LATEST NEWS

- News from the industry

Isuzu – största pickupmärke tre månader i rad

Stort avtryck på den globala marknaden
En lång rad prestigefulla utmärkelser och en reguljär testvinnare, från Australien i söder till Sverige i norr. Sedan den senaste generationen lanserades 2021 har ingen pickup gjort lika stort avtryck på den globala marknaden som arbetsfokuserade Isuzu D-Max. Nu har kvaliteterna den hyllas för gjort avtryck även i den svenska registreringsstatistiken. Tre månader i rad har Isuzu D-Max sålt bättre än någon annan pickup. Under perioden maj-juli registrerades inte färre än 188 exemplar, 99 i maj och resten fördelade på årets två första sommarmånader!

- Det är såklart en fantastisk känsla som infinner sig. En glädje som består av en del stolthet och ännu mer tacksamhet för att allt hårt arbete, ihop med våra professionella återförsäljare, har betalat sig och uppskattas så stort, säger varumärkesdirektör Per Håkansson och ler.

I grunden handlar det såklart om att Isuzu har ett fordon som erbjuder egenskaper och kvaliteter som överträffar de krav och förväntningar pickupköpare har. Utöver det mest avgörande, som en stark och stryktålig konstruktion med hög last och dragförmåga, möjligheten att skräddarsy sin pickup med ett omfattande tillbehörsprogram, samt pålitlig framkomlighet även i svåra och lösa underlag, ingår en personbilslik komfort och högsta nivå på trafiksäkerhet.

Isuzu D-Max har dock ytterligare en avgörande styrka.

- Totalekonomin, säger Per Håkanson och nickar bestämt. Vi har en konkurrenskraftigt prisad bil, med den lägsta bränsleförbrukningen.

En nyhet som också har bidragit till försäljningsframgångarna är CNG-Paketet. Det är ett eftermonterat tillbehör som gör det möjligt att köra Isuzu D-Max på en mix av biogas och HVO100/diesel.

- Det blev snabbt ett populärt tillval. Många av våra kunder vill göra miljövänliga val, men har saknat möjligheten tills vi introducerade CNG-Paketet i våras. Förutom att utsläppen av både fossil koldioxid och partiklar minskar bidrar paketet till driftekonomin, eftersom en D-Max som registreras med CNG-paketet får fordonsskatten sänkt till 1.306 kronor.

Finns det några fler nyheter att vänta från Isuzu i den närmaste tiden?

- Det gör det absolut, intygar Per. I år lanseras en facelift av D-Max som spetsar till designen ytterligare. Vi återkommer om det.

Johan Ringshagen
PR & Content Manager
jringshagen@imnordic.com
+46 (0) 40 618 49 25

LATEST NEWS

- News from the industry
9/18/2023
Rätt radplintar för tåg och järnvägsapplikationer
9/15/2023
Behöver du effektiva lagerlösningar?Volvomaskiner viktiga hos Gamleby EntreprenadMer variation från Dormer PrametVad kostar egentligen era packningar?Grundläggande Plåtbearbetningsprocess
9/14/2023
Ett omfattande utbud av lyftverktyg.ABB investerar 280 miljoner dollarInnovationer, hållbarhet och automation i fokus OEM Electronics hjälper med certifikat & dokumentationAI rankas som den främsta teknologin
9/13/2023
Racoon Miljöfilter AB Expanderar Mot Kanada EdmoLift blir nordisk och baltisk generalagentur Peter Claesson är ny försäljningschef Wallbox - officiell hållbarhetspartner Originell Scooby Doo-bil på auktion
9/12/2023
Volvo visar vägenHandhållen och automat­iserad 3D-laserskanner Företagskunder vill ha samma shoppingupplevelse Frekvensomriktare från Schneider Electric Ny VD till GJS verktyg