SATURDAY, MARCH 23 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

HiKOKI satsar vidare på kraft och ergonomi

36V tigersåg CR36DA
HiKOKI satsar stort på att ge proffsanvändaren mobilitet på arbetsplatsen och en sladdlös arbetsdag. Det görs genom nya 36V MULTI VOLT verktyg och 36V batterier, som har samma storlek och vikt som dagens 18V batterier och verktyg. Det innebär att proffsanvändaren inte längre har behov att använda eldrivna verktyg – även för jobb som kräver mycket kraft.

HiKOKI lanserar en ny batteridriven tigersåg, 36V CR36DA. Den nya tigersågen är kraftfull som jobbar snabbt med hög avverkningskapacitet och ingår i MULTI VOLT plattformen.

CR36DA är en högpresterande och snabbt arbetande tigersåg som är mycket lättmanövrerad.

Maskinen har hög avverkningskapacitet och styrkan gör att du kan belasta mer. Tigersågen är utrustad med pendelfunktion, hastighetskontroll och fyra inställbara varvtal som utökar vidden av applikationer. Den höga prestandan visas vid test, då CR36DA klarar ca 60 kap i trä (2x20 SPF) på ett laddat batteri eller ca 50 kap i stål (Ø 48,6 mm x 3,5 mm).

HiKOKIS patenterade antivibrationsteknologi (UVP) med dubbla motviktssystem resulterar i mycket låga vibrationer. En ny konstruktion av maskinkroppen förbättrar greppet och förlänger hållbarheten. Tigersågen har enkelt bladbyte och justering av fot samt är utrustad med LED-ljus och stor upphängningskrok.

Det medföljande MULTI VOLT-batteriet (BSL36A18) är ett ”smart batteri” som växlar om automatiskt mellan två voltklasser, 36V och 18V och har en max uteffekt på 1.0800W.

Den unika plattformen av MULTI VOLT 36V batteriverktyg ändrar förutsättningarna om vad som är möjligt på arbetsplatsen genom att erbjuda samma effekt som ett nätdrivet verktyg men med flexibiliteten som en batteridriven.

Nätdrivna verktyg har i regel mer kraft än sladdlösa, ända till nu.
HiKOKIS 36V MULTI VOLT plattform ger den kraft som behövs för att öka produktiviteten och effektiviteten, oavsett om verktygen används som batteridrivna eller nätdrivna. Vid användning av den nya MULTI VOLT 36V hybridadaptern, som inom kort lanseras, kan tigersågen användas som nätdriven – både direkt i 230V uttag eller från ett elverk med liten eller ingen strömförlust tack vare HiKOKIS kolborstfria motorteknik.

Genom batteridrift slipper du sladden och får på så sätt en säkrare arbetsplats.
Samtidigt kan du välja nätdrift när du behöver mer kraft för applikationen eller har en stationär arbetsplats. Välj sladdlöst när du inte har tillgång till ström eller behöver snabb förflyttning och nätdrivet när du har tillgång till ström eller vill spara på batteriet.

När man investerar i batteridrivna verktyg är det viktigt med kompabilitet. Därför har MULTI VOLT-batterier utformats med HiKOKI och Hitachi 18V-verktyg i åtanke. Batteriet passar i 18V Hitachi verktyg med slidefäste inkl. spikverktyg, för ökad flexibilitet och mångsidig användning.

En intelligent anslutningsteknik gör det möjligt för batteriet att upptäcka om det används i en 18 Volt- eller 36V-maskin och justerar automatiskt spänningen, 5,0Ah för 18V och 2,5Ah för 36V. Med ett MULTI VOLT-batteri i en 36V MULTI VOLT-maskin får du dubbelt så mycket kraft, utan att batteriet eller maskinen blir större eller tyngre.

MULTI VOLT-plattformen och hybridadaptern ET36A ger dig möjlighet att eliminera behovet av att liknande verktyg både som batteridrivet och nätdrivet på arbetsplatsen. Användaren bestämmer själv när man switchar från batteridrift till nätdrift. Med hybridadaptern (som är extra tillbehör) får du en flexibilitet som verkligen underlättar för användarens arbete och behov.

Tekniska data Tigersåg CR36DA
Volt 36 Volt
Batteri / Laddare BSL36A18 / UC18YSL3
Kapacitet trä/stål 300/19 mm
Kapacitet stålrör 130 mm
Slagtal obelastad 0-2.500/min.
Varvtal obelastad (högväxel) 0-1700 / 0-2.000 / 0-2.500 / 0-3.000 /min.
Slaglängd 32 mm
Vibrationsnivå m/s2 (3D) 10,7 (främre grepp) / 13,2 (bakre grepp)
Vikt inkl. batteri 4,6 kg

CR36DA levereras med 2 st MULTI VOLT batterier, luftkyld snabbladdare samt förvaringsväska. Tigersågen finns även som variant utan batterier och laddare (sk. ”Tool only”).

För ytterligare information, besök HiKOKIs hemsida eller kontakta:
VD Magnus Nilsson
Produktchef Måns Hermelin.

Tryggt köp – maskin, batteri och laddare omfattas av HiKOKIs 3-årsgaranti.

Denna gäller direkt från inköpsdatum och utan krav på registrering.

Verktygen finns tillgängliga för marknaden från april 2019.
3/18/2019
Första Circle K-stationen med IONITY:s supersnabbladdare är öppnad i Strömstad E6 Matchningen måste fungera mycket bättreAPC by Schneider Electric ställer ut på årets Dustin-mässa!Artificiell intelligens – här för att stannaFinja förenklar beräkningen av Mursystem ExaktPsykisk ohälsa och arbetsmiljöfrågor diskuteras på SSG Säkerhetskonferens 2019Pressinbjudan: Hur kommer vi att interagera med autonoma system i framtiden?Ny global standard sätter pris på miljöförstöringenFörsta generationen batteridriven kombimaskinAddMobile lanserar smart lås till byggbranschenNelson Automotive byter namn till AvistudBoKlok får förstärkning från Skanska Polen via utbytesprogramMercedes levererar första elektriska transportbilen till svenska kunderSigma Technology utsett till ett av Sweden's Best Managed Companies 2019Engcon får pris som ett av Sveriges bäst skötta företagEnzymex produkt EcoCoat skapade ett enkelt och smidigt samarbeteTrender och inspiration när Vårmässan i Malmö fyllde 20 år
3/15/2019
Cranab köpte sju Matrix på ett brädeHur ett litet projekt gör världen till en bättre platsEasyPark utsedda till ett av Sveriges mest välskötta företagClaremont stärker helhetserbjudandet inom E-handel med ny VDJM förvärvar fastighet i Fålhagen, UppsalaVi skapar järnvägshistoria med OstlänkenStabilt och starkt resultatTomas Hansson har utsetts till ny vd i SamtransTrimble presenterar Tekla 2019 BIM-programvarulösningarMedaretarengagemang skapar förbättringar för terminalenAxfood fasar ut engångsartiklar av plastJernbro stärker sin kompetens med nytt förvärvAP-batterier från STIHL får högre kapacitet och ny design Global tillverkare av land- och luftburna transport­medel tecknar ramavtal med KeyManÄpple- och apelsinrester kan bli ätbar bioplastVIVAB och Veidekke inleder samarbete inför byggnation av nytt vattentorn i Varberg Tolv företag utses till 2019 Sweden’s Best Managed CompaniesSvenska cleantechbolag startar utsläppsfri taxitjänst i IndienEkolog får Umeå kommuns vetenskapliga pris 2019GKN ledde delegation från SAI i Sveriges riksdagMOHV Halmstad är Årets KontorTeracom har slutfört förvärvet av Net1
3/14/2019
Vikten av att gå en plastsvetsutbildning hos GPAArval: Stark organisk tillväxt 2018Vi vill effektivisera byggbranschenNy simulator prövar trafikmiljö för fotgängareNy antenn för snabbare fordonsroutrarDen medvetna maskinenNya program och ett nytt, unikt utbildningskoncept i Högskolan i Halmstads utbud nästa år Makita lanserar batteridriven 12V luftpump triflex® R 3D-kabelkedja för robotapplikationerStora Enso investerar S:t Eriks hållbara Ecofog – en del av Årets Bygge 2019?NCC bygger 111 lägenheter åt Riksbyggen i Täby ParkHenkels process hjälper ölfatstillverkare höja produktkvaliteten.Nytt techbolag ska dubblera värdet på Sveriges fastighetsbeståndFounders Alliance har glädjen att presentera finalisterna till Årets Unga Entreprenör 2019Laddbox på köpet vid beställning av elbil – laddar 80 procent snabbare än standardladdningKGK Workshop erbjuder renare luft på jobbetCancerframkallande rök ignoreras på arbetsplatserNy marknads- och kommunikationschef på Schneider Electric i Sverige
3/13/2019
Tioårsjubilerande SMV Verktyg växer Den industrialiserade världen står inför en akut brist på arbetskraftBesiktningstekniker till Opus i Kumla
Advertisements