Ad

LATEST NEWS

- News from the industry

Fortsatta fossilfria framsteg

Stålgross i Sverige AB ny partner till SSAB
SSAB förstärker distributionen i Sverige för den framtida fossilfria värdekedjan. Tillsammans med distributionspartnern Stålgross AB finns nu en gemensam avsiktsförklaring om leveranser av fossilfritt stål.

​​​​​​- Att få med Stålgross på resan med våra fossilfria ambitioner är en naturlig följd av deras tidigare arbete som distributionspartner. Att de nu också vill gå vidare med en avsiktsförklaring för framtida leveranser av fossilfritt stål känns väldigt bra, säger Per Johansson, ansvarig säljare på SSAB.

SSAB har ambitioner att i grunden förändra ståltillverkningsprocessen, med målet att leverera fossilfritt stål till marknaden i kommersiell skala under 2026. SSAB utvecklar tillsammans med partners en unik lösning för fossilfri järn- och stålproduktion. Genom att använda fossilfri el och vätgas ersätter man den traditionella järnmalms- och koks/kolbaserade ståltillverkningen.

- För Stålgross del är detta ett mycket viktigt avtal. Det sätter riktningen för vårt erbjudande till marknaden. Våra kunder är trygga med att vi ligger i framkant när det gäller kvalitet och tillgänglighet, säger Johan Helge, vd på Stålgross. Nu adderar vi också hållbarheten i paketet.

- Vi befinner oss i ett segment av marknaden där miljökraven på material och transporter kommer att öka kommande år. Vi gör kontinuerligt omställningsinvesteringar och med detta avtal kan vi vara med och göra skillnad på en mycket hög nivå. Det känns mycket bra, fortsätter vd Johan Helge.

Stålgross har med sitt fokus på varmvalsad plåt varit en strategisk samarbetspartner på svensk marknad under många år. Stålgross har ett av marknadens bredaste lagersortiment när det gäller varmvalsad plåt och är sedan tidigare certified partner för SSABs produkter Raex och Strenx.

Avtalet om fossilfri ståldistribution är ett naturligt steg för SSAB och Stålgross att på bredare front nå ut på svensk marknad.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Hanna Hoikkala, SSAB Communications, hanna.hoikkala@ssab.com, +46 73 655 11 17
Johan Helge, vd Stålgross AB, johan@stalgross.se, +46 36 305 444
Contact information
Mailing address
Klarabergs­viadukten 70
11164 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556016-3429
Founded: 1918
Employees: 13639
English description is missing, swedish description below.

SSAB är ett högspecialiserat globalt stålföretag som verkar i nära samarbete med kunderna. SSAB utvecklar höghållfasta stål och tillhandahåller tjänster för bättre prestanda och utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

Företaget är en ledande producent på den globala marknaden för avancerade höghållfasta stål (AHSS) och seghärdade stål (Q&T), tunnplåt och grovplåt, rörprodukter samt konstruktionslösningar inom byggsektorn. SSABs stål och tjänster bidrar till lägre vikt hos slutprodukten och ökar även produktens styrka och livslängd.

SSAB har ett kostnadseffektivt och flexibelt produktionssystem. SSABs produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA har en årlig produktionskapacitet av stål på 8,8 miljoner ton. Företaget har också kapacitet att bearbeta och färdigställa olika stålprodukter i Kina och en rad andra länder. I Sverige och Finland sker produktionen i integrerade masugnsprocesser. I USA sker skrotbaserad produktion i elektriska ljusbågsugnar.

Contacts

Lasse Bengtsson
08-454 57 00
Patric Lidström
xx
Johan Lundin
-

Videos

Superpowers of steel

LATEST NEWS

- News from the industry
5/26/2023
Red Hat introducerar AI-driven automation Förnyar och utökar sitt utbud av verkstadsinredning Ransomware driver profess­ionalisering av cyberbrottFredrik Göransson blir ny VD för Transtronic ABRed Hat påskyndar IT-automation
5/25/2023
Gnosjö har Nordens största hydromatpark VBN Components nya maskinVad företag ska tänka på vid val av företagsabonnemangDubbade däck på hjul­lastaren ger säker snöröjningTillkännager Partner Award-vinnarna på SPHERE23
5/24/2023
Hur man löser storleksbegränsningar?Account Manager Western Sweden & DenmarkBra resultat på CementaNordic Laser Technology CenterUppdaterad snedsätesventil
5/23/2023
Kundutbildning i fjädertek­nik hos lettiskt kundföretagAros Kapital blir officiell partner till IFK GöteborgHar ni behov av specialmaskiner?Bildanalys & Vision byter namn till Computer VisionConsilium Safety Group och Roxtec i samarbete
5/22/2023
Jämför lån online för att hitta det bästa erbjudandetSwift-Cut – Mycket maskin för pengarna!SSAB och BE Group sam­arbetar inom fossilfritt stålSamarbete för att nå hållbara lösningarMensapriset 2023 går till Fredrik Löfgren!