LATEST NEWS

- News from the industry

Hexagon Production Software visar hur virtuell och verklig produktion kan kombineras under EMO2019.

Spännande visningar av framtidens intelligenta CNC produktion.
Hexagons division Manufacturing Intelligence kommer att visa upp digitala produktionslösningar från sin portfölj av produktionsinriktade programvaror under EMO 2019 i Hannover, världens ledande mässa för metallbearbetning. Höjdpunkten i montern är en demo som tar besökare från en virtuell verklighet till en verklig bearbetningsprocess.

Årets EMO, som pågår från 16 till 21 september, har temat: Smarta tekniker som driver morgondagens produktion. Det visar hur digitala och verkliga tillverkningsvärldar smälter samman i morgondagens produktion och hur smarta tekniker integrerar sömlöst med varandra.

Besökare i Hexagons monter i hall 9 kan använda glasögon för virtuell verklighet som låter dem se hela konstruktionen och produktionen av en motorcykelsadel, med början med 3D-skanning med hjälp av en Hexagon-mätarm och omvänd konstruktion (reverse engineering).

Den 3D-modell som skapas efter skanningen används av CAM-systemet EDGECAM för att ta fram ett optimalt bearbetningsprogram. Den efterföljande simuleringen av CNC-koden sker med en virtuell maskin i NCSIMUL för att säkerställa en kollisionsfri bearbetningsprocess. Det färdiga CNC programmet kan sedan överföras direkt till maskinen och användas direkt utan tidsförluster vid inkörning.

Genom att låta dessa lösningar samverka i nätverk i hela produktionskedjan, från design, från konstruktion och produktion till mätning, skapas möjlighet att få effektiva, säkra och framtidssäkra processer.

Andreas Seum, chef för DACH Production Software, säger: "Hexagons erbjudande av programvaror
för produktionsmiljö innehåller en rad av digitala lösningar, i detta ingår även detaljerad specialistkunskap om CNC-processerna i de olika branscherna.

Under EMO vill vi visa hur vi kan hjälpa användare att utveckla komplexa och noggranna komponenter på kortast möjliga tid och dessutom omedelbart överföra dem till automatiserad
produktion. Att se på hela tillverknings-processen är ett avgörande kriterium för att öka processens tillförlitlighet och produktivitet."

I montern har besökarna möjlighet att lära känna den omfattande portföljen av lösningar för produktion, med mer än tio olika mjukvarulösningar, inklusive EDGECAM, WORKNC, VISI, NCSIMUL och FASYS. Området Get-Together i montern ger utrymme för utbyte av erfarenheter och nätverkande.

Dessutom kan de som är intresserade registrera sig direkt i montern för individuella besök på det helt nyupprättade centrat för Hexagons programvaror vid Hexagons Neu-Isenburg-anläggning, för att redan nu själva kunna se framtiden för intelligent CNC-produktion.

I hall 6 visar dessutom Hexagon Manufacturing Intelligence ytterligare lösningar inom
mätteknologin.

Edge Technology AB Pressinfo EMO 2019.docx sida 3 av 3
Tid och plats ,16 till 21 september 2019 i Hanover Trade Fair Center , hall 9 monter E03.

I mässområde "Software for Product Development, Machinery and Production".

Om EMO Som världens ledande mässa för metallbearbetningsindustrin kännetecknas EMO Hannover av bredd och djup i alla produktionsområden samt av det stora antalet visade innovationer. Spektrumet sträcker sig från bearbetning och formbearbetning som kärnan i produktion, precisionsverktyg, tillbehör och styrteknik, systemelement och komponenter för fabriksautomation, till sammanlänkande utrustning och industriell elektronik. Mässan lockar handelsbesökare och beslutsfattare från alla områden inom metallbearbetningsteknik. Under 2017 räknades cirka 130 000 handelsbesökare. EMO Hannover är organiserad av Association of German Machine Tool Fabrics på uppdrag av Cecimo (European Committee for the Cooperation of the Machine Tool Industry).

Om Hexagon Manufacturing Intelligence Hexagon en ledande global leverantör av informationsteknologi. Hexagons lösningar integrerar sensorer, programvara, lägeskännedom och arbetsflöden i intelligenta informationsekosystem som levererar beslutsstödjande information som är använda i ett brett spektrum av industrier. Läs mer på www.hexagonmi.com

Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) har cirka 20 000 anställda i 50 länder och omsätter cirka 3,5 miljarder EUR. Läs mer på www.hexagon.com

Edge Technology AB | 0224-370 50 | www.edgetech.se
Contact information
Mailing address
Fabriks­gatan 3
73339 Sala
Visiting address
Fabriks­gatan 3
73339 Sala
Region
Sala
Västmanlands county
Sweden
Organization id:
556544-5821
Founded: 1997
Employees: 17
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Edge Technology AB!


Vi arbetar med investeringar i första hand inom CAM (Computer aided manufacturing) program samt lagerlösningar som företag och offentliga verksamheter gör för att skapa ökat utrymme för lönsamhet.


Sedan starten 1997 har vi som verksamhet vuxit och är numera en av de ledande leverantörerna i Sverige inom våra verksamhetsområden. Fler än 700 företag offentliga organisationer från norr till söder använder våra lösningar för att säkerställa effektiv och lönsam produktion.


I de förbättringar våra lösningar ger märks framförallt ökad produktion i verktygsmaskiner och mer rationellt intern logistik och lagerhållning. Inom lagerhållning har vi installerat lagerautomater på ett flertal sjukhus för säker hantering av läkemedel.


De lösningar vi levererar tillsammans med vår kunnande bidrar till att produktion och tillverkning kan bedrivas med god lönsamhet i Sverige. När vi hjälper användare att utveckla metoder och processer ger vi dem samtidigt ökad konkurrenskraft. Ett mycket viktigt arbete inte minst inom industrin som i allt högre utsträckning utsatts för konkurrens från en global marknad.

I takt med ökad medvetenhet om hur vi människor på olika sätt påverkar miljön ökar betydelsen och vikten av att kunna bedriva lönsam och effektiv tillverkning så lokalt som möjligt. Kan vi på något sätt få företag att behålla tillverkning i Sverige istället för att flytta till annat land menar vi att vi alla tjänar på det.
Vi skapar tid och rum.

Vi har kontor i Sala, Stockholm och Värnamo tillsammans är vi idag (januari 2021) 17 entusiastiska och kunniga personer som står till din tjänst. Vår expertkunskap tillsammans med marknadsledande produkter ger dig en tillförlitlig samarbetspartner. Vi har noggrant valt ut de produkter som bäst uppfyller våra högt ställda krav på bland annat användarvänlighet, kontinuerlig utveckling, kompetens och integrationsmöjligheter.

Vi erbjuder produkter och tjänster som skapar utrymme för ökad produktivitet inom tre områden:

- Verkstadssystem - CAM, DNC, driftuppföljning

- Lagerautomater

- Produktionsteknik inom svarvning och fräsning

Latest ads from Edge Technology AB

All 5 objects by this company

Agents

Edgecam, United Kingdom
Komplett CAM-systemet för all skärande bearbetning. Svarvning från 2 axlig till mångaxlig bearbetning inklusive subspindel och B-C och Y axel Fräsning från 2½ axlig bearbetning till 5-axlig simultan fräsning Trådgnistning 2 och 4 axligt Information om Edgecam på engelska finns på www.edgecam.com
Supply Point, United Kingdom (General agent)
Lagerautomater för alla branscher

Certifications

SafeTrade

Contacts

Anders Brunström
070-673 04 01
0224-370 51
Nils-Erik Larsson
070-673 04 03
Christer Martinsson
+46-703 642 250
Pierre Holmström
0370-770306
Anders Lilja
0370770307
Carina Karlsson
0224-37053
Johan Sjölund
Salesman
0224-37055
Gustav Berggren
022437050

Videos

ETUX 2018 - Edge Technology Costumer Days

LATEST NEWS

- News from the industry
4/10/2024
Fem skäl att automat­isera avtalsskrivandetFortsatt låg IPO-aktivitet i Sverige och globaltHur påverkar kontoret fysisk och mental hälsaDoxas styrelseordförande avböjer omval K100 aggregatbytes­system introduceras
4/9/2024
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
4/8/2024
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
4/3/2024
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo