SUNDAY, JULY 21 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Genom att digitalisera och automatisera ekonomiprocesser skapar Amesto värde

Systemimplementatören Amesto är partner till Visma, den leverantör som har över 27 procents marknadsandel på den molnbaserade marknaden för affärssystem i Norden.
Enkelheten och den höga graden av automatisering är några av anledningarna till deras starka position, förklarar Ulrika Bromander.

– Traditionellt har branschen erbjudit väldigt öppna system där man kan bygga komplexa och kundanpassade lösningar. Med en molnbaserad produktlinje får man istället en standardlösning som är designad enligt best practice för enkelhet och automation på ekonomiavdelningen, det är färre klick och färre moment. Med smarta funktioner och till exempel självlärande system kan du till exempel regelsätta systemet så det alltid godkänner fakturor från definierade leverantörer om de är inom ett visst belopp – vi slipper monotona moment och frigör tid i arbetet.

”Fokusera på lönsamhet”

Att ha ett anpassat system är långt mer kostnadsintensivt än ett standardiserat där flöden och processer är satta, särskilt om det ligger på fysiska servrar. Systemen måste uppgraderas och hårdvaran måste underhållas. Med ett molnbaserat system sitter du alltid i den senaste versionen. Gränssnittet eller kostnader för hårdvaran är inget du behöver bekymra dig för.

– Att införa ett molnbaserat system ger utrymme till att se över hur man faktiskt jobbar. Många är de kunder av våra kunder som sparat sexsiffriga belopp per år på att gå upp i molnet, menar Ulrika.

Visma är experter på ekonomiflödet och ger företagen möjlighet att fokusera på sin kärnverksamhet. Med ett bra rapportverktyg som ger enkla översikter i diagramform i realtid kan man fatta mer insiktsfulla och snabbare beslut som driver verksamheten framåt.

– Just nu är det många på marknaden som känner av digitaliseringen och vill byta ekonomisystem för att man känner att ens nuvarande är för litet eller inte håller måttet. Lägg till stressade och, eller, sjukskriven personal och det är hög intressant att diskutera förändring och förbättring. Där kommer vi in som partner. Man måste tänka över vad som är viktigast och vilken strategi man vill att systemet ska stötta, då är Amesto en bra partner.

LATEST NEWS

- News from the industry
7/5/2019
Ett parkeringsgarage fullt med GARO-laddboxarUtveckla den applicerbara forskningen kring träbyggande – skapa frizoner
7/4/2019
Rudells blir AR Rackings enda återförsäljare i SverigeNCC tecknar rikstäckande ramavtal med RiksbyggenByggblock för högtryckshydraulik i hårda miljöerFordonsbesiktningens historiaReserapport från Z&I´s Roadshow"Därför är SunPine så centrala i omställningen"Telia kopplar upp E.ONs kunder i SverigeFler certifieras inom underhållsledarskapVärldens första batteridrivna modell med spadgrepp och KickBack ControlKlimatomställningen viktig fråga när näringsministern besökte Cementa i SliteOrkla väljer ledande energileverantör för sin värmeförsörjning i FilipstadEtt lyckat Vinnova-projekt under ledning av SSGMaskiner och människor testade knäckebrödLiqui Moly officiell partner för friidrotts-EM 2020Nya Opel Astra – nu ännu mer effektivJobba med Skyddsronder och checklistor i Zert RMWater&Wastewater – ny internationell VA-mässa 2021
7/3/2019
Säker med Kipp i 100 årNya Renault Captur som plug-in hybridFord levererar nyheter om Ford GT vid Goodwood Festival of SpeedSveriges nya forskningsfartyg levererat till SLU i SpanienMariestads kommun får ledande roll i Sveriges IndustrikommunerModellstyrd marksanering på Godisfabriken i GävleVärlden behöver inte fler plaggCapgemini blir en av Volvo Cars huvudleverantörer inom digital transformation och molnlösningarSvevia målar om HögakustenbronBlogg Almedalen 2019: Flexibilitet är det nya svarta – så vad händer härnäst?Nya BMW X6 - större, starkare och lyxigareSkellefteå Snickericentral får stororder på över 40 miljonerIndustri på frammarschMiljöreglering hotar nödvändig klimatomställningKompetensförsörjning i fokus på ME:s almedalsseminariumNya RIO:n i serien E-LineHyundai rankad i topp när det kommer till kvalitet
7/2/2019
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse FoundationDigitala verktyg som skapar verklig affärsnyttaKontrollera trycket i ditt hydraulik system med testnipplar från CEJNStavdal och Ramirent påbörjar sammanslagningenStena Recycling deltar i pilotprojekt för spårbarhet av farligt avfallProcessus projekterar för ett hållbart samhälle världen överAbacus produktionsstartar 131 studentbostäder i Ruddammen, centrala StockholmNuvarande åtaganden att avveckla kolkraft gravt otillräckliga för att vända klimatförändringen Smart Industriell ModerniseringFortsatt god konjunktur i Stockholm trots orolig omvärld Almedalen 2019 - Uppdämt behov av omställningPressinbjudan - Klimatsäkert vatten9 av 10 återvinner i SverigeLätthet och brandklass avgjorde valetITU-elever tävlar i Ungdoms-SM i CNC-TeknikEn av de första FSC-certifierade etikettproducenterna i NordenSSC Öhns Snickeri flyttar verksamheten till SävarErnströmgruppen förvärvar BS ElcontrolKGKs hållbarhetsarbete uppmärksammas av Svensk HandelFriendly Building nominerat till innovationspriset E-prize
7/1/2019
Volvo Car Sverige stärker rollen som marknadsledare i juniUtveckling inom fordonsindustrin kan ge stora möjligheter till svenska leverantörerNy rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändningMontico digitaliserar svetsutbildningVerizon förenas med Zoom för att utöka kundernas kommunikationsmöjligheter Berendsen investerar i Sveriges första eldrivna distributionsbil för mattor
Advertisements