LATEST NEWS

- News from the industry

Fortsatt medvind för laddnätverket ChargePoint

Ökar takten för fordonselektrifieringen i Europa
ChargePoint Holdings, Inc. (NYSE:CHPT), ett ledande globalt laddnätverk för elfordon, presenterade idag en ny milstolpe i sin tillväxtresa, inklusive slutförandet av det tidigare tillkännagivna förvärvet av den ledande europeiska e-mobilitetsplattformen has·to·be,.

”Idag tillkännager vi vår stärkta ledarposition på den europeiska laddningsmarknaden för elfordon, i och med stängningen av vårt förvärv av has·to·be, vilket kombinerat med vårt förvärv av ViriCiti och vår befintliga breda produktportfölj av lösningar för laddinfrastruktur positionerar ChargePoint väl inom kommersiella och vagnparksbaserade segment. I och med dessa förvärv har vi ökat vår talangpool, samt har toppmoderna forsknings- och utvecklingscentra i hela Europa,” säger Pasquale Romano, CEO för ChargePoint. ”Dessa viktiga milstolpar stärker vårt engagemang ytterligare på den europeiska marknaden för elbilsladdning och kompletterar vår position som ledande på den nordamerikanska laddningsmarknaden"

Strategiska förvärv
ChargePoint har slutfört förvärvet av has·to·be, leverantör av be.ENERGIZED, en e-mobilitetsleverantör med en ledande plattform för laddningsmjukvara. has·to·bes expansiva mjukvaruplattform möter effektivt komplexiteten i och fragmenteringen av dagens europeiska laddningslandskap och är kompatibel med vitt distribuerade europeiska laddstationer och e-mobilitetstjänster. ChargePoints förvärv av has·to·be kommer ytterligare att stärka företagets ställning i det europeiska laddningsekosystemet.

Detta uppköp kommer i kölvattnet av ChargePoints nyliga förvärv i augusti 2021 av ViriCiti, ledande leverantör av elektrifieringslösningar för vagnparker med elbussar och kommersiella fordon. I och med de två förvärven har ChargePoint nu den mest kompletta uppsättningen lösningar för elektrifierade fordonsflottor i Europa och Nordamerika. Från koncept till uppskalning innehåller ChargePoints globala produktportfölj av vagnparkslösningar allt det fordonsflottor behöver för att elektrifiera när de växer. Mjukvara för vagnparkshantering, AC- och DC- snabbladdningslösningar, tillsammans med de telematikfunktioner som ViriCiti tillför, balanserar laddkostnader med driftsberedskap för flottor i alla storlekar, vilket gör ChargePoint till en nyckelpartner för effektiv och snabb elektrifiering av alla sorters fordonsflottor.

Att driva en hållbar framtid
ChargePoint är nu ett av de största laddnätverken i Nordamerika med över 150 000 tillgängliga laddplatser i det egna nätverket. ChargePoint arbetar tillsammans med branschen för att möjliggöra roaming för förare över nätverk i Nordamerika och Europa, med fler än 200 000 tillgängliga roaming-platser för elbilsförare. ChargePoint är också stolta över att kunna meddela att tre miljarder elektriska mil har körts på nätverket och att förare därmed har undvikit att använda över 450 miljoner liter bensin, vilket i sin tur har lett till att över 450 000 ton växthusgasutsläpp har kunnat undvikas.

Visionära talanger och ledande forskningsanläggningar
ChargePoint fortsätter att skapa arbetstillfällen och har under det senaste året mer än fördubblat antalet anställda i Europa. Företaget har också öppnat kraftfulla forsknings- och utvecklingsanläggningar i Amsterdam, Nederländerna, Radstadt, Österrike och Reading, Storbritannien, för testning och utvärdering av ChargePoints produkter för laddning av elfordon.

I och med has·to·be- och ViriCiti-förvärven besitter ChargePoint nu en av de största uppsättningarna talanger kring elbilsladdning i Europa, inklusive roller inom teknologi, drift, marknadsföring, försäljning, ekonomi, personal med mera.

ChargePoint är idag kommersiellt aktiva i 16 europeiska länder. För att demonstrera företagets engagemang för en överlägsen laddningsupplevelse, samt för en utbyggnad av e-mobilitet över hela kontinenten, erbjuder ChargePoint nu support dygnet runt till förare och stationsägare på flera språk.

Förbättrad förarupplevelse
ChargePoint har sedan länge fokuserat på att påskynda e-mobilitet genom att möjliggöra en sömlös laddningsupplevelse för förare, fordonsflottor, verksamheter och kommuner över hela Europa.

Företaget har avancerade och smidiga roamingavtal, samt integrationer med många populära infotainment-system, inklusive Apple CarPlay och Android Auto. Dessa branschinnovationer gör det möjligt för förare att enkelt hitta stationer, initieraladdning och smidigt betala för laddning direkt via fordonsdisplayen eller ChargePoint-appen.

Genom ordförandeskapet i branschorganisationens ChargeUp Europe har ChargePoint hjälpt till att stärka elbilsförarnas rättigheter över hela kontinenten. Organisationen har gjort stora framsteg när det kommer till att vara branschens enade röst utåt, inte minst kring behovet av framtida smidiga roaming- och betalningslösningar, men även kring att vägleda EU-kommissionen i förhandlingarna om alternativa direktiv för bränsleinfrastruktur och att stödja lagstiftningspaketet "Fit for 55" i dess åtagande för att minska utsläppen av växthusgaser med minst 55 procent till år 2030.

European Press
Matthew Enevoldson
matthew.enevoldson@chargepoint.com
europepressoffice@chargepoint.com

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Henrik Aare | PR consultant
henrik@nlpr.se | +46 70 598 22 82
Northern Link PR
Banérgatan 12, 115 23 Stockholm
www.northernlinkpr.se
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

News related to the company

LATEST NEWS

- News from the industry
10/13/2021
Utställning om svensk arkitektur och hållbarhetBiogasen kan minska koldioxid­utsläppen inom industrinHöghastighetsfräsmaskinen DATRON MLCube är unik i sin storlekAI och framtidens arbetslivSamrådsstart för reviderad vindbruksplanSelga och Storel blir Rexel
10/12/2021
Correa presenterade två stora nyheter under EMO 2021Ravema tar fram modulbaserad automationslösning!Smart belysning spar energi i hjärnsmart skolaIntegritetsfokuserade annonserings­lösningar är här för att stannaSå ska en grönare verkstadsindustri hjälpa Sverige att nå klimatmålenGötene Ufo lanserar nya skopor
10/11/2021
Ny termiskt ledande plast för krävande applikationerÖgonsäker industriell laser med hög effektComPacT NSX/NSXm en ny generation isolerkapslad effektbrytareFossilfri E-mobilityNy teknik kan göra kropps­arbete 60 procent lättaregop lanserar akrylskivor av 100% återvunnet materialHydroscand utökar sortimentet med flexibel avgasklammerSTIHL lanserar kraftfull topphandssågÖka din lönsamhet med Hitachi ZX210-7 och ZX225US/USR-7BRA Bygg partner till WangeskolanInterConsult Sverige sluter samarbetsavtal med Malte Månson VerkstäderAlcros höstnyheter är utvalda för perfektionHiQ etablerar sig i Jönköping
10/8/2021
Här är kreditkortet av 100 procent träFem tips när du väljer avlopp för hög miljöskyddsnivåSäkra framtidens arbetsplats med identitet i centrumFler eldrivna grävmaskiner och lastare från VolvoEngcon förenklar transport och förvaring av tiltrotatorerEyetron lanserar inom kort sin säkerhetsproduktVärldens smartaste mobila B2B-projektor?Power expanderar lager i SkillingarydNy dalakraft till föreningslivetVästerbotten gör kompetens­inventeringSTIHL lanserar röjsågen FS 561Kopplar samman Betong och AI
10/7/2021
Rörkopplingar i tekno­polymerSpeciallösning för Med Tech!Varmluftspistoler för krympslangSkanska väljer innerväggar från Xella till NatriumSkapa affärer av insamlad data - steg för steg Bjelin ställer om till grön elHur väljer man rätt processvärmare?Solcellsparken är nu på plats på taketNy generation elektriska motviktstruckarEngcon öppnar webbshopMaximera drifttiden med Hitachi ZX160-7 och ZX180-7
10/6/2021
Från siktdukar till elcentraler - en 127-årig historiaScania satsar på grönare ITIp-klassade snabb­kontakter för tuffa miljöerVårt kvalitetsarbete tar aldrig pausÅterbrukad plåt gör entré inom rymdforskningenYoung Entrepreneurs Challenge 2021 i EuropaUrvalet av stödringar växer på Carsten Holm A/STretorn lanserar ny e-handel på elva marknader

3 anledningar till att SKF besöker mässan i novemberFörst ut med grönt elavtal för bostadshyresgästerSvensk innovation kan rädda planeten från plastlockPerkinElmer ökar kapa­citeten för mjölkbedömningAutomatiserar Imnasas distributionscenter i Spanien