SATURDAY, MARCH 23 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Framgångsrika kvinnor på Sigmas nätverksträffar

För sju år sedan startades Sigma Smart Women Society (SSWS) – ett kvinnligt nätverk inom IT- och teknikbranschen.
Med syfte att stärka kvinnor i en mansdominerad bransch har nätverket blivit en mötesplats för inspiration och erfarenhetsutbyte med kvinnliga förebilder. Första träffen hölls i Göteborg och blev en omedelbar succé som lockade närmare 200 deltagare. Sedan dess har nätverket vuxit ordentligt. SSWS finns idag på sex orter och samlar upp emot 1800 kvinnor varje år.

Vårens talarlista lockar med många namnkunniga kvinnor och när inbjudningarna nu börjat gå ut till eventen strömmar anmälningarna in, något som inte förvånar arrangören.

–Vi är otroligt glada att kunna bjuda på en mycket stark talarlista till vårens träffar. Det finns ett enormt intresse att möta och inspireras av framgångsrika kvinnor och den bollen har vi fångat, säger Beatrice Silow, som är kommunikations- och kulturchef på Sigma IT Consulting, tillika initiativtagare till SSWS. Det känns extra roligt att vi har både lokala förebilder och kvinnor som är välkända över hela landet. En mycket bra mix som visar hur många framgångsrika kvinnor det finns i Sverige och som förtjänar att både synas och höras mer.

En av de mest kända talarna är Ishtar Touailat, som medverkar på SSWS i Karlskrona. Hon är känd både innanför och utanför Sveriges gränser har bland annat utsetts till Supertalang, Årets IT-kvinna och en av Näringslivets mäktigaste kvinnor samt Framtidens kvinnliga ledare, för att nämna några av alla utmärkelser.

Till SSWS i Helsingborg kommer Catarina Englund, Global Sustainability Innovation Manager inom IKEA Group och i Linköping talar Johanna Palmér, VD för Östsvenska Handelskammaren och Årets ledare 2018.

SSWS i Göteborg inspireras av Miriam Márkus-Johansson, VD på Miljöbron, och Ulrika Ahlqvist, grundare av Hjärnberikad, som tillsammans belyser hållbarhet ur två perspektiv.

SSWS i Stockholm ger Star for Life-kören ett smakprov från sin bejublade turné innan talarna Leyla Sarac, grundare av DigitalTolk, och Teresa Afonso Leimdörfer, ägare av Ringens trafikskola och grundare av Guldhjulet, äntrar talarpodiet.

Slutligen gästas SSWS i Malmö av Sara Sterner, Chief Growth Officer på Orbital Systems.Dessutom kommer Louise Dyrendahl och talar om hur man skapar innovation på arbetsplatser. Förutom ovanstående talare medverkar flera av Sigma IT Consultings medarbetare på träffarna och berättar om sina erfarenheter från IT-branschen.

–Jämställdhet är en central fråga för oss på Sigma. SSWS är ingen engångsföreteelse, vi har hållit på i många år och tror på långsiktighet. Genom SSWS vet jag att vi har gjort skillnad och tydligt visat att IT är en spännande bransch med massor av möjligheter för kvinnor. Och vi arbetar ständigt för att vi ska bli ännu fler, avslutar Beatrice Silow.

SSWS arrangeras i år på sex olika orter. Eventen är öppna för alla och det kostar inget att delta. Se hela programmet och läs mer om Sigma Smart Women Society på www.sigmaitc.se/ssws och på LinkedIn www.linkedin.com/groups/3920427/

Mer information

Beatrice Silow
Kommunikations- och kulturchef, Sigma IT Consulting
beatrice.silow@sigma.se
+46 703 79 1506
3/18/2019
Första Circle K-stationen med IONITY:s supersnabbladdare är öppnad i Strömstad E6 Matchningen måste fungera mycket bättreAPC by Schneider Electric ställer ut på årets Dustin-mässa!Artificiell intelligens – här för att stannaFinja förenklar beräkningen av Mursystem ExaktPsykisk ohälsa och arbetsmiljöfrågor diskuteras på SSG Säkerhetskonferens 2019Pressinbjudan: Hur kommer vi att interagera med autonoma system i framtiden?Ny global standard sätter pris på miljöförstöringenFörsta generationen batteridriven kombimaskinAddMobile lanserar smart lås till byggbranschenNelson Automotive byter namn till AvistudBoKlok får förstärkning från Skanska Polen via utbytesprogramMercedes levererar första elektriska transportbilen till svenska kunderSigma Technology utsett till ett av Sweden's Best Managed Companies 2019Engcon får pris som ett av Sveriges bäst skötta företagEnzymex produkt EcoCoat skapade ett enkelt och smidigt samarbeteTrender och inspiration när Vårmässan i Malmö fyllde 20 år
3/15/2019
Cranab köpte sju Matrix på ett brädeHur ett litet projekt gör världen till en bättre platsEasyPark utsedda till ett av Sveriges mest välskötta företagClaremont stärker helhetserbjudandet inom E-handel med ny VDJM förvärvar fastighet i Fålhagen, UppsalaVi skapar järnvägshistoria med OstlänkenStabilt och starkt resultatTomas Hansson har utsetts till ny vd i SamtransTrimble presenterar Tekla 2019 BIM-programvarulösningarMedaretarengagemang skapar förbättringar för terminalenAxfood fasar ut engångsartiklar av plastJernbro stärker sin kompetens med nytt förvärvAP-batterier från STIHL får högre kapacitet och ny design Global tillverkare av land- och luftburna transport­medel tecknar ramavtal med KeyManÄpple- och apelsinrester kan bli ätbar bioplastVIVAB och Veidekke inleder samarbete inför byggnation av nytt vattentorn i Varberg Tolv företag utses till 2019 Sweden’s Best Managed CompaniesSvenska cleantechbolag startar utsläppsfri taxitjänst i IndienEkolog får Umeå kommuns vetenskapliga pris 2019GKN ledde delegation från SAI i Sveriges riksdagMOHV Halmstad är Årets KontorTeracom har slutfört förvärvet av Net1
3/14/2019
Vikten av att gå en plastsvetsutbildning hos GPAArval: Stark organisk tillväxt 2018Vi vill effektivisera byggbranschenNy simulator prövar trafikmiljö för fotgängareNy antenn för snabbare fordonsroutrarDen medvetna maskinenNya program och ett nytt, unikt utbildningskoncept i Högskolan i Halmstads utbud nästa år HiKOKI satsar vidare på kraft och ergonomiMakita lanserar batteridriven 12V luftpump triflex® R 3D-kabelkedja för robotapplikationerStora Enso investerar S:t Eriks hållbara Ecofog – en del av Årets Bygge 2019?NCC bygger 111 lägenheter åt Riksbyggen i Täby ParkHenkels process hjälper ölfatstillverkare höja produktkvaliteten.Nytt techbolag ska dubblera värdet på Sveriges fastighetsbeståndFounders Alliance har glädjen att presentera finalisterna till Årets Unga Entreprenör 2019Laddbox på köpet vid beställning av elbil – laddar 80 procent snabbare än standardladdningKGK Workshop erbjuder renare luft på jobbetCancerframkallande rök ignoreras på arbetsplatserNy marknads- och kommunikationschef på Schneider Electric i Sverige
3/13/2019
Tioårsjubilerande SMV Verktyg växer Den industrialiserade världen står inför en akut brist på arbetskraftBesiktningstekniker till Opus i Kumla
Advertisements