MONDAY, FEBRUARY 18 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Hur du blir bättre på att behålla kunder med digital service

Ge kunder en service i världsklass som gör att de verkligen uppskattar hur det är att göra affärer med dig.
Med en digital service i form av en företagskundportal, har dina kunder alltid tillgång till uppdaterad information vilket eliminerar osäkerhet.

Erik Möller, digital affärsutvecklare på Effekt, hjälper traditionella industriföretag med att digitalisera sin affärsverksamhet. Fokus ligger på att ge verktyg till företagens kunder som gör samarbetet med företaget friktionsfritt.

- Att ge kunder en utökad service där de alltid har tillgång till korrekt information ger snabbt effekter i form av nöjdare och lojalare kunder. Fråga dig själv: ”Vill du själv vara tvungen att vänta eller sitta i telefonkö när du behöver information? Eller ännu värre, att tvingas agera utan korrekt information eftersom du inte har tid och ork att vänta”.
Ovisshet är den största orsaken till försämrade företagsrelationer, menar Erik Möller.

- Vi på Effekt har lång erfarenhet av att jobba med företag som enbart jobbar med varuförsäljning till andra företag. I detta arbete handlar mycket om den interna effektiviteten i form av uppsättning av effektiva rutiner med hjälp av affärssystem och CRM system. Att undanta kunder från att ha tillgång till effektiva rutiner är något som inte bara är ologiskt ur perspektivet att skapa nöjda, lojala kunder. Det innebär även att den interna effektiviteten sänks eftersom dina anställda då måste lägga dyrbar arbetstid på att besvara kundernas frågor via mail, telefonsamtal eller ännu värre ta viktigt säljtid i anspråk.

Effekt har tagit fram lösningen Bizzjoiner (bizzjoiner.com/) , för b2b företag som vill kunna ge sina kunder en digital service i form av en kundportal. Bizzjoiner är en helt molnbaserad prenumerationslösning som innebär att exempelvis ett industriföretag med företagskunder, kan sätta upp och komma igång med en digital kundvård till sina befintliga kunder mycket snabbt.

I lösningen finns förutom möjlighet att sprida information i form av riktade nyheter även möjlighet till realtidskopplingar som gör att kunderna exempelvis har tillgång till sitt saldo, senaste fakturor etc. Beroende av informationen som finns i företagets övriga affärslösningar kan även annan relevant information visas upp för kunderna så som leveransaviseringar, statistik etc.

- Den huvudsakliga orsaken till att införa en kundportal är att föra kunderna närmre. Nöjdare, lojalare kunder stannar kvar hos sin leverantör och väljer även i större utsträckning att beställa flera artiklar. ”Att minska tappet av kunder, kund-churn, är något som alla företag bör ha som högsta prioritet. Framför allt de företag som satsar på tillväxt då marknads och säljinsatser annars måste läggas på att ersätta tappade kunder”.

Att ge ett strukturerat arbetssätt i form av en ärendehantering skapar möjligheten till att både jobba strukturerat och samtidigt kunna visa kunden hur deras ärenden hanteras. Att vara personberoende i form av ”en-till-en” kommunikation mellan personal på företaget och hos kunden, är en risk. Genom att ha en portal där kunder både kan följa sina ärenden och även lägga upp nya, skapas ett samarbetsklimat där personer från både kunden och leverantör kan jobba tillsammans med att lösa frågeställningar.

Genom att Bizzjoiner har ett intuitivt informationsflöde där användarna kan interagera genom att kommentera och ge omdömen, kan ägaren av kundportalen lätt fånga upp signaler om saker behöver förbättras i samarbetet med kunderna. Genom att tidigt identifiera de kunder som visar minskad nöjdhet och aktivitet kan insatser läggas som innebär att företaget behåller kunden.

Sammanfattning
Bizzjoiner är en kundportal för företagskunder som ger företaget möjlighet att ge kunderna en bättre service samtidigt som det avlastar personalen. Lösningen är en prenumerationstjänst som sätts upp med koppling till ert affärssystem där kunderna loggar in med personliga inloggningar till er egen kundzon.
2/13/2019
Hur utreder man klagomål på inomhusklimatet? Framgångsrik jobbmässa för unga på Svenska MässanStrands i nytt samarbete – med rallystjärnaParker Hannifin lanserar externt övervakad pneumatisk säkerhetsventil för nödstopp och systemfelEngcons slanglösa modulsystem och högflödessvivel är klara för serieleveransROBOYAGI - Klassledande robotprestanda från RYOBI Focus Nordic går på djupet med ny drönaragenturStarkt resultat för Fortnox 2018BMW M tar mark med helt nya X-modellerTekniska museet och Stora Enso bygger Stockholms smartaste byggnad i träStark rekrytering till Assemblin ElNy skräddarsydd vuxenutbildning öppnar för jobb inom industrinRenault F1 Team – 2019Varning: ta det lugnt på sportlovsvägarnaRebl Industries flyttar in i Gothia Science Park
2/12/2019
Ny överenskommelse ska ge fler jobb inom byggsektornStororder när Spring Systems fortsätter växaExakt temperaturmätning med JUMO dTRANS T06Dematek levererar unik kran till världens modernaste forskningsanläggningVåra utbildningar 2019Hultafors 2.40 tumstock FSC®-certifieradArbetet med nästa generations smarta elmätare påbörjatStål & Hyr och Renta går samman med JRent i JönköpingHitachis kundtidning – nytt nummer uteBMW kör ifrån inom elektrifierad och självkörande mobilitetCarina Ståhl utses till ny VD i trähustillverkaren Sizes WorksWebbaserad Säker Vatten-utbildning för VS-projektörerGregor Rolski blir chef för Tyréns verksamhet i ÖsteuropaStora fördelar med att implementera AI-lösningarNy lösning för slipning av hörn Professionell IT-kyla för serverrum och teknikrumLVD erbjuder ny automation till Phoenix fiberlaser i storformatSäkert halkskydd, lika aktuellt året omSka få 3D-printing i Mellansverige att lyftaEtt whitepaper om energieffektivare värmedistribution med PUR-skumsisolerad kulvert Ny digital plattform håller koll på kostnaderna under byggprojektet
2/11/2019
Provkörning och premiärvisning av Volvo Dig Assist under Rally SwedenNCC bygger arbetstunnlar till nya tunnelbananFörslutning med unik historiaCygate vinnare av Volvo car group/Volvo cars quality excellence awardNya Opel Corsa tar toppteknologier till småbilssegmentetAPM Terminals driver aktivt miljöförbättringar - för en hållbar framtidÅrets vinnare av Quality Innovation Award inger stort framtidshoppKlarar du 90 dagar utan bil?Kraftigt förbättrade parametrar för hållbara transporterNy utmärkelse för skogsvård delas ut på SkogsElmia 100 % förnybar energi till Wibax terminalerNy vd för Förpacknings- och TidningsinsamlingenUpplands Motor har utsetts till årets återförsäljare av elbilarHållbar cement- och kalkproduktion i fokus för ny centrumbildningSvenske Erik Johansson är ny BMW Motorsport Junior 2019IT och ”Enterprise Mobility” i byggbransch och infrastrukturBehåll säkerheten, även vid arbete på distans!Hela produktionskedjan under ett tak när Industrimässorna arrangerades på Malmömässan
2/8/2019
Kör säkert på sportlovetNCC bygger parkeringshus för över 400 bilar i VästeråsTvå dagar fyllda av nyheter, inspiration och framtidsspaningStark ekonomi möjliggör viktiga framtidssatsningarSlangExpress har växlat upp i KarlskronaMAN Truck & Bus Sverige AB förstärker försäljningsorganisationen Dags för Dalarna att utse Årets dalakraft!Ett hållbart och giftfritt byggande – så når vi dit
Advertisements