SUNDAY, MAY 19 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Husqvarna lanserar AI-aktiverad robotgräsklippare med AWD

Husqvarna lanserar nu Husqvarna Automower® 435X AWD, en AI-aktiverad robotgräsklippare med fyrhjulsdrift och smart hemanslutning.
Denna helt autonoma gräsklippare är konstruerad för att klara av tuff terräng samt backar med en lutning på upp till 70 % och arbetar med Amazon Alexa, Google Home, IFTTT och ger ett öppet API för smart hemintegration.

Ingen gräsmatta är för tuff och brant för den nya robotgräsklipparen Husqvarna Automower® 435X AWD som utan problem klättrar upp för lutningar på upp till 70 %. För att få ett grepp om hur brant det verkligen är kan man jämföra med svarta slalombackar som brukar ha en lutning på cirka 40–60 % eller en backhoppningsbacke som vanligtvis når upp till cirka 70 % lutning. Utöver det kan den nya robotgräsklipparen klippa ytor upp till 3 500 m2 samtidigt som ljudnivån bara är 62 dB.

– Tack vare sin förmåga att ge ett perfekt klippresultat i ”omöjliga trädgårdar” i kombination med flera produktinteraktioner, inklusive integration med AI så som Amazon Alexa och Google Home, sätter Husqvarna Automower® 435X AWD en helt ny standard för robotgräsklippare, säger Olle Markusson, produktchef för Husqvarna.

Flera röstkommandon för Husqvarnas anslutna robotgräsklippare
Från och med i vår kommer Husqvarna Automower® 435X AWD och alla andra Husqvarna-robotar med Husqvarna Automower® Connect att kunna använda röstkommandon via Amazon Alexa och Google Home. Via dessa röststyrda högtalare kan användaren ge kommandon till klipparen. Avancerade användare kan designa sitt eget program för robotgräsklipparen via IFTTT eller ett öppet API. Dessutom arbetar Husqvarna Automower® Connect även tillsammans med GARDENA SmartSystem och kan då även sköta bevattningen i en smart trädgård.

Röstinteraktionen kommer till en början att vara tillgänglig på engelska, följt av tyska och franska. Ytterligare språk kommer efter hand.

Nya säkerhetsfunktioner
Förutom den inbyggda säkerhetsfunktionen som automatiskt stoppar gräsklipparen om den lyfts upp eller välter, är Husqvarna Automower® 435X AWD utrustad med ytterligare flera nya funktioner för att öka säkerheten. Ultrasonic, inbyggda ultraljudssensorer, hjälper gräsklipparen att minska hastigheten och undvika hinder genom att upptäcka dem i tid. Tillsammans med en främre stötdämpare av gummi, garanterar Ultrasonic att det inte blir några häftiga stötar när robotgräsklipparen kommer i kontakt med ett föremål. Husqvarna Automower® 435X AWD har också automatisk passagehantering och LED-belysning.

Det finns flera tillbehör till Husqvarna Automower® 435X AWD, inklusive utbytbara toppkåpor i vitt och orange samt ett borstpaket som håller hjulen rena för att förbättra hjulens grepp mot gräset ännu mer.

Om Husqvarna Automower®
Husqvarna Automower® är sedan 1995 världsledande när det kommer till robotgräsklippare och gräsklippning av såväl offentliga som privata gräsmattor. Maskinerna är kända för sin tysta och pålitliga gång och sin förmåga att klara av att klippa komplexa gräsmattor.

Tack vare maskinens självgödslande skärteknik och pivoterande knivar, kräver gräset inte lika mycket gödsling jämfört med andra skärtekniker. Husqvarna Automower® klipper lite i taget men ofta, vilket i kombination med skärtekniken innebär en tätare och grönare gräsmatta med mindre mossa.

Husqvarna Automower® 435X AWD lanseras den 1 april.
Cirkapris: 49 900 kronor.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Minna Bergkvist, Husqvarna, 036-14 60 07, minna.bergkvist@husqvarnagroup.com
Nicklas Bergqvist, PerPR, 08-400 255 16, nicklas@perpr.se
Contact information
Mailing address

56131 Huskvarna
Region
Jönköping
Jönköpings county
Sweden
VAT number:
556000-5331
Founded: 1948
Employees: 160
Välkommen till Husqvarna

Med över 325 år av innovation i bagaget kan Husqvarna leverera skogs-, park- och trädgårdsprodukter för professionella användare. Vi för samman hög prestanda, användarvänlighet och säkerhet, så att du kan få jobbet gjort på ett effektivt sätt. Husqvarna erbjuder ett brett och växande sortiment med produkter och tillbehör, där allt från motorsågar och kapmaskiner till robotgräsklippare ingår.

Contacts

Henrik Vristel
xx
Åsa Larsson
08 738 90 80

Videos

Sluttningen med Husqvarna Automower

LATEST NEWS

- News from the industry
5/14/2019
Anders Borg: "2020 kommer bli en svår prövning för den svenska modellen”Trästomme och stenull gav fördelar i TrikåfabrikenEtt nytt rekordår för Midroc EuropeSäkerhet hela veckan i BoKlokYtterbygg satsar på solkraftEnkel mobil ​app​ vägleder patienter inför operationNytt forskningsprojekt om supermaterialet Grafen i 3D-printingIT-utrustning för industrin Panasonic introducerar R32 Big PACi – ny serie anpassad för grön omställningSäkerhet i fokus tillsammans med Skanska på Safety WeekNya Opel Grandland X Hybrid4 - Opel goes electricBahcos sortiment av tillbehör för maskindrivna verktyg nu komplettRenova bygger för världsunik metallåtervinningSTANLEY lanserar FATMAX CLASSIC PRO vattenpass
5/13/2019
3D Center utökar sin MJF-portfölj med 5200 produktions 3D-skrivarserierKompakt fläktlös IoT edge server med 8-kärnors Intel Core i9-9900KABB tar hem stororder för överföring av vindkraft från NordsjönHexagon Manufacturing Intelligence bjuder in rörtillverkare till event med fokus på rör- och trådmätning Stefan Lindau tar över rodret för Panasonic TOUGHBOOK i NordenHSF, Vimmerby investerar Stapelbara fläktlösning med automatisk funktion för resonansdetektionFörenklad hanteringen av maskin- och transporttjänster med autotilldelningAPM Terminals öppnar i Gävle16 maj öppnar Würths nya butik i MalmöSvevia sanerar mark med sjöutsiktNytt avtal för yrkesutbildningen ska ge fler lärlingarVäghyvel i mästarklass när Hidromek kommer till MaskinExpo
5/10/2019
Kalle Lindh Vargas, operativ chef, har en samordnande roll för kundens bästaLyckad första dag på SPINNERs IN-House Mässa i MünchenJacob Birkeland ny presschef på Skanska ABMaskinFransson har ny hemsidaOracle prisar Panasonic för förmågan att kunna leverera enastående kundupplevelserSå reparerar man komponenter i metall på ett hållbart sättNy Logistikchef på Wibax Redan fler än 10 000 förbokningar för Volkswagens nya elbil ID.3Svevia slår rekord i vunna beläggningsjobb för TrafikverketÅrets omgång av Venture Cup Startup imponerar! Circle K inviger första korridoren av supersnabbladdareDavid Frykerås och Elin Ledskog är årets mottagare av Jan Häckners bioenergiprisNy teknik minskar behov av växthusgas Rekordsnabbt bygge av kontor, verkstad och nordiskt reservdelslagerHidromek bryter ny mark sin nya generation maskinerSvevia vinner SBUFs innovationspris​PM Flex och LEDsystem vinnare i Elfack Design AwardFartfylld tävling på fullt Grävallvar avgörs på MaskinExpoSäkerhet på jobbet - hur kan verktygsmaskiner och system fungera säkert och effektivt?​ Lyckeby Starch investerar i Christian Berners valstorkar till sin stärkelseproduktionHSB Bostad – årets mest jämställda byggbolagSjälvkörande robot förenklar vardagen för Ford-anställdaMångsidiga och skonsamma Toro Outcross 960 gör entré på MaskinExpo
5/9/2019
Rotorklipparen Toro Groundsmaster 1200 förenar produktivitet och precisionChefer nya måltavlor för cyberbrott visar Verizon Data Breach Investigations Report 2019Hilco Industrial har ny online-auktion Hannes är bäst i Sverige!SAS vd Rickard Gustafson: ”Samhället kollapsar utan flyget”Deloitte och ServiceNow blir strategiska partners och lanserar Finance-lösningGlobalt tech-företag vill boosta svensk produktutvecklingCombimix i samarbete med KEIM på fasadmarknaden VD-skifte på Rittal Scandinavian bäddar för kundernas digitala utveckling Studenter bidrar till produktutveckling i TörebodaVolkswagen erbjuder nu förbokning av nya elbilen ID.3LIEBHERR’s heta nyheter På Entreprenad Live
Advertisements