Flexibla kylvätskeslangar hos Elesa - industritorget.com
SATURDAY, NOVEMBER 28 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Flexibla kylvätskeslangar hos Elesa

Nyligen introducerades en ny familj i gruppen med tillbehör för hydrauliksystem: de flexibla kylvätskeslangarna. Detta är en smart lösning när smörjning, torkning, upptag av vätskor eller dammpartiklar krävs.
Elesa är alltid uppmärksama på marknadens behov för att kontinuerligt kunna erbjuda ett mer komplett sortiment.

Kylvätskeslangarna är utformade för att cirkulera vätskor i värme- och kylsystem med hög kapacitet för industriell och mobil utrustning, vilket krävs för operationer som svarvning, borrning, slipning, fräsning, erodering eller torkning av bläck i industriella skrivare.

De flexibla kylvätskeslangarna garanterar snabb och enkel integration med maskin, produktionssystem och andra enheter. Dessa system består av en serie av delar för att uppfylla önskad längd och för att passa för det önskade syftet. Konstruktionen kan kombineras med kopplingar, adaptrar och munstycken.

De flexibla kylvätskeslangarna är i acetalbaserad teknopolymer i standardfärgerna blå och orange.

Detta material kännetecknas av utmärkt stabilitet och elasticitet, men även låg hygroskopicitet.

Elesa flexibla kylvätskeslangar kännetecknas av:
- Modularitet och anpassning: många kombinationsmöjligheter är möjliga med flera typer av adaptrar, kopplingar och munstycken. Längden kan också justeras efter kundens behov.
- Flexibilitet: Den modulära strukturen, genom snäppmontering av de enskilda delarna, gör det möjligt att justera och rikta smörjstrålen med maximal flexibilitet. - Snabb montering och demontering.
- Utmärk kemisk beständighet: materialet är tåligt mot rengöringsmedel, smörjmedel och oljor.
- Icke-ledande, därför lämplig för användning på elektroniska urladdningsmaskiner (EDM).

Elesas flexibla kylvätskeslangar (rör, kopplingar och munstycken) finns även i FDA-kompatibelt material (FDA CFR.21 och EU 10/2011) för att uppfylla kraven för kontakt med livsmedel.

De flexibla kylvätskeslangarna är utformade för att leverera högsta standard för säkerhet och tillförlitlighet.

Produkttekniska datablad tillsammans med ritningar och tabeller med koder och mått finns på vår webbplats elesa.com
Contact information
Mailing address
Djupdals­vägen 27
19251 Sollentuna
Region
Sollentuna
Stockholms county
Sweden
VAT number:
556639-0281
Founded: 2003
Employees: 5
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Elesa Scandinavia AB

Elesa: komponenter för mekanisk industri.

Världsledande inom konstruktion, tillverkning och distribution av standardkomponenter i plast och metall för mekanisk industri.

Vi grundades 1941, ELESA är en internationell referens för standardkomponenter avsedda för mekaniska, maskiner och industriell utrustning.

En god kombination av teknik och design som har gett upphov till en diversifierad produktion tack vare det konstanta engagemanget att följa utvecklingen inom konstruktionsplaster och teknik kring metaller.

Vi har en företagskultur fast inriktad på produktkvalitet i kombination med en medfödd känslighet för design och ergonomisk forskning har lett till skapandet av produkter unika och igenkännbara i världen som ELESA produkter.

År 2003 grundades Elesa Scandinavia AB med syfte att kunna erbjuda en effektiv teknisk service och lager av standardprodukter för att uppfylla de lokala kundernas önskemål. Det nära samarbetet med ELESA:s F&U-avdelning gör det möjligt att studera speciella tekniska lösningar baserade på kundönskemål och kundanpassning av standardprodukter.

Om Elesa:
• 180 Patent och mönsterskydd
• 42 Utmärkelser för industriell design
• Världsomspännande distribution
• 45.000 produktkoder tillgängliga på lager
• Kundanpassade lösningar
• Teknisk kompetens i kundens tjänst

Certifications

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015 – OHSAS 18001 – Syna Högsta Kreditklass (2020)

Contacts

Alfred Jangbratt
08 509 087 24
Jan Andersson
08 444 44 35
Andreas Mattsson
08 509 087 21

Videos

Historian

Historian
When colour is a value

LATEST NEWS

- News from the industry
11/16/2020
Green Cargo och Schenker AS i samarbete med ny miljösmart lösning för tempererat godsABB tar hem priset för Bästa Elnyhet för andra året i radSkarpare lösning för rakelbladProtolabs nya e-handelsplattform ger utvecklingsingenjörer ännu snabbare service och ökad flexibilitetBäst i landet på klimatförbättrad betongDesignstolen ”Straw” - en hållbar uppstickare med skandinavisk touchZert skräddarsyr utbildningar inom riskbedömning och CE-märkningPandemin har snabbat på företags resa mot “IT-kanten”
11/13/2020
Spara energi med Intelligent VakuumteknikEn bilturné på 200 mil i norr med Jörgen WedmarkNCC undertecknar kontrakt för Lisebergs nya vattenparkKrandagarna 2020 – CERTEX med som föreläsareNya online-mätningar möjliggör effektivare och mer kostnadseffektiva uppstarter.Givande dialog om Sörgraninge mångfaldsparkBolt blir Europas största mikromobilitetsleverantör nästa år – siktar på att ha 130 000 elsparkcyklar i mer än 100 städer
11/12/2020
Fullspäckat digitalt seminarium om smarta industrilösningarDigitala checklistor underlättar vardagen100 gånger kvalitet med Trygg plåtMotala Verkstad Groups verksamhet i AB Motala Verkstad utser VD för framtidenSödra lanserar Wood Solutions för växande partnerskap inom hållbart träVälkommen till ett webbinarium om Trygg plåtDe utsågs till Svealands främsta entreprenörerArvals resultat för tredje kvartalet: +7% tillväxt för den finansierade vagnparken
11/11/2020
Smart Manufacturing och Logistics & Automation Malmö ställs in på grund av pandeminDurma Fiberlaser erbjuder tre olika optionerAnimation av digital flödesvakt för vatten - PF3WB/C/S/R Nu ska södra Sveriges främsta entreprenör utsesMimecast: Tre av fyra medarbetare äventyrar företagets IT-säkerhetCTEK E-Mobility lanserar nästa generations elbilsladdare Honeywell och Vertiv satsar på hållbara datacenter
11/10/2020
Den tunnaste rotationsenheten med elektrisk bromsHälften fortsätter permittera - stora variationer hos underleverantörernaVolvo presenterar F-generationens ECR50 - enastående mångsidighet och användarvänlighetSmart vattennät hjälper Anglian Water att förebygga vattenbristBoliden Rönnskär – världsledande på metallåtervinningFörpackningsändring och ny färgkodning på Q&E-ringarNy rapport: 2,6 miljoner laddbara personbilar kan rulla på svenska vägar inom tio årJönköping Energi investerar i företaget Primrock tillsammans med fyra energibolagNy rapport pekar på behovet av hybrida molnlösningar som möjliggör kontinuerlig drift
11/9/2020
Schuchardt Maskin AB är med och skapar nästa generations teknikerTAMTRON VANN UPPHANDLING OCH FÅR INSTALLERA ÄNNU ETT RFID-SYSTEMTruckar - Vilka regler är det som gäller, och vilka risker finns det?Hanterbara förpackningar för extraktionskåp.ComboExcelsior® - en ny hoppfällbar IBC anpassad internationell logistik.Industriell Switch med fiberopikVärldens största MarTech-grupp förvärvar AI-företagSå ställer du in rätt temperatur i dina olika rum hemmaDynabook lanserar portégé x30w-j – världens lättaste evo-certifierade 13-tums hybriddator med 11:e generationens intel-processor​
11/6/2020
Stranda AB har investerat i en bäddfräsmaskin av fabrikatet MTE från Mekana Maskin AB.Assemblin är märkesoberoende och säljer även nya elmotorer av önskat fabrikat. Tvåhandsdon med extra funktioner - S-2HAND-OAX00676 Snabb montering utan verktygBAGAs styrelseordförande är Blekinges kandidat till GuldklubbanLK Systems levererar till SkiStar Lodge Hundfjället, SälenLogistiksektorn efter Brexit
11/5/2020
E-handelsjätten Komplett effektiviserar internlogistikenFramtidens fordonsindustri - behöver ny kompetensABB använder återvunnen plast i tillverkningen av lock till installationsdosorDHL uppgraderade sin terminal i TrondheimÖkad effektivitet med visuellt planeringsverktygAD Plast – superautomatiserat med förarlösa truckar
Advertisements