LATEST NEWS

- News from the industry

Framtidens luftburna bredband byggs i norrtälje

Efterfrågan på luftburet bredband fortsätter växa
Norrtälje står i fokus när Örnsköldsviksbaserade IT-bolaget MicroNät fortsätter att utöka Radio-Fiber söderut.

– Vi fortsätter att bredda tillgången till vårt luftburna nät med stor framgång, dessutom har vi nyligen lanserat tjänsten 10XG som vi hoppas ska väcka stort intresse även i Norrtälje.
Det känns spännande att vi kan ge ännu fler möjlighet till höghastighetsbredband via Radio-Fiber, säger Jonas Hellström, VD för MicroNät.

Inledningsvis satsarMicroNät på flera master i Norrtäljes centrala delar och Hallstavik, där tjänsten 8XG blir den primära.

– Indikationerna på att efterfrågan är stor, visar oss goda förutsättningar för att snabbt kunna driftsätta våra master och leverera våra tjänster till Norrtälje inom kort. Möjligheterna finns sedan att utöka med fler master i nästa fas, beroende på hur stort intresset är i trakterna, säger Jonas Hellström.

Radio-Fiber från Micronät finns nu från Skellefteå i norr till Norrtälje i söder. Dalarna har tidigare varit det sydligaste området för satsningarna av Radio-Fiber, där Hedemora och Torsåker med omnejd är några av de orter som de levererar luftburet bredband till.

– Planen är att driftsätta 8XG i Norrtälje så snart att vi har fått in ett visst antal beställningar från kunder. Målet för driftsättningen av masterna är under fjärde kvartalet av 2021, säger Jonas Hellström.

Förutom att satsa på nya områden runt om i Sverige och utvecklingen av nya produkter, har man dessutom nyligen flyttat verksamheten. För att samla koncernens alla kompetensområden, allt från produktion av bland annat mjukvara, byggnationer av egna master, supportavdelning samt sälj- och marknadsavdelning, flyttade man därför i september in i nya lokaler i Själevad, Örnsköldsvik.

– Intresset är så pass stort för vårt utbud, till och med från utlandet, att vi parallellt behöver expandera inom företaget. Vi ser hur betydelsefullt det är att ha den största delen av kompetensen ”in house”. På det här sättet har vi full kontroll på alla projekt, samtidigt håller vi nere kostnader och sparar mycket tid för kunden. Det kommer möjliggöra för en ännu snabbare expandering i ännu fler delar av landet så som Norrtälje, berättar Jonas Hellström.

– Vi hoppas så klart på att många ska vara intresserade och se vilka enorma fördelarna våra produkter har, det gäller även i Norrtälje och självklart tror vi att de är redo för framtidens bredband, avslutar Jonas Hellström.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jonas Hellström
VD
jonas@microgroup.se
0660-660102

LATEST NEWS

- News from the industry
11/19/2021
Fyra miljoner till forskning
11/18/2021
Carsten Holm A/S utökar sitt sortimentetVolvos största grävmaskin är överraskande snabbSteglös tryck- och vakuumkontroll med IO-LinkABB och Zume påskyndar övergången från engångsplastSchneider Electric lanserar hårdvaruoberoende automationsplattformStora Ensos hållbarhets­rapport erhåller prisZebware blir partner med Wasabi HCL ska hjälpa till att förbättra Euroclears digitala landskapNimo-KG levererar 17 maskinerDachser Denmark testar transporter med HVO-dieselDQC, Endeavor och Orango byter namn till FellowmindHållbara konstruktions­material levereras till seismiskt område på Island
11/17/2021
Kvävgasframställning on-site sänker kostnaderna med nästan 300.000 kronor per årJernbro breddar sitt erbjudandeNy generation kvalitets­verktyg från Osborn InternationalVi organiserar dina kablageBioolja från befintliga värmeverkSvenska planglas­leverantören Glasgruppen fossilfri!Hållbar industri, innova­tioner och infrastrukturLär dig mer om reparbete och fallskydd på Fastighets­mässanStjärnformade fjällstugor vinner arkitekttävling för barn och ungaBillerudKorsnäs presenterar ny strategiCastrol har ingått ett femårigt tekniskt partnerskap med Williams Advanced Engineering64 procent beredda att byta jobb för hemarbete Skicka mindre luft med hållbara förpacknings­lösningarTegelgigant tar sjumilasteg på vägen mot CO2-neutral produktion
11/16/2021
MCM – högvolym­produktion med stora 4- och 5-axliga fleroperations­maskinerDENIOS miljöcontainer får toppbetyg i brand­kammartestStora Enso Biomaterials utvecklar och testar nya miljövänliga material och lösningarKrea lanserar ny tjänst för fastighetsfinansieringVerdion satsar ytterligare i NordDICTATOR på Fastighets­mässan Kista 24-25 November 2021Novedo förvärvar VentilationskontrollDEFA huvudsponsor på eCar Expo igen!Idag öppnar Microsofts hållbara datacenter i SverigeMineralvatten från istiden på flaskaEaton ger fyra råd hur industrin ska undvika ett error 404 Säkerhet och innovation i produktion för Plasman
11/15/2021
Elmia Wood återstartar med nytt fokus 2-4 juni 2022Ny Eftermarknadschef på TamtronNP Nilsson fortsätter sin satsning på egenproducerad el Storsatsar på utbildningar inom tak-och tätskikts­branschenNu ska även den tunga trafiken elektrifierasVedum utvecklar ytbehandlingenPremiär för eventveckan Tech InWest SwedenÖvergång till effektiv eldrift Stark tillväxt för miljö­tjänstföretaget Delete Gratis värme, avfuktar och torkar ut!Kaspersky lanserar centraliserad Threat Intelligence-plattform
11/12/2021
Världssuccé tack vare besöken på Elmia SubcontractorÖkad efterfrågan på våra miljötjänster Ny elektronisk flödesvakt Invigning hos VBN Components Enkel digitalisering minimerar svåra felbeslutStor framgång i marina applikationerVarför identitet är grunden till säkra hybrida IT-miljöerJungheinrich köper AMR-företaget arculus GmbHScanmaskin utökar säljkåren i Sverige!Standarder för cybersäkerhetRottneros stöttar grön innovation från Biosorbe
11/11/2021
Vassa teknikbolag skapar affärsmöjligheter för industrin