SUNDAY, MAY 19 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

HiKOKI satsar vidare på kraft och ergonomi

36V tigersåg CR36DA
HiKOKI satsar stort på att ge proffsanvändaren mobilitet på arbetsplatsen och en sladdlös arbetsdag. Det görs genom nya 36V MULTI VOLT verktyg och 36V batterier, som har samma storlek och vikt som dagens 18V batterier och verktyg. Det innebär att proffsanvändaren inte längre har behov att använda eldrivna verktyg – även för jobb som kräver mycket kraft.

HiKOKI lanserar en ny batteridriven tigersåg, 36V CR36DA. Den nya tigersågen är kraftfull som jobbar snabbt med hög avverkningskapacitet och ingår i MULTI VOLT plattformen.

CR36DA är en högpresterande och snabbt arbetande tigersåg som är mycket lättmanövrerad.

Maskinen har hög avverkningskapacitet och styrkan gör att du kan belasta mer. Tigersågen är utrustad med pendelfunktion, hastighetskontroll och fyra inställbara varvtal som utökar vidden av applikationer. Den höga prestandan visas vid test, då CR36DA klarar ca 60 kap i trä (2x20 SPF) på ett laddat batteri eller ca 50 kap i stål (Ø 48,6 mm x 3,5 mm).

HiKOKIS patenterade antivibrationsteknologi (UVP) med dubbla motviktssystem resulterar i mycket låga vibrationer. En ny konstruktion av maskinkroppen förbättrar greppet och förlänger hållbarheten. Tigersågen har enkelt bladbyte och justering av fot samt är utrustad med LED-ljus och stor upphängningskrok.

Det medföljande MULTI VOLT-batteriet (BSL36A18) är ett ”smart batteri” som växlar om automatiskt mellan två voltklasser, 36V och 18V och har en max uteffekt på 1.0800W.

Den unika plattformen av MULTI VOLT 36V batteriverktyg ändrar förutsättningarna om vad som är möjligt på arbetsplatsen genom att erbjuda samma effekt som ett nätdrivet verktyg men med flexibiliteten som en batteridriven.

Nätdrivna verktyg har i regel mer kraft än sladdlösa, ända till nu.
HiKOKIS 36V MULTI VOLT plattform ger den kraft som behövs för att öka produktiviteten och effektiviteten, oavsett om verktygen används som batteridrivna eller nätdrivna. Vid användning av den nya MULTI VOLT 36V hybridadaptern, som inom kort lanseras, kan tigersågen användas som nätdriven – både direkt i 230V uttag eller från ett elverk med liten eller ingen strömförlust tack vare HiKOKIS kolborstfria motorteknik.

Genom batteridrift slipper du sladden och får på så sätt en säkrare arbetsplats.
Samtidigt kan du välja nätdrift när du behöver mer kraft för applikationen eller har en stationär arbetsplats. Välj sladdlöst när du inte har tillgång till ström eller behöver snabb förflyttning och nätdrivet när du har tillgång till ström eller vill spara på batteriet.

När man investerar i batteridrivna verktyg är det viktigt med kompabilitet. Därför har MULTI VOLT-batterier utformats med HiKOKI och Hitachi 18V-verktyg i åtanke. Batteriet passar i 18V Hitachi verktyg med slidefäste inkl. spikverktyg, för ökad flexibilitet och mångsidig användning.

En intelligent anslutningsteknik gör det möjligt för batteriet att upptäcka om det används i en 18 Volt- eller 36V-maskin och justerar automatiskt spänningen, 5,0Ah för 18V och 2,5Ah för 36V. Med ett MULTI VOLT-batteri i en 36V MULTI VOLT-maskin får du dubbelt så mycket kraft, utan att batteriet eller maskinen blir större eller tyngre.

MULTI VOLT-plattformen och hybridadaptern ET36A ger dig möjlighet att eliminera behovet av att liknande verktyg både som batteridrivet och nätdrivet på arbetsplatsen. Användaren bestämmer själv när man switchar från batteridrift till nätdrift. Med hybridadaptern (som är extra tillbehör) får du en flexibilitet som verkligen underlättar för användarens arbete och behov.

Tekniska data Tigersåg CR36DA
Volt 36 Volt
Batteri / Laddare BSL36A18 / UC18YSL3
Kapacitet trä/stål 300/19 mm
Kapacitet stålrör 130 mm
Slagtal obelastad 0-2.500/min.
Varvtal obelastad (högväxel) 0-1700 / 0-2.000 / 0-2.500 / 0-3.000 /min.
Slaglängd 32 mm
Vibrationsnivå m/s2 (3D) 10,7 (främre grepp) / 13,2 (bakre grepp)
Vikt inkl. batteri 4,6 kg

CR36DA levereras med 2 st MULTI VOLT batterier, luftkyld snabbladdare samt förvaringsväska. Tigersågen finns även som variant utan batterier och laddare (sk. ”Tool only”).

För ytterligare information, besök HiKOKIs hemsida eller kontakta:
VD Magnus Nilsson
Produktchef Måns Hermelin.

Tryggt köp – maskin, batteri och laddare omfattas av HiKOKIs 3-årsgaranti.

Denna gäller direkt från inköpsdatum och utan krav på registrering.

Verktygen finns tillgängliga för marknaden från april 2019.

LATEST NEWS

- News from the industry
5/14/2019
Anders Borg: "2020 kommer bli en svår prövning för den svenska modellen”Trästomme och stenull gav fördelar i TrikåfabrikenEtt nytt rekordår för Midroc EuropeSäkerhet hela veckan i BoKlokYtterbygg satsar på solkraftEnkel mobil ​app​ vägleder patienter inför operationNytt forskningsprojekt om supermaterialet Grafen i 3D-printingIT-utrustning för industrin Panasonic introducerar R32 Big PACi – ny serie anpassad för grön omställningSäkerhet i fokus tillsammans med Skanska på Safety WeekNya Opel Grandland X Hybrid4 - Opel goes electricBahcos sortiment av tillbehör för maskindrivna verktyg nu komplettRenova bygger för världsunik metallåtervinningSTANLEY lanserar FATMAX CLASSIC PRO vattenpass
5/13/2019
3D Center utökar sin MJF-portfölj med 5200 produktions 3D-skrivarserierKompakt fläktlös IoT edge server med 8-kärnors Intel Core i9-9900KABB tar hem stororder för överföring av vindkraft från NordsjönHexagon Manufacturing Intelligence bjuder in rörtillverkare till event med fokus på rör- och trådmätning Stefan Lindau tar över rodret för Panasonic TOUGHBOOK i NordenHSF, Vimmerby investerar Stapelbara fläktlösning med automatisk funktion för resonansdetektionFörenklad hanteringen av maskin- och transporttjänster med autotilldelningAPM Terminals öppnar i Gävle16 maj öppnar Würths nya butik i MalmöSvevia sanerar mark med sjöutsiktNytt avtal för yrkesutbildningen ska ge fler lärlingarVäghyvel i mästarklass när Hidromek kommer till MaskinExpo
5/10/2019
Kalle Lindh Vargas, operativ chef, har en samordnande roll för kundens bästaLyckad första dag på SPINNERs IN-House Mässa i MünchenJacob Birkeland ny presschef på Skanska ABMaskinFransson har ny hemsidaOracle prisar Panasonic för förmågan att kunna leverera enastående kundupplevelserSå reparerar man komponenter i metall på ett hållbart sättNy Logistikchef på Wibax Redan fler än 10 000 förbokningar för Volkswagens nya elbil ID.3Svevia slår rekord i vunna beläggningsjobb för TrafikverketÅrets omgång av Venture Cup Startup imponerar! Circle K inviger första korridoren av supersnabbladdareDavid Frykerås och Elin Ledskog är årets mottagare av Jan Häckners bioenergiprisNy teknik minskar behov av växthusgas Rekordsnabbt bygge av kontor, verkstad och nordiskt reservdelslagerHidromek bryter ny mark sin nya generation maskinerSvevia vinner SBUFs innovationspris​PM Flex och LEDsystem vinnare i Elfack Design AwardFartfylld tävling på fullt Grävallvar avgörs på MaskinExpoSäkerhet på jobbet - hur kan verktygsmaskiner och system fungera säkert och effektivt?​ Lyckeby Starch investerar i Christian Berners valstorkar till sin stärkelseproduktionHSB Bostad – årets mest jämställda byggbolagSjälvkörande robot förenklar vardagen för Ford-anställdaMångsidiga och skonsamma Toro Outcross 960 gör entré på MaskinExpo
5/9/2019
Rotorklipparen Toro Groundsmaster 1200 förenar produktivitet och precisionChefer nya måltavlor för cyberbrott visar Verizon Data Breach Investigations Report 2019Hilco Industrial har ny online-auktion Hannes är bäst i Sverige!SAS vd Rickard Gustafson: ”Samhället kollapsar utan flyget”Deloitte och ServiceNow blir strategiska partners och lanserar Finance-lösningGlobalt tech-företag vill boosta svensk produktutvecklingCombimix i samarbete med KEIM på fasadmarknaden VD-skifte på Rittal Scandinavian bäddar för kundernas digitala utveckling Studenter bidrar till produktutveckling i TörebodaVolkswagen erbjuder nu förbokning av nya elbilen ID.3LIEBHERR’s heta nyheter På Entreprenad Live
Advertisements