HCL Technologies lanserar “Women Lead”-initiativ i Norden - industritorget.com
SUNDAY, APRIL 05 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

HCL Technologies lanserar “Women Lead”-initiativ i Norden

Det globala teknologiföretaget HCL Technologies (HCL) lanserar idag sitt världsomspännande “Women Lead”-initiativ i Norden.
HCLs mångfalds- och inkluderingsprogram är djupt förankrade över hela företaget, som idag har medarbetare från över 150 olika nationaliteter. Programmen fokuserar på att säkerställa en enhetlig upplevelse för att främja könsskillnader, kulturell mångfald och inkludering.

Det globala ”Women Lead”-programmet är ett exklusivt 1:1-mentorsprogram för aspirerande kvinnliga företagsledare världen över. Programmet har tidigare genomförts i tre framgångsrika kapitel i Australien och kommer i år att lanseras i andra viktiga geografiska områden runt om i världen.

Startskottet för HCLs ”Women Lead”-initiativ i Norden ägde rum på Sheraton Hotel i Stockholm, med deltagare från mer än 25 ledande globala företag över flera viktiga industrisektorer, med målet att främja nästa generations kvinnliga ledare. Behovet av bättre könsbalans understryks av många studier. En undersökning från Statistiska Centralbyrån, kring kvinnors och mäns ledande positioner i Sverige, visar att nästan 70 procent av chefspositionerna inom den privata sektorn innehas av män.

Programmet innebär mentor- och coachningssessioner, där mentorer och adepter arbetar tillsammans för att uppnå sina slutliga strategiska mål. Programmet avslutas i juni 2020 med en storslagen galamiddag för att fira mentorskapets viktigaste framsteg och introducera mentorerna och adepterna i ”Women Lead”-initiativets globala alumnigrupp.

Mångfaldens betydelse för HCLs verksamhet och tillväxt tydliggörs av det stora fokus och uppmärksamheten den får från såväl ledare som medarbetare. HCL anser att mångfald och inkludering är en drivkraft för konkurrenskraftiga företag, nu och inom en överskådlig framtid. Genom att uppmuntra och stödja kompetenta kvinnor i sina ledarskapskarriärer, genom initiativ såsom ”Women Lead”, tar HCL en aktiv roll i denna utveckling.

HCL Technologies
Anne Coyle
anne.coyle@hcl.com

Henrik Aare | PR consultant
henrik@nlpr.se | +46 70 598 22 82
Kungsgatan 60 | 111 22 Stockholm
www.northernlinkpr.se
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
VAT number:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

News related to the company

LATEST NEWS

- News from the industry
3/31/2020
Stockholmsmässan blir FältsjukhusNu lanseras Purus Corner med mattsvart sil i mönstret ChessNordprofil Byggplåt AB förvärvar grossistverksamhet i Luleå Kraftfulla gamingdatorer bidrar i kampen mot Covid-19Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil vintertestad i SverigeStructor bidrar till vindkrafts­utbyggnaden i SverigeHallströms Verkstäder AB om Projektet Smart Industriell Modernisering JHSatsning på fossilfritt gruvbrytningssystemFyrfasen Energi och Eways krokar arm för att göra det lätt att köra elbil
3/30/2020
Vi har godkända kirurg­maskar som är CE och ISO märkta.Akutsjukhus prisat för innovativ plåtfasadLesjöfors koncernchef: ”Vår beredskap är god och vi följer utvecklingen dag för dag”Passa på innan den 6 AprilLär dig mer om DATRONs fräsverktyg Ny betydande order: DVel levererar mätutrustning till Studsvik Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten Distansutbildning värdefullt i CoronatiderStor potential för bioenergi - branschen står redo för att levereraEntreprenad Live är positiva i orostider – “Vårt koncept håller”3D-skrivarna går varmaGPIF och Kommuninvest gör gemensam satsning på gröna obligationerSatsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställningNSVA ser stora fördelar med schaktfria lednings­dragningarAnvänd telefonen som Passerkort
3/27/2020
Rototilts helautomatiska snabbfästessystem den stora snackisen under ConexpoStyrud investerar för hållbarhetFAT av RO-anläggningEmballator Melleruds Plast kraftsamlarArkitekter skriver ut skyddsutrustning till vårdpersonal i coronatiderVolkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i NorrköpingVattenstämman 2020 i Kalmar ställs inBilfläktar blir respiratorer när Ford samarbetar med 3M, GE Healthcare och UAWBranschens första självsugande batteridrivna vattenpumpEnergiförbättring blir elföretag
3/26/2020
Ny agentur hos LichronProblem med att få fram prototyper och små serier?Hög tid att boka reparationer och renoveringar under semesterperioden.Falun först i Sverige med Dig Assist i skolanKunskap om tryck & kvalité i varje bitLagerautomation är hetare än någonsin Descartes stärker sitt e-handelserbjudande, förvärvar PeoplevoxDescartes växlar upp i Norden – rekryterar HR-chefSå påverkas det sydsvenska näringslivet av CoronavirusetDen smarta fabrikenRädda SME-företagen - Storföretagen måste betala sina fakturor i tidSTIHL inför hemleverans av motorsågarASUS lanserar Chromebook Flip C436 i SverigeFullt fokus på hållbarhet när Klädesholmen satsar på solcellsanläggningSökte en nischverksamhet – blev lösullsentreprenör på heltidNu öppnar Würth butik i Växjö - invigningsdagar 26-27 mars!Träbyggandet ökar och Sweco skriver ramavtal med DeromeBranschens första batteridrivna rensmaskinHuawei och Deloitte i ny rapport: 5G-teknik hjälpte Kina bekämpa Coronaviruset
3/25/2020
Hållfasta tryckfjädrar i verktygsstål för höga temperaturer Säkerhet från EnglandElmia Lastbil flyttas fram till 2021Gasum ska förse Preem med förnybart marint bränsleAbsolicon står stadigt trots Coronakris​Beijer Byggmaterial släpper guide till hantverkare i hantering av Covid-19Derome expanderar mer – slår upp portarna i Karlskrona
Advertisements