SUNDAY, MAY 19 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Ingen fri frakt -för människa och miljö

I tider av ökad e-handel och fri frakt finns en miljöaspekt som vi på Induo tror kommer att bli allt mer aktuell.
Idag stimuleras småköp på nätet till privatpersoner genom att företag erbjuder fri frakt. Detta ger en ökad påverkan på vår miljö genom att transporter på vägarna sannolikt ökar. Fria returer erbjuds också i stor utsträckning och då det är för dyrt att hantera dessa i Sverige, skickas ofta returer till ett annat land där varan packas om och ibland rengörs innan den skickas tillbaka till Sverige. Inte helt miljöoptimalt.

Som vi sett tidigare tar många med sig privata preferenser och förväntningar till jobbet. Vi får därför återkommande frågan om varför vi tar ut en fraktkostnad när andra erbjuder kostnadsfri frakt eller kraftigt subventionerad frakt. Vår ståndpunkt är att inte erbjuda fri frakt, både av miljöhänsyn och för att kunna hålla låga priser. Vi uppmanar flera att tänka efter runt frakter och dess påverkan på miljön. Här är sex anledningar varför vi tar ut en fraktkostnad av våra kunder.

1. Vi klimatkompenserar frakter i Sverige
All frakt från vårt lager är klimatkompenserad. I vår fraktavgift ingår denna kostnad, en kostnad som vi inte är beredda att kompromissa med.

2. Ingen dold kostnad
Vi bakar inte in fraktkostnaderna i varans pris. Alla förstår ju att när en vara är fraktfri så måste det säljande företaget ta ut en kostnad, denna är inbakad i varans pris. Vi vill inte jobba på det sättet utan vi lägger på självkostnadspriset för vår varuhantering i Sverige i form av en fraktavgift.

3. Färre stora ordrar är bättre för alla
Genom att inte erbjuda fraktfria leveranser och inte ha fraktkostnaden inbakad i varans pris vill vi stimulera till större inköp. Större inköp kommer därmed att premieras genom att vi valt att separera fraktkostnad och varans pris.

4. Mindre småbeställningar
Vi erbjuder ett så brett sortiment som möjligt, därmed kan vi medverka till att fler inköp kan göras från oss. Färre leverantörer för kunden, innebär färre transporter. Detta bidrar till en minskad påverkan på vår miljö.

5. Lagom förpackning
Transporter på våra vägar kan mycket väl optimeras genom smartare emballage. Att frakta luft innebär en onödig påverkan på vår miljö och ökade kostnader. Istället har vi personal som ser till att minimera packmaterial och luft i varje försändelse, allt för att kunna fylla transporterna mer effektivt.

6. Optimerade försändelser
Vi har en tredjepartslogistik som hanterar många transporter. Detta gör att leveranser som går ut från lager blir effektiva. Långtradare packas fullare och behöver inte åka till många olika adresser för upphämtning. Detta minskar i sin tur vår miljöpåverkan och genom vårt lagers strategiska placering i Sverige så minskar transporterna av varje enskild försändelse.

Som en ren bonus så ger vår tredjepartslogistik hög pålitlighet. Vårt gods förvaras på ett högsäkerhetslager väl skyddat mot inbrott och med ett avancerat brandsläckningssystem. Vi har en noggrann ankomstkontroll och få skador på vårt gods. Allt detta leder till en hög leveranssäkerhet. Att jobba med ett lager i Sverige tillför också en sista aspekt. Vår tredjepartslogistik erbjuder goda anställningsvillkor och har kollektivavtal.

Vi ser det som en självklarhet att inte göra avkall på dessa värderingar, för människa och för miljö.

LATEST NEWS

- News from the industry
5/14/2019
Anders Borg: "2020 kommer bli en svår prövning för den svenska modellen”Trästomme och stenull gav fördelar i TrikåfabrikenEtt nytt rekordår för Midroc EuropeSäkerhet hela veckan i BoKlokYtterbygg satsar på solkraftEnkel mobil ​app​ vägleder patienter inför operationNytt forskningsprojekt om supermaterialet Grafen i 3D-printingIT-utrustning för industrin Panasonic introducerar R32 Big PACi – ny serie anpassad för grön omställningSäkerhet i fokus tillsammans med Skanska på Safety WeekNya Opel Grandland X Hybrid4 - Opel goes electricBahcos sortiment av tillbehör för maskindrivna verktyg nu komplettRenova bygger för världsunik metallåtervinningSTANLEY lanserar FATMAX CLASSIC PRO vattenpass
5/13/2019
3D Center utökar sin MJF-portfölj med 5200 produktions 3D-skrivarserierKompakt fläktlös IoT edge server med 8-kärnors Intel Core i9-9900KABB tar hem stororder för överföring av vindkraft från NordsjönHexagon Manufacturing Intelligence bjuder in rörtillverkare till event med fokus på rör- och trådmätning Stefan Lindau tar över rodret för Panasonic TOUGHBOOK i NordenHSF, Vimmerby investerar Stapelbara fläktlösning med automatisk funktion för resonansdetektionFörenklad hanteringen av maskin- och transporttjänster med autotilldelningAPM Terminals öppnar i Gävle16 maj öppnar Würths nya butik i MalmöSvevia sanerar mark med sjöutsiktNytt avtal för yrkesutbildningen ska ge fler lärlingarVäghyvel i mästarklass när Hidromek kommer till MaskinExpo
5/10/2019
Kalle Lindh Vargas, operativ chef, har en samordnande roll för kundens bästaLyckad första dag på SPINNERs IN-House Mässa i MünchenJacob Birkeland ny presschef på Skanska ABMaskinFransson har ny hemsidaOracle prisar Panasonic för förmågan att kunna leverera enastående kundupplevelserSå reparerar man komponenter i metall på ett hållbart sättNy Logistikchef på Wibax Redan fler än 10 000 förbokningar för Volkswagens nya elbil ID.3Svevia slår rekord i vunna beläggningsjobb för TrafikverketÅrets omgång av Venture Cup Startup imponerar! Circle K inviger första korridoren av supersnabbladdareDavid Frykerås och Elin Ledskog är årets mottagare av Jan Häckners bioenergiprisNy teknik minskar behov av växthusgas Rekordsnabbt bygge av kontor, verkstad och nordiskt reservdelslagerHidromek bryter ny mark sin nya generation maskinerSvevia vinner SBUFs innovationspris​PM Flex och LEDsystem vinnare i Elfack Design AwardFartfylld tävling på fullt Grävallvar avgörs på MaskinExpoSäkerhet på jobbet - hur kan verktygsmaskiner och system fungera säkert och effektivt?​ Lyckeby Starch investerar i Christian Berners valstorkar till sin stärkelseproduktionHSB Bostad – årets mest jämställda byggbolagSjälvkörande robot förenklar vardagen för Ford-anställdaMångsidiga och skonsamma Toro Outcross 960 gör entré på MaskinExpo
5/9/2019
Rotorklipparen Toro Groundsmaster 1200 förenar produktivitet och precisionChefer nya måltavlor för cyberbrott visar Verizon Data Breach Investigations Report 2019Hilco Industrial har ny online-auktion Hannes är bäst i Sverige!SAS vd Rickard Gustafson: ”Samhället kollapsar utan flyget”Deloitte och ServiceNow blir strategiska partners och lanserar Finance-lösningGlobalt tech-företag vill boosta svensk produktutvecklingCombimix i samarbete med KEIM på fasadmarknaden VD-skifte på Rittal Scandinavian bäddar för kundernas digitala utveckling Studenter bidrar till produktutveckling i TörebodaVolkswagen erbjuder nu förbokning av nya elbilen ID.3LIEBHERR’s heta nyheter På Entreprenad Live
Advertisements