SATURDAY, NOVEMBER 23 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Genom att digitalisera och automatisera ekonomiprocesser skapar Amesto värde

Systemimplementatören Amesto är partner till Visma, den leverantör som har över 27 procents marknadsandel på den molnbaserade marknaden för affärssystem i Norden.
Enkelheten och den höga graden av automatisering är några av anledningarna till deras starka position, förklarar Ulrika Bromander.

– Traditionellt har branschen erbjudit väldigt öppna system där man kan bygga komplexa och kundanpassade lösningar. Med en molnbaserad produktlinje får man istället en standardlösning som är designad enligt best practice för enkelhet och automation på ekonomiavdelningen, det är färre klick och färre moment. Med smarta funktioner och till exempel självlärande system kan du till exempel regelsätta systemet så det alltid godkänner fakturor från definierade leverantörer om de är inom ett visst belopp – vi slipper monotona moment och frigör tid i arbetet.

”Fokusera på lönsamhet”

Att ha ett anpassat system är långt mer kostnadsintensivt än ett standardiserat där flöden och processer är satta, särskilt om det ligger på fysiska servrar. Systemen måste uppgraderas och hårdvaran måste underhållas. Med ett molnbaserat system sitter du alltid i den senaste versionen. Gränssnittet eller kostnader för hårdvaran är inget du behöver bekymra dig för.

– Att införa ett molnbaserat system ger utrymme till att se över hur man faktiskt jobbar. Många är de kunder av våra kunder som sparat sexsiffriga belopp per år på att gå upp i molnet, menar Ulrika.

Visma är experter på ekonomiflödet och ger företagen möjlighet att fokusera på sin kärnverksamhet. Med ett bra rapportverktyg som ger enkla översikter i diagramform i realtid kan man fatta mer insiktsfulla och snabbare beslut som driver verksamheten framåt.

– Just nu är det många på marknaden som känner av digitaliseringen och vill byta ekonomisystem för att man känner att ens nuvarande är för litet eller inte håller måttet. Lägg till stressade och, eller, sjukskriven personal och det är hög intressant att diskutera förändring och förbättring. Där kommer vi in som partner. Man måste tänka över vad som är viktigast och vilken strategi man vill att systemet ska stötta, då är Amesto en bra partner.

LATEST NEWS

- News from the industry
11/15/2019
Nu blir Piteås lokaltrafik 100 procent fossilfriSödra ökar produktionen av korslimmat trä och nyanställer i VäröNobina etablerar sig i NorrbottenSAS välkomnar ny flyg­planstyp för långflygningarHiQ accelererar utvecklingen i Blekinge, Martin Krona in som ny VDKompakt kontakt för jackbart radplintsystemAlcatel-Lucent Enterprise och NetNordic ingår nytt strategiskt partnerskap i SverigeHyundai smygvisar SUV Concept på 2019 AutoMobility LAScania Sverige ny medlem i BioDriv ÖstGaranterad elbusstrafik på linje 8 i MalmöFord avslöjar namnet på sin nya elbil: Ford Mustang Mach-EZert AB är nu medlem i Swedish Industrial Interoperability Association - SEIIAEn visionsraket har landat i MjärdeviOlsson & Co arrangerar Leverantörsdagen 2019 Första tankstationen med flytande gas i Norrland öppnar i Östersund
11/14/2019
Miljömattan® by CWS – service av entrémattor som gör omedelbar skillnadSSAB blir först i världen med fossilfritt stål på marknadenIsah Mujkovic, Christopher Sandqvist och Roger Gustafsson och Karlskrona Industrimekano AB är Årets Nyföretagare!Medarbetarutveckling glöms bort när företag automatiserarCalejo är industrins framtidDe utbildar ingenjörer om cirkulär produktionEnergifabriken förvärvar Roslagens BiodieselcenterGoda relationer i molnet främjar innovationTio framstående företagare har chans att utses till östra Sveriges främsta entreprenörSvensk industri långt framme inom digitaliseringByggVesta bygger igen i BarkarbystadenNu kan kunder även betala med Swish hos Bilprovningen​Vd-ar inom livsmedels­näringen ser möjligheter med MAX IV i LundMECA Borås nominerade som Årets butik på MotorgalanStora besparingar för bygg­branschen med Retursystem ByggpallFödd in i maskinernas världAlstom installerar ERTMS signalsystem ombord första testtåget i NorgeUnibail-Rodamco-Westfield investerar i biogas till West­field Mall of Scandinavia50 miljoner till framtidens plantorVäderstad tar hem Machine of the Year 2020
11/13/2019
Klaravik är Gasellföretag för tredje året i radBIM – Framtidens koncept flyttar inABB Research Award 2019 tilldelas projekt för batterifria sensorerNCC testar AI-teknik för att göra kranlyft säkrareUttjänta arbetskläder blir hållbara give-awaysSolör Bioenergi ny ägare till fjärrvärmen i VansbroNästa steg för samverkans­plattformen Webex – både enklare och smartareNorvatek får nytt strategiskt uppdrag värt 50 MSEKCom Hem första svenska operatör att lansera wifi 6Bomags BT60 och BT65 packar som stora maskinerHydroscand öppnar butik i OskarshamnNya framgångar för innovativa och klimatvänliga SF6-fria lösningar från Schneider ElectricPEN designar, tillverkar och monterar 32 montrar till Elmia Subcontractor 12-15 november.Allt fler logistikföretag väljer alternativa bränslenThe Absolut Company startar samarbete med Siemens Digital Industries SoftwareSerneke etablerar sig i norra SverigeOrder på SP4 system till välrenommerat universitet i KalifornienTre nya datacenter med värmeåtervinning i StockholmAbsolicon får patent på styrning av solfångare
11/12/2019
Lite snack och mycket verkstad!Svenska Mässan storsatsar på Smart industry med ett Technology Cluster Vännäs Verkstad först ut med senaste Jet Fusion 3D skrivaren -igen 2020 närmar sig med stormsteg, och vår order­stock fylls upp snabbt.KH-Koneet Group utvidgar sin verksamhet till Sverige CEJN presenterar Kabel­vinda med IP65-klassificeringSnabb expansion för expanderbara bergbultar från VirsboNy idrottsplats och 4 000 nya lägenheter i Järvastaden
Advertisements