TUESDAY, MAY 21 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Hur du blir bättre på att behålla kunder med digital service

Ge kunder en service i världsklass som gör att de verkligen uppskattar hur det är att göra affärer med dig.
Med en digital service i form av en företagskundportal, har dina kunder alltid tillgång till uppdaterad information vilket eliminerar osäkerhet.

Erik Möller, digital affärsutvecklare på Effekt, hjälper traditionella industriföretag med att digitalisera sin affärsverksamhet. Fokus ligger på att ge verktyg till företagens kunder som gör samarbetet med företaget friktionsfritt.

- Att ge kunder en utökad service där de alltid har tillgång till korrekt information ger snabbt effekter i form av nöjdare och lojalare kunder. Fråga dig själv: ”Vill du själv vara tvungen att vänta eller sitta i telefonkö när du behöver information? Eller ännu värre, att tvingas agera utan korrekt information eftersom du inte har tid och ork att vänta”.
Ovisshet är den största orsaken till försämrade företagsrelationer, menar Erik Möller.

- Vi på Effekt har lång erfarenhet av att jobba med företag som enbart jobbar med varuförsäljning till andra företag. I detta arbete handlar mycket om den interna effektiviteten i form av uppsättning av effektiva rutiner med hjälp av affärssystem och CRM system. Att undanta kunder från att ha tillgång till effektiva rutiner är något som inte bara är ologiskt ur perspektivet att skapa nöjda, lojala kunder. Det innebär även att den interna effektiviteten sänks eftersom dina anställda då måste lägga dyrbar arbetstid på att besvara kundernas frågor via mail, telefonsamtal eller ännu värre ta viktigt säljtid i anspråk.

Effekt har tagit fram lösningen Bizzjoiner (bizzjoiner.com/) , för b2b företag som vill kunna ge sina kunder en digital service i form av en kundportal. Bizzjoiner är en helt molnbaserad prenumerationslösning som innebär att exempelvis ett industriföretag med företagskunder, kan sätta upp och komma igång med en digital kundvård till sina befintliga kunder mycket snabbt.

I lösningen finns förutom möjlighet att sprida information i form av riktade nyheter även möjlighet till realtidskopplingar som gör att kunderna exempelvis har tillgång till sitt saldo, senaste fakturor etc. Beroende av informationen som finns i företagets övriga affärslösningar kan även annan relevant information visas upp för kunderna så som leveransaviseringar, statistik etc.

- Den huvudsakliga orsaken till att införa en kundportal är att föra kunderna närmre. Nöjdare, lojalare kunder stannar kvar hos sin leverantör och väljer även i större utsträckning att beställa flera artiklar. ”Att minska tappet av kunder, kund-churn, är något som alla företag bör ha som högsta prioritet. Framför allt de företag som satsar på tillväxt då marknads och säljinsatser annars måste läggas på att ersätta tappade kunder”.

Att ge ett strukturerat arbetssätt i form av en ärendehantering skapar möjligheten till att både jobba strukturerat och samtidigt kunna visa kunden hur deras ärenden hanteras. Att vara personberoende i form av ”en-till-en” kommunikation mellan personal på företaget och hos kunden, är en risk. Genom att ha en portal där kunder både kan följa sina ärenden och även lägga upp nya, skapas ett samarbetsklimat där personer från både kunden och leverantör kan jobba tillsammans med att lösa frågeställningar.

Genom att Bizzjoiner har ett intuitivt informationsflöde där användarna kan interagera genom att kommentera och ge omdömen, kan ägaren av kundportalen lätt fånga upp signaler om saker behöver förbättras i samarbetet med kunderna. Genom att tidigt identifiera de kunder som visar minskad nöjdhet och aktivitet kan insatser läggas som innebär att företaget behåller kunden.

Sammanfattning
Bizzjoiner är en kundportal för företagskunder som ger företaget möjlighet att ge kunderna en bättre service samtidigt som det avlastar personalen. Lösningen är en prenumerationstjänst som sätts upp med koppling till ert affärssystem där kunderna loggar in med personliga inloggningar till er egen kundzon.

LATEST NEWS

- News from the industry
5/16/2019
Tre nya kursnyheter till hösten inom plastsvetsningBerendsen lanserar 2018 års hållbarhetsrapport E.ON förvärvar CoromaticScantruck drar till skogsArtificiell intelligens eftertraktad innovation Vattenfall tar plats i styrelsen för Swedish Green Building CouncilMercedes-Benz Trucks årets generalagent för andra året i radDubbelvinst för Sweco när järnvägen i Boråsområdet ska rustas uppÅngströmlaboratoriet vid Uppsala universitet expanderarÖkat antal lastbilstransporter i inrikestrafikenFerry Svan och Emil Hansson laddar för rekord i Champions Trophy och Rookie-VM ebm-papst fläktserie AxiBlade utökasNya Opel Movano - med hög säkerhet och flexibilitetVolvo omkörd på topplista för begagnade bilarVilka av de 10 finalisterna vinner årets viktigaste elbilspris? Carin Stoeckmann ny ordförande för Sveriges Byggindustrier
5/15/2019
Intercut förstärker sin avdelning för eftermarknadDigitalisering, AI och innovationsfokus på VitalisSuccéstart för EdmoLift i DanmarkPolestar 2 världsturné kommer till Europa Besiktningstekniker till Opus i KarlskronaSju steg som framåtblickande företag tar i sin digitaliseringsresa Volvo Car Group tecknar avtal med CATL och LG ChemVärmlandsföretaget Cellcomb gläds åt unikt EU-stödCramo AB och Besqab AB förnyar sitt mångåriga samarbeteBilfinger erhåller order för FUCHS-koncernens expansionNya BMW 8-serie Gran Coupé – här är första glimtenHydroscand lanserar SlangExpress MCKiwa Inspecta går samman med FORCE Technology Sweden FIA-studie oroas över tillgång till fordonsdatanCanon visar innovationer inom storformatsgrafik på FESPA 2019Viktiga beslut för Volkswagen-koncernens framtid
5/14/2019
Enad förändringskraft bland utställare och besökare under årets ElfackVilka utmaningar finns inom gängning?Konfigurera och beställ slangsatser för CEJNs högtryckshydraulikLKs svenska logistikcenter blir koldioxidneutraltGlobala samhällstrender gynnas av 3D-printingVärldens första sollcellsdrivna passagerarbil är härScantruck och Söderberg & Haak redo för Maskinmässa RosersbergAllt fler gör sig oberoende av priser på fossila bränslenBlåkläder byter logotype - Om Sverige vinner hockey-VMRekordminskning av biodrivmedel 2018Anders Borg: "2020 kommer bli en svår prövning för den svenska modellen”Trästomme och stenull gav fördelar i TrikåfabrikenEtt nytt rekordår för Midroc EuropeSäkerhet hela veckan i BoKlokYtterbygg satsar på solkraftEnkel mobil ​app​ vägleder patienter inför operationNytt forskningsprojekt om supermaterialet Grafen i 3D-printingIT-utrustning för industrin Panasonic introducerar R32 Big PACi – ny serie anpassad för grön omställningSäkerhet i fokus tillsammans med Skanska på Safety WeekNya Opel Grandland X Hybrid4 - Opel goes electricBahcos sortiment av tillbehör för maskindrivna verktyg nu komplettRenova bygger för världsunik metallåtervinningSTANLEY lanserar FATMAX CLASSIC PRO vattenpass
5/13/2019
3D Center utökar sin MJF-portfölj med 5200 produktions 3D-skrivarserierKompakt fläktlös IoT edge server med 8-kärnors Intel Core i9-9900KABB tar hem stororder för överföring av vindkraft från NordsjönHexagon Manufacturing Intelligence bjuder in rörtillverkare till event med fokus på rör- och trådmätning Stefan Lindau tar över rodret för Panasonic TOUGHBOOK i NordenHSF, Vimmerby investerar
Advertisements