Iggesunds engelska fabrik helt olycksfri under 2019 - industritorget.com
SUNDAY, MAY 31 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Iggesunds engelska fabrik helt olycksfri under 2019

Iggesund Paperboards kartongfabrik i Workington, England, hade inte en enda olycka som medförde frånvaro under hela 2019.
En stark prestation, inte minst med tanke på att det är en arbetsplats i en tung processindustri med drygt 320 medarbetare.


David Inglesfield, Health and Safety Manager i Workington, menar att det inte är någon tillfällighet att bruket lyckas så bra år efter år. Det handlar om en tradition av systematiskt och proaktivt arbete för att skapa en olycksfri arbetsplats.

”Vi har byggt upp en säkerhetskultur under många år och jobbar hela tiden hårt för att hålla den vid liv”, säger David när han sammanfattar framgångsfaktorerna.

”Säkerhet är allas ansvar och något som man måste skapa engagemang kring, samtidigt som alla också måste ha mod att utmana osäkra beteenden. Arbetsmiljöfrågorna måste alltid vara högst upp på varje mötesagenda för att hållas vid liv.”

Andra viktiga ingredienser i fabrikens framgångar är att lära sig av incidenter, analysera dem och genomföra löpande kontroller som sedan leder till förbättringar. Arbetsplanering med inriktning på att säkerställa kontroll och uppföljning är ett viktigt inslag för fabriken i Workington, där Iggesund Paperboards kartong Incada tillverkas.

”Man måste inse att det alltid finns ett behov av att förbättra sig och att man aldrig befinner sig på en acceptabel nivå”, understryker David Inglesfield.

I Iggesund Paperboards fabrik i svenska Iggesund, med cirka 800 medarbetare, skedde nio olyckor som medförde frånvaro under 2019.

”Workington är en bra förebild för konkret och framgångsrikt arbetsmiljöarbete. Ett exempel är deras rutiner som säkerställer att utredningar efter en arbetsplatsolycka kommer igång omedelbart. Vi ser till att kontinuerligt lära av varandra för att förebygga olyckor på alla våra arbetsplatser”, säger Therese Rahm, kommunikationschef på Iggesund Paperboard.

Inom Holmen-koncernen, där Iggesund Paperboard ingår, bedrivs ett omfattande säkerhetsarbete med målet att uppnå en skadefri verksamhet för de anställda. En säker arbetsmiljö ligger ständigt högt på dagordningen och följs kontinuerligt upp på ledningsnivå. Samtliga enheter är certifierade enligt OHSAS 18001, vilket innebär att koncernen bedriver ett gemensamt systematiskt arbetsmiljöarbete.

Alla bruk i koncernen förbereder eller är mitt uppe i övergången från OHSAS 18001 till det nya ledningssystemet ISO 45001, vilket bland annat innebär ökade krav på ledningens engagemang.

För mer information:

Therese Rahm, Communication Manager,
Iggesund Paperboard, +46 70 595 56 10,
therese.rahm@holmen.com
www.iggesund.com

LATEST NEWS

- News from the industry
5/25/2020
Veidekke bygger vindkraftpark åt Stena RenewableTele2 har lanserat Sveriges första publika 5G-nätAllblästring AB förvärvar Britab ABRenta certifierar sin verk­samhet för kunder och miljöSvebio nöjda med Klimatpolitiska vägvalsutredningen men avvisar två av utredningens förslagBolt lanserar elsparkcyklar i Stockholm
5/22/2020
Technima NORDIC har utvecklat säkerhetshattar för sina aerosoler för säkrare och enklare användning28 nya Volvo hjullastare redo för tjänstgöringABB erbjuder skräddarsydda digitala verktyg och uppstartsservice i takt med att världen återvänder till arbetetSvårigheterna kring finansiering under den fjärde industriella revolutionenDanska personsökarsystem ger säkerhet och snabbare åtkomst till ramperna vid produktions- och logistikplatser.Färsk data från HubSpot visar positiva tecken på återhämtning i SverigePeanta Inventions AB ökar omsättningen med flera miljoner efter juridisk storsegerVattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation Från problem till lösning – Östersjöns alger ska förädlas till en biobaserad råvara för hygien- och rengöringsprodukter100 dagar med corona - antalet cyberhot har ökat med 33 procentKavli väljer Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster
5/20/2020
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
5/19/2020
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
5/18/2020
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner allt
Advertisements