TUESDAY, DECEMBER 18 2018

LATEST NEWS

- News from the industry

Hur du blir bättre på att behålla kunder med digital service

Ge kunder en service i världsklass som gör att de verkligen uppskattar hur det är att göra affärer med dig.
Med en digital service i form av en företagskundportal, har dina kunder alltid tillgång till uppdaterad information vilket eliminerar osäkerhet.

Erik Möller, digital affärsutvecklare på Effekt, hjälper traditionella industriföretag med att digitalisera sin affärsverksamhet. Fokus ligger på att ge verktyg till företagens kunder som gör samarbetet med företaget friktionsfritt.

- Att ge kunder en utökad service där de alltid har tillgång till korrekt information ger snabbt effekter i form av nöjdare och lojalare kunder. Fråga dig själv: ”Vill du själv vara tvungen att vänta eller sitta i telefonkö när du behöver information? Eller ännu värre, att tvingas agera utan korrekt information eftersom du inte har tid och ork att vänta”.
Ovisshet är den största orsaken till försämrade företagsrelationer, menar Erik Möller.

- Vi på Effekt har lång erfarenhet av att jobba med företag som enbart jobbar med varuförsäljning till andra företag. I detta arbete handlar mycket om den interna effektiviteten i form av uppsättning av effektiva rutiner med hjälp av affärssystem och CRM system. Att undanta kunder från att ha tillgång till effektiva rutiner är något som inte bara är ologiskt ur perspektivet att skapa nöjda, lojala kunder. Det innebär även att den interna effektiviteten sänks eftersom dina anställda då måste lägga dyrbar arbetstid på att besvara kundernas frågor via mail, telefonsamtal eller ännu värre ta viktigt säljtid i anspråk.

Effekt har tagit fram lösningen Bizzjoiner (bizzjoiner.com/) , för b2b företag som vill kunna ge sina kunder en digital service i form av en kundportal. Bizzjoiner är en helt molnbaserad prenumerationslösning som innebär att exempelvis ett industriföretag med företagskunder, kan sätta upp och komma igång med en digital kundvård till sina befintliga kunder mycket snabbt.

I lösningen finns förutom möjlighet att sprida information i form av riktade nyheter även möjlighet till realtidskopplingar som gör att kunderna exempelvis har tillgång till sitt saldo, senaste fakturor etc. Beroende av informationen som finns i företagets övriga affärslösningar kan även annan relevant information visas upp för kunderna så som leveransaviseringar, statistik etc.

- Den huvudsakliga orsaken till att införa en kundportal är att föra kunderna närmre. Nöjdare, lojalare kunder stannar kvar hos sin leverantör och väljer även i större utsträckning att beställa flera artiklar. ”Att minska tappet av kunder, kund-churn, är något som alla företag bör ha som högsta prioritet. Framför allt de företag som satsar på tillväxt då marknads och säljinsatser annars måste läggas på att ersätta tappade kunder”.

Att ge ett strukturerat arbetssätt i form av en ärendehantering skapar möjligheten till att både jobba strukturerat och samtidigt kunna visa kunden hur deras ärenden hanteras. Att vara personberoende i form av ”en-till-en” kommunikation mellan personal på företaget och hos kunden, är en risk. Genom att ha en portal där kunder både kan följa sina ärenden och även lägga upp nya, skapas ett samarbetsklimat där personer från både kunden och leverantör kan jobba tillsammans med att lösa frågeställningar.

Genom att Bizzjoiner har ett intuitivt informationsflöde där användarna kan interagera genom att kommentera och ge omdömen, kan ägaren av kundportalen lätt fånga upp signaler om saker behöver förbättras i samarbetet med kunderna. Genom att tidigt identifiera de kunder som visar minskad nöjdhet och aktivitet kan insatser läggas som innebär att företaget behåller kunden.

Sammanfattning
Bizzjoiner är en kundportal för företagskunder som ger företaget möjlighet att ge kunderna en bättre service samtidigt som det avlastar personalen. Lösningen är en prenumerationstjänst som sätts upp med koppling till ert affärssystem där kunderna loggar in med personliga inloggningar till er egen kundzon.
12/13/2018
Fråga experten: Hur kontrollerar man luftkvalitet med hjälp av koldioxidmätning? Coop tar täten för kvalitetssäkrad märkning av allergena livsmedel med NiceLabels lösningOrimliga slutsatser om biodrivmedel på DN DebattFord har sålt fler SUV-modeller än någonsin i Europa under 2018Studenter siktar på att förändra framtidens bilindustriChatboten Swea lanseras på Swedavias flygplatserNya MotorHalland står klart 2020!Nytt forskningsprojekt utvärderar nyttan med batterier i elnätetMEKO-rapport: Ovanligt stabil vinter i entreprenadbranschen Almi Invest investerar 1 miljon kronor i InvotechRösta på Johan i JerringprisetNy ledning på JAFO AB / UnidrainVolvo Cars blir ny sponsor för stipendiet Female Economist of the Year Den viktiga standarden SS-EN 60204-1 för maskiners elutrustning finns nu i ny utgåvaLena Herder blir ny landschef för IKEA SverigeBesikta Bilprovning utökar och flyttar till nya lokaler i Kil
12/12/2018
Södra Cell Värö säkrar tillgänglighet på torkmaskin med onlineövervakning för Industri 4.0Skanska säljer vårdboende i VäxjöIntercut levererar Kaltenbach målningslinje till PRIMAB i Vikmanshyttan.Förändringar i Volvos ledningLättare säckar för bättre ergonomiVad krävs för att Trollhätteborna ska vara beredda att dela bil med andra? Rockwell Automation och PTC lanserar ett gemensamt erbjudande Lång julledighet ökar efterfrågan på hyrbil Norconsult underlättar möten i BergslagenFelaktiga installationer kan orsaka vibrationer och onödiga fläktskadorEmmelie Renlund i SnåretFlixBus underlättar biljettköp – Först på marknaden med Apple PaySTANLEY Security tecknar kontrakt med SwedaviaPressinbjudan: Och namnet på solcellsparken är…Hållbart flygresande från San Francisco med KLMNytt bolag från Piteå kyler industrin med rymdteknikDerome fördjupar samarbetet med Erlandsson Bygg – nu med fokus på integrationTrend Micro: 2019 blir ett tumultartat cybersäkerhetsårDet kvinnliga IT-nätverket WiTech Firar ett år Visma utser årets partner 2018 bland sina leverantörerAngelica vill bidra med mod och självförtroende att driva företagFramgångssagan fortsätter - nu är Simon på väg ut i bilbranschenEndast var tredje tryggare efter GDPRUpplands Motor stödjer MusikhjälpenEx-kriminell: Så här tar dom dina hjul
12/11/2018
4:e Biglian installeradBAGA söker en säljare till Mellansverige/Södra Norrland3D Center AB lanserar KODAK 3D Printing i NordenAmin Mazraeh vill förbättra förutsättningarna inom järnvägsindustrinDHL-studie avslöjar vinnande logistikstrategier för den sista milenNorwegian ingår avtal med AVTECH Nya digitala lösningar medför nya utmaningarKombinera fritt med nästa generations modulära drivsystemHalléns digitaliserar transportplaneringenWeberfloor 318 slipsats grov DR- traditionellt golvbruk i modern tappningRototilt bygger ut fabriken i Vindeln Lyckad lansering av SSG On site på SkoghallTH1NG förvärvar plattformsverksamhet för snabbare och flexiblare IoT lösningVälgörenhet högst upp på personalens önskelistaWästbygg bygger ännu mer i LimhamnINGO öppnar automatstation i BjästaSåhär får entreprenadföretaget full kontroll över maskinernaÖrebro in i europeisk 3D-printingsatsning: Industriella nätEnklare slipning i svåråtkomliga utrymmen med ny lamellrondellKommer AI ta över ditt jobb i framtiden?
Advertisements