Ad

LATEST NEWS

- News from the industry

Hexagon presenterar ny version av programvara

För bättre, säkrare och mer hållbara industrianläggningar
Hexagons Asset Lifecycle Intelligence division, en global ledare inom området digitala verkligheter, presenterar idag nya versioner av Intergraph Smart ® 3D, CADWorx ® och programvaran CAESAR II ®.

Dessa tre lösningar hjälper industriföretag använda 3D och smart reality för att designa, bygga och underhålla industrianläggningar på ett mer lönsamt, säkert och hållbart sätt.

De nya versionerna är utvecklade i nära samarbete med Hexagons kunder och fokuserar på användarvänlighet och integration med existerande arbetsprocesser samtidigt som de hanterar nya behov.

Smart 3D 13.1 med nytt UI och funktionalitet för 3D-modellering
Smart 3D Computer-Aided Design (CAD)-programvara hjälper företag inom design, upphandling och byggnad med att skapa, förändra, analysera och optimera projektdesign. Programvarans funktionalitet för att skapa projekt/as-built (anläggning i färdigt skick) tar bort begränsningar som finns i traditionella tekniker och möjliggör en äkta iterativ konstruktionsmiljö.

Den senaste versionen av Smart 3D 13.1 introducerar ett nytt användargränssnitt samt förbättrade funktioner för modellering av sk brownfield (existerande anläggningar). Den innehåller även nya verktyg för att säkra dataintegritet när existerande data förs in i lösningen och enklare felsökning för administratörer. Dessutom innehåller den nya versionen förbättringar av funktionalitet inom områden som rörledningssystem, struktur, utrymmesanvändning och elektrisk installation.

Versionen kommer efter det att Hexagon nyligen förvärvat iConstruct Pty Ltd, leverantör av prisbelönad programvara inom området Building Information Modelling (BIM) som används vid kommersiell och industriell byggnation samt infrastrukturprojekt.

Sean Locke, europeisk Vice President för försäljning av Digital Projects på Hexagons division för Asset Lifecycle Intelligence säger:
– Våra kunder är redan entusiastiska över det nya gränssnittet i Smart 3D, som ger dem tillgång till ett rikare innehåll och förbättrade arbetsprocesser.
– Efter förvärvet av iConstruct är vi stolta över att ännu en gång kunna höja ribban med branschledande konstruktionslösningar utvecklade för att svara upp mot viktiga projektkrav för våra kunder.

CADWorx V22 release
Sedan introduktionen av CADWorx för över 20 år sedan har lösningen revolutionerat branschen för industrikonstruktion med sin användarvänlighet, interkonnektivitet och skalbarhet. Den nya versionen CADWorx V22 har nytt gränssnitt och utökad funktionalitet och är den mest omfattande programvarusviten för anläggningsdesign på marknaden.

Idag använder mer än 90 % av ledande företag inom teknisk konstruktion och ägare/operatörer globalt lösningen för att uppnå korrekta och tillförlitliga projektresultat.

CADWorx är en integrerad och komplett svit som effektiviserar anläggningsdesign och tekniska processer. Den stödjer intelligent modellering av anläggningskonstruktion, processcheman och listar automatiskt vad som ska levereras baserat på anläggningens konstruktion.

Målsättningen med den nya versionen är att ytterligare öka värdet för kunden. Den innehåller bland annat ett nytt och intuitivt gränssnitt som naturligt följer ett projekts genomförande, avancerade sökmöjligheter och filter för att visualisera olika specifikationer och linjer, inställningar för dialog, strömlinjeformad linjenumrering till en enda dialog, möjligheter att modellera, exportera och rapportera cirkelformade basplattor i CADWorx Structure. Här finns även möjlighet att mäta komponenter samtidigt som 3D-skärningsplan och volymklippning används.

Peter van der Weijde, Vice President för försäljning på Hexagons division för Asset Lifecycle Intelligence säger:
– När det handlar om anläggningsdesign behöver byggnads- och anläggningsföretag och ägare/operatörer lösningar anpassade efter deras process- och konstruktionsbehov.
– Den nya versionen av CADWorx lever upp till förväntningarna genom att erbjuda integrerad programvara som är skalbar, flexibel och viktigast av allt, enkel att använda. För projekt som kräver noggrannhet och krav på att hålla sig inom tids- och budgetramar, ger CADWorx det klart bästa värdet.

CAESAR II release 13
Ansvariga för rörkonstruktion är beroende av korrekt stressanalys när de konstruerar, utvärderar och rapporterar rörledningssystem för att garantera anläggningens driftsäkerhet. Får att uppnå det krävs effektiva lösningar enligt senaste riktlinjer och standard.

I september släpptes den nya versionen av CAESAR II, det mest populära verktyget för att garantera säkra system och minska risken för fel. Den erbjuder utökad funktionalitet med de senaste rörledningskoderna för att ytterligare kunna minska kostnader genom hela anläggningens livscykel, lösningar för stressanalys av rör som tar hänsyn till vikt, tryck, temperatur, seismisk aktivitet och andra statiska och dynamiska förhållanden.

Sondre Luca Helgesen, CEO för Stressman Engineering, bekräftar fördelarna med den nya versionen:
– Våra tekniker på Stressman Engineering är mycket nöjda med den nya versionen av CAESAR II eftersom den hjälper oss få mer tillförlitliga resultat i sina stressanalyser. Den senaste versionen använder ASME B31J kodstandard vilket är ett krav i 2020-versionen av ASME B31 rörkoder. Den kan användas för alla metallrörskoder vilket ger bättre flexibilitet och stressanalys. Vi är övertygade om att dess tillförlitlighet, pålitlighet och giltighet kan hjälpa oss möta våra behov kring rörstress och analysbehov för våra kunder.
Contact information

Hexagon Metrology Nordic AB

Mailing address
-
63502 Eskilstuna
Visiting address
Svista 7
SE-63502 Eskilstuna
Region
Eskilstuna
Södermanlands county
Sweden
Organization id:
556601-9773
Founded: 1911
Employees: 61
English description is missing, swedish description below.

Hexagon Metrology Nordic AB hjälper industriella tillverkare att utveckla dagens omvälvande teknik och framtidens livsförändrande produkter. Som en ledande metrologi- och tillvekningslösningsspecialist ger vår expertis inom Sensing, Thinking, Acting – insamling, analys och aktivt användning av mätdata – våra kunder förtroende att öka produktionshastigheten och accelerera produktiviteten samtidigt som de förbättrar produktkvaliteten.

Med hjälp av ett nätverk av lokala servicecentra, produktionsanläggningar och kommersiell verksamhet på fem kontinenter, formar vi smarta förändringar inom tillverkningsindustrin för att bygga en värld där kvalitet driver produktiviteten.

Hexagon Manufacturing Intelligence är en del av Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B; hexagon.com), en ledande global leverantör av informationsteknik som driver kvalitetsförbättringar och produktivitet över geospatiala och industriella företagsapplikationer.

Vi utför mättjänster, service, kalibrering, Retrofit, CMM-support, mjukvarusupport,
utbildning, mätlego samt applikationsarbeten.

Välkommen att kontakta oss!

Certifications

ISO 9001:2000

Contacts

Peter Petersson
031-106258
Jens Stenström
016-16 08 09
Henrik Stranne
016-16 08 49
Per Uno Olsson
016-16 08 16
Henrik Jansson
-
Taif Mahdi
0761253159

News related to the company

Videos

Hexagon. Shaping Smart Change.

LATEST NEWS

- News from the industry
1/24/2023
Sätter en ny standard för branschenNu blir det enklare för industrin att mäta flödeNär rostfritt stål inte räckerNya sladdlösa sticksågar från Bosch ProfessionalNy VD tar plats hos fischer Norge
1/23/2023
Massflödesmätare och massflödeskontrollersDuroc Machine Tool kan sina fräsarKlassificering av laser för lasermärkningTruckutbildning i Stockholm Wexoe AB nyanställer
1/20/2023
Presenterar lösningar för en industri i förändringMinimera risker med low speed (lsa)-lösningarnaDetta formar cyberspace 2023Upptäck 5GigE-lösningarna från BaslerVärmare för IBC-behållare
1/19/2023
Lämnar rollen som CFO i AhlsellkoncernenLivet med ett smart låsStor internationell efterfrågan på maskinerProjekterar byggnad till nytt kraftvärmeverk i ÖrtoftaByggArvid gjorde det omöjliga möjligt
1/18/2023
Visste du att LOCTITE® erbjuder mer än bara lim? Inbjudan till Stora Ensos Q4 2022ABB investerar i ny automationsprogramvaraVäljer Zoom X som kommunikationslösning Claudio Christensen blir del av Ahlsells koncernledning