SATURDAY, NOVEMBER 23 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Jobba med Skyddsronder och checklistor i Zert RM

Zert RM är en av de tre webbaserade tjänster som Zert tillhandahåller. Zert RM underlättar det systematiska arbetsmiljöarbetet för ditt företag.

Om Zert RM

Zert RM är ett webbaserat program som samlar all riskhantering på ett och samma ställe. Programmet gör det enkelt att såväl identifiera, värdera och kommunicera riskerna i din organisation. Eftersom Zert RM är uppbyggt av moduler anpassar du det dessutom enkelt efter dina behov. Zert RM har många funktioner som effektiviserar ditt arbete. Skyddsronder och checklistor är två av alla verktyg du kan utnyttja. Andra smarta funktioner som finns i Zert RM är bland annat olika typer av riskbedömningar, inrapporteringar och automatiskt genererade handlingsplaner.

Zert RM ger dig en helhetsvy över ditt företag där du bland annat kan se vilka risker som finns för de olika avdelningarna inom ditt företag.

Vi strävar alltid efter att ge användarna det bästa stödet och släpper kontinuerligt uppdateringar och förbättringar. Vi jobbar nära våra kunder och utvecklar nya funktioner efter de behov som finns. Om det låter intressant kan du boka demo av systemet. Om du bara har frågor om Zert eller våra webbtjänster, tveka då inte att kontakta oss!
Checklistor och skyddsronder i Zert RM
Checklistor

Med checklistor i Zert RM kan ditt företag kontrollera att er anläggning följer gällande standarder och direktiv, du kan även göra enklare riskbedömningar med checklistor.

I systemet finns tillexempel en checklista för att kontrollera att alla kemikalier som används följer gällande standarder. Några av de punkter som kontrolleras i den checklistan är:

om det finns en riskbedömning.
att rörledningar som innehåller farliga kemiska produkter har korrekt märkning.
att rätt personlig skyddsutrustning används för kemikalierna.

Ett annat exempel på en checklista i systemet är belastningsergonomi. Den används för att upptäcka belastningsrisker som de anställda på företaget kan utsättas för.

En annan populär användning av checklistor i Zert RM är att kontrollera att alla punkter i maskindirektivet är uppfyllda innan en maskin ska CE-märkas. Det finns även en checklista för att kontrollera att din bruksanvisning följer maskindirektivet.

Enklare riskbedömningar är ett vanligt användningsområde för checklistor. Då används de som riskbedömningar inför till exempel underhåll, inför lyft, inför ensamarbete. Detta för att se att rutinen hos företaget följs gällande ensamarbete.

Alla checklistor kan genomföras direkt i mobilen, surfplattan eller på datorn.
Skyddsronder

Skyddsronder i Zert RM är uppbyggda så att de kan användas för alla typ av kontroller av din verksamhet som utförs periodiskt, vare sig det ska utföras veckovis eller årligen.

Vanliga typer av skyddsronder som görs i Zert RM är underhållsronder för exempelvis smörjning, fortlöpande tillsyn, brandskyddsronder.

En annan typ av skyddsrond som utförs är årliga kontroller av arbetsmiljön på varje avdelning där man kan se om resultatet förändrats över tid. De kan vara allt från arbetsmiljö på kontor eller ute i produktionen.

Genom att utföra skyddsronder för arbetsmiljö kan man upptäcka brister inom företaget för att sedan åtgärda dem innan en olycka sker. Det kan till exempel uppdagas att det saknas rutiner för vissa arbetsuppgifter.

En stor fördel med Zert RM är att du kan genomföra checklistor och skyddsronder på plats, direkt i mobilen. Det innebär att du inte behöver gå skyddsronden först och sedan knappa in resultatet på en dator utan du gör det direkt i mobilen eller surfplattan!

Zert RM är ett webbaserat program som samlar din riskhantering på ett och samma ställe. Läs mer om Zert RM.

Zert Rmp är ett webbaserat program för kravhantering som ger dig som projektledare full kontroll under hela projektet. Zert RMp är också ett planerings-, process- och kvalitetsstöd med fokus på lagdrivna krav, krav från standarder samt företagsspecifika krav. Läs mer om Zert RMp.

Zert CLM innehåller allt du behöver för att skapa, samla, underhålla och publicera flerspråkig teknisk dokumentation och eftermarknadsmaterial. Programmet är kraftfullt, användarvänligt, lätt att anpassa efter dina behov och nu finns allt på webben. Läs mer om Zert CLM.

Vi erbjuder även tjänstepaket för arbete med specifika standarder, läs mer om dem här: Zert AFS 2017:3 och CE-märkning enligt maskindirektivet.

Läs mer om AFS 2017:3 på arbetsmiljöverkets hemsida

LATEST NEWS

- News from the industry
11/15/2019
Nu blir Piteås lokaltrafik 100 procent fossilfriSödra ökar produktionen av korslimmat trä och nyanställer i VäröNobina etablerar sig i NorrbottenSAS välkomnar ny flyg­planstyp för långflygningarHiQ accelererar utvecklingen i Blekinge, Martin Krona in som ny VDKompakt kontakt för jackbart radplintsystemAlcatel-Lucent Enterprise och NetNordic ingår nytt strategiskt partnerskap i SverigeHyundai smygvisar SUV Concept på 2019 AutoMobility LAScania Sverige ny medlem i BioDriv ÖstGaranterad elbusstrafik på linje 8 i MalmöFord avslöjar namnet på sin nya elbil: Ford Mustang Mach-EZert AB är nu medlem i Swedish Industrial Interoperability Association - SEIIAEn visionsraket har landat i MjärdeviOlsson & Co arrangerar Leverantörsdagen 2019 Första tankstationen med flytande gas i Norrland öppnar i Östersund
11/14/2019
Miljömattan® by CWS – service av entrémattor som gör omedelbar skillnadSSAB blir först i världen med fossilfritt stål på marknadenIsah Mujkovic, Christopher Sandqvist och Roger Gustafsson och Karlskrona Industrimekano AB är Årets Nyföretagare!Medarbetarutveckling glöms bort när företag automatiserarCalejo är industrins framtidDe utbildar ingenjörer om cirkulär produktionEnergifabriken förvärvar Roslagens BiodieselcenterGoda relationer i molnet främjar innovationTio framstående företagare har chans att utses till östra Sveriges främsta entreprenörSvensk industri långt framme inom digitaliseringByggVesta bygger igen i BarkarbystadenNu kan kunder även betala med Swish hos Bilprovningen​Vd-ar inom livsmedels­näringen ser möjligheter med MAX IV i LundMECA Borås nominerade som Årets butik på MotorgalanStora besparingar för bygg­branschen med Retursystem ByggpallFödd in i maskinernas världAlstom installerar ERTMS signalsystem ombord första testtåget i NorgeUnibail-Rodamco-Westfield investerar i biogas till West­field Mall of Scandinavia50 miljoner till framtidens plantorVäderstad tar hem Machine of the Year 2020
11/13/2019
Klaravik är Gasellföretag för tredje året i radBIM – Framtidens koncept flyttar inABB Research Award 2019 tilldelas projekt för batterifria sensorerNCC testar AI-teknik för att göra kranlyft säkrareUttjänta arbetskläder blir hållbara give-awaysSolör Bioenergi ny ägare till fjärrvärmen i VansbroNästa steg för samverkans­plattformen Webex – både enklare och smartareNorvatek får nytt strategiskt uppdrag värt 50 MSEKCom Hem första svenska operatör att lansera wifi 6Bomags BT60 och BT65 packar som stora maskinerHydroscand öppnar butik i OskarshamnNya framgångar för innovativa och klimatvänliga SF6-fria lösningar från Schneider ElectricPEN designar, tillverkar och monterar 32 montrar till Elmia Subcontractor 12-15 november.Allt fler logistikföretag väljer alternativa bränslenThe Absolut Company startar samarbete med Siemens Digital Industries SoftwareSerneke etablerar sig i norra SverigeOrder på SP4 system till välrenommerat universitet i KalifornienTre nya datacenter med värmeåtervinning i StockholmAbsolicon får patent på styrning av solfångare
11/12/2019
Lite snack och mycket verkstad!Svenska Mässan storsatsar på Smart industry med ett Technology Cluster Vännäs Verkstad först ut med senaste Jet Fusion 3D skrivaren -igen 2020 närmar sig med stormsteg, och vår order­stock fylls upp snabbt.KH-Koneet Group utvidgar sin verksamhet till Sverige CEJN presenterar Kabel­vinda med IP65-klassificeringSnabb expansion för expanderbara bergbultar från VirsboNy idrottsplats och 4 000 nya lägenheter i Järvastaden
Advertisements