Technologies presenterar tillgängligheten av en GLAM-lösning på Microsoft Azure Marketplace
9/10/2021
Solid leverantör till en expansiv byggindustriMultiline – Effektiv och flexibel materialhanteringLecsa Mekan – växer på flera hållÅrets plåtslagare gillar tekniskt avancerade uppdragUtech blev valet när Rototilt etablerar sig i PolenSSG lanserar SSG Safety Culture – En kurs om hållbar säkerhetskulturParkers nya slang för ultrahögt tryck förlänger livscykeln vid användning av vattenstrålarReturbagen bidrar till ökad återvinning av byggavfallNy branschstandard för elbilarVarner expanderar sitt distributionslager och Inhouse Tech är med igen!Bjelin tar produktionen av trägolv till en ny nivå
9/9/2021
Koncernsynergier ger globala leveranser till elbilstillverkareTeleskoplastare – ett perfekt val för skidanläggningenMycket prestanda i litet format – poc datorserie från neousysFramtiden är härTingstad Rörinstallationer får Higabs EntreprenörsprisNy tjänst från Greenely gör det billigare att köra elbilVindskyddsskivan Glasroc X Storm tillverkas på Gyproc i BålstaBalanserade godsflöden öppnar vägar för svensk exportNovedo förvärvar VE Sten AB samt Valter Eklund Stenentreprenader ABRedClean lanserar tvättsystem för rengöring av komponenter till elfordon
9/8/2021
SFDA – Smidigt bakterie­filter med hög reningsgradSchneider Electric lanserar nästa generation motor­startare i serien TeSys Deca ABB presenterar banbrytande ABB Ability™ eMine för snabb övergång till helt eldrivna gruvorMöjlighet till miljardvinster tack vare ökad “reshoring”, visar ny rapport Vi kundanpassar din tryckknappslådaSnart tar tusentals robotar över 100,000 svenska jobbNy serie fordonskopplingar hos HydroscandKraftringen erbjuder lokalproducerad el från Örtoftaverket i EslövProjektstart för bioflyg­bränsle av skogsrester vid SandviksverketFortum och Uniper inleder samarbete inom nedmontering och rivning av kärnkraftPeab Asfalt asfalterar med 97,6% återvunnen asfaltEmballator lanserar monotub i 100% aluminiumGratis startpaket till UF – unga företagareParker Hannifin presenterar ett nytt 2-dagars online­evenemang om olja och gasUtan kvinnor stannar industrinCamptoo slår sig samman med konkurrenten Out2Camp för fortsatt tillväxt i SverigeRejlers hjälper Gävle Energi i unikt fjärrvärmeprojektTillgänglighet byggs in i verktyg för redaktörer
9/7/2021
Den minsta ytmonterade plinten från Sauro