LATEST NEWS

- News from the industry

Industrijobb utomlands

Vad kan jag jobba med i utlandet?
Många drömmer om att jobba utomlands och som tur är så blir allt fler jobb lediga utomlands, mycket i takt med globaliseringen av världen. Sedan är det även så att svensk arbetsmoral, det har ett mycket gott rykte i utlandet. Så det gör att svenskar är attraktiva på den utländska arbetsmarknaden.

Utomlands går det att jobba med nästan vad som helst, så länge du har kompetensen inom det. Är det så att du i Sverige jobbar inom industri samt har olika yrkesbevis och certifikat, så kan det vara en god idé att översätta dessa hos en auktoriserad översättare. Det kan du hitta på auktorisering.se. Det är bra att kunna skicka med då du söker jobb inom industri, utomlands.

Sedan finns det så klart även andra typer av jobb att söka, allt från fruktplockare till serveringspersonal och telefonförsäljare.

Hur hittar man lediga jobb utomlands?
Det finns oftast en hel del annonser ute på nätet om jobb utomlands, samt att det även kan finnas på sociala medier. Du kan även kolla arbetsförmedlingens sida med lediga jobb utomlands. Du som har specialkompetens, du kan dessutom ha turen att bli headhuntad.

Vad kan jag jobba med i utlandet?
Det korta svaret är att du kan jobba med i stort sett vad som helst, så länge du har en viss erfarenhet eller att du har bra kontakter. Utomlands finns det möjlighet till att jobba trots att du saknar utbildning. Men ska du jobba med industri eller mer avancerade saker, så är det bra att ha rätt utbildning och rätt kompentens för det.

Vilka länder är det enklast att få jobb utomlands?
Som svensk är det ganska lätt att få jobb i många länder. Bland de vanligaste och lättaste är Spanien och Grekland samt även Australien, USA och Storbritannien. Sedan går det oftast lätt att hitta jobb även på Nya Zeeland, på Cypern och i Tyskland. Mycket handlar ju även om vad det är för jobb du söker samt vad du har för.

Kan jag söka jobb utomlands på plats?
Det beror helt på vad det är för jobb du ska söka. Många enklare jobb som serveringspersonal, inkastare med mera, de kan ”annonsera” med en lapp på fönstret. Är det ett mer avancerat jobb, inom industrin, där det krävs att du har översatta dokument på dina meriter, så kan det vara bra att ansöka hemifrån. Det så att du kan skicka med alla dokument.

LATEST NEWS

- News from the industry
9/20/2023
QNAP lanserar 25 GbE
9/19/2023
En innovativ lösning för fasadtvätt Utökar erbjudandet inom vätskeanalysStålåret 2023Att jobba med aluminium är att jobba med lösningarHans Sohlström ny VD och koncernchef för Stora Enso
9/18/2023
Fördelarna med mobil vägning EU-lånet - ett företagslån Hilti lanserar EXO-SKraftringen framtidssäkrar elnätet i HörbyAbkati lanserar en ny serie kraftfulla arbetslampor
9/15/2023
Behöver du effektiva lagerlösningar?Volvomaskiner viktiga hos Gamleby EntreprenadMer variation från Dormer PrametVad kostar egentligen era packningar?Grundläggande Plåtbearbetningsprocess
9/14/2023
Ett omfattande utbud av lyftverktyg.ABB investerar 280 miljoner dollarInnovationer, hållbarhet och automation i fokus OEM Electronics hjälper med certifikat & dokumentationAI rankas som den främsta teknologin