MONDAY, MARCH 25 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Ingen fri frakt -för människa och miljö

I tider av ökad e-handel och fri frakt finns en miljöaspekt som vi på Induo tror kommer att bli allt mer aktuell.
Idag stimuleras småköp på nätet till privatpersoner genom att företag erbjuder fri frakt. Detta ger en ökad påverkan på vår miljö genom att transporter på vägarna sannolikt ökar. Fria returer erbjuds också i stor utsträckning och då det är för dyrt att hantera dessa i Sverige, skickas ofta returer till ett annat land där varan packas om och ibland rengörs innan den skickas tillbaka till Sverige. Inte helt miljöoptimalt.

Som vi sett tidigare tar många med sig privata preferenser och förväntningar till jobbet. Vi får därför återkommande frågan om varför vi tar ut en fraktkostnad när andra erbjuder kostnadsfri frakt eller kraftigt subventionerad frakt. Vår ståndpunkt är att inte erbjuda fri frakt, både av miljöhänsyn och för att kunna hålla låga priser. Vi uppmanar flera att tänka efter runt frakter och dess påverkan på miljön. Här är sex anledningar varför vi tar ut en fraktkostnad av våra kunder.

1. Vi klimatkompenserar frakter i Sverige
All frakt från vårt lager är klimatkompenserad. I vår fraktavgift ingår denna kostnad, en kostnad som vi inte är beredda att kompromissa med.

2. Ingen dold kostnad
Vi bakar inte in fraktkostnaderna i varans pris. Alla förstår ju att när en vara är fraktfri så måste det säljande företaget ta ut en kostnad, denna är inbakad i varans pris. Vi vill inte jobba på det sättet utan vi lägger på självkostnadspriset för vår varuhantering i Sverige i form av en fraktavgift.

3. Färre stora ordrar är bättre för alla
Genom att inte erbjuda fraktfria leveranser och inte ha fraktkostnaden inbakad i varans pris vill vi stimulera till större inköp. Större inköp kommer därmed att premieras genom att vi valt att separera fraktkostnad och varans pris.

4. Mindre småbeställningar
Vi erbjuder ett så brett sortiment som möjligt, därmed kan vi medverka till att fler inköp kan göras från oss. Färre leverantörer för kunden, innebär färre transporter. Detta bidrar till en minskad påverkan på vår miljö.

5. Lagom förpackning
Transporter på våra vägar kan mycket väl optimeras genom smartare emballage. Att frakta luft innebär en onödig påverkan på vår miljö och ökade kostnader. Istället har vi personal som ser till att minimera packmaterial och luft i varje försändelse, allt för att kunna fylla transporterna mer effektivt.

6. Optimerade försändelser
Vi har en tredjepartslogistik som hanterar många transporter. Detta gör att leveranser som går ut från lager blir effektiva. Långtradare packas fullare och behöver inte åka till många olika adresser för upphämtning. Detta minskar i sin tur vår miljöpåverkan och genom vårt lagers strategiska placering i Sverige så minskar transporterna av varje enskild försändelse.

Som en ren bonus så ger vår tredjepartslogistik hög pålitlighet. Vårt gods förvaras på ett högsäkerhetslager väl skyddat mot inbrott och med ett avancerat brandsläckningssystem. Vi har en noggrann ankomstkontroll och få skador på vårt gods. Allt detta leder till en hög leveranssäkerhet. Att jobba med ett lager i Sverige tillför också en sista aspekt. Vår tredjepartslogistik erbjuder goda anställningsvillkor och har kollektivavtal.

Vi ser det som en självklarhet att inte göra avkall på dessa värderingar, för människa och för miljö.
3/19/2019
WSP redovisar sitt bästa resultat någonsinFlexQube Inc. och LR Intralogistik GmbH ingår exklusivt importörsavtal för NordamerikaUtveckling av aggregat för klenträdsavverkningStark leverans av svenska energiinnovationer på Startup Energy Transition Peter Lindström blir ny vd på Bygma
3/18/2019
Hos Swecon är jobbet är roligare än någonsinNy Ahlsellbutik i Karlskrona nästa år!NCC bygger toppmodern bilhall för Audi i JönköpingFörsta Circle K-stationen med IONITY:s supersnabbladdare är öppnad i Strömstad E6 Matchningen måste fungera mycket bättreAPC by Schneider Electric ställer ut på årets Dustin-mässa!Artificiell intelligens – här för att stannaFinja förenklar beräkningen av Mursystem ExaktPsykisk ohälsa och arbetsmiljöfrågor diskuteras på SSG Säkerhetskonferens 2019Pressinbjudan: Hur kommer vi att interagera med autonoma system i framtiden?Ny global standard sätter pris på miljöförstöringenFörsta generationen batteridriven kombimaskinAddMobile lanserar smart lås till byggbranschenNelson Automotive byter namn till AvistudBoKlok får förstärkning från Skanska Polen via utbytesprogramMercedes levererar första elektriska transportbilen till svenska kunderSigma Technology utsett till ett av Sweden's Best Managed Companies 2019Engcon får pris som ett av Sveriges bäst skötta företagEnzymex produkt EcoCoat skapade ett enkelt och smidigt samarbeteTrender och inspiration när Vårmässan i Malmö fyllde 20 år
3/15/2019
Cranab köpte sju Matrix på ett brädeHur ett litet projekt gör världen till en bättre platsEasyPark utsedda till ett av Sveriges mest välskötta företagClaremont stärker helhetserbjudandet inom E-handel med ny VDJM förvärvar fastighet i Fålhagen, UppsalaVi skapar järnvägshistoria med OstlänkenStabilt och starkt resultatTomas Hansson har utsetts till ny vd i SamtransTrimble presenterar Tekla 2019 BIM-programvarulösningarMedaretarengagemang skapar förbättringar för terminalenAxfood fasar ut engångsartiklar av plastJernbro stärker sin kompetens med nytt förvärvAP-batterier från STIHL får högre kapacitet och ny design Global tillverkare av land- och luftburna transport­medel tecknar ramavtal med KeyManÄpple- och apelsinrester kan bli ätbar bioplastVIVAB och Veidekke inleder samarbete inför byggnation av nytt vattentorn i Varberg Tolv företag utses till 2019 Sweden’s Best Managed CompaniesSvenska cleantechbolag startar utsläppsfri taxitjänst i IndienEkolog får Umeå kommuns vetenskapliga pris 2019GKN ledde delegation från SAI i Sveriges riksdagMOHV Halmstad är Årets KontorTeracom har slutfört förvärvet av Net1
3/14/2019
Vikten av att gå en plastsvetsutbildning hos GPAArval: Stark organisk tillväxt 2018Vi vill effektivisera byggbranschenNy simulator prövar trafikmiljö för fotgängareNy antenn för snabbare fordonsroutrarDen medvetna maskinenNya program och ett nytt, unikt utbildningskoncept i Högskolan i Halmstads utbud nästa år HiKOKI satsar vidare på kraft och ergonomiMakita lanserar batteridriven 12V luftpump triflex® R 3D-kabelkedja för robotapplikationerStora Enso investerar S:t Eriks hållbara Ecofog – en del av Årets Bygge 2019?NCC bygger 111 lägenheter åt Riksbyggen i Täby ParkHenkels process hjälper ölfatstillverkare höja produktkvaliteten.Nytt techbolag ska dubblera värdet på Sveriges fastighetsbestånd
Advertisements