LATEST NEWS

- News from the industry

Fler och fler väljer att bygga stålhallar

Padelhallar, industrihallar, lagerhallar & ridhallar
Stålhallar har tagit bygg sverige med storm de sista decennierna. De praktiska byggnaderna står troligen för majoriteten av de nya padelhallarna, industrihallarna, lagerhallarna och ridhallarna som byggs i Sverige.

Och det är inte så konstigt,

Stål är ett fantastiskt material att bygga med som har ändrat byggnormen permanent. Idag är stål det mest använda metalliska byggnadsmaterialet i världen, och av en god anledning:

- Stål har en mycket lång livslängd
- Metallen avger inte farliga gifter och hälsoskadliga ämnen (Som vissa andra ämnen har visats sig att göra *hint blåbetong, eternit etc)
- Extremt slittåligt (Mot mekaniskt slitage, syror, frätande vätskor, extrema väderförhållandena för att nämna några)
- Allt stål som produceras kan återvinnas (Ja, 100%)
- Lätt att bygga säkra konstruktioner
- Sist men inte minst, när man arbetar med stål så är det lätt att montera och demontera stora byggnader.

Lätt att montera / demontera
Den största framgångsnyckeln för stålhallarna har varit just att dem är enkla att montera och demontera.

Eftersom det är så pass enkelt har hallbyggare börjat erbjuda leasing av stålhallar.

Du som entreprenör kan med andra ord ringa en hallbyggare, dem sätter upp hallen på 2-3 veckor och 1 år senare demonterar dem den igen.

Du slipper betala miljonbelopp i byggnadskostnader och slipper dem logistikmässiga mardrömmen en nybyggnation innebär.

Det finns redan färdiga ritningar för stålhallen, men du kan skräddarsy otroligt mycket på insidan. Vissa önskar exempelvis ombytesrum för personal. Så det mesta på insidan är anpassningsbart medans utsidan är skrivet i sten.

Hos de flesta hallbyggarna kan du se ritningar och modeller.

Användningsområden för en stålhall:
En stålhall kan användas till vad som helst. Men de vanligaste användningsområdena är helt klart lagerlokaler och industrihallar. Andra vanliga ändamål är som sagt lantbruk, padelhallar, idrottshallar, kontor och butik.

Säkra offerter
Om du vill beställa en förutsättningslös offert för att bygga en stålhall så kan vi rekommendera Stålhallsgruppen - Mötesplatsen för hallbyggare och köpare.

Hur långe håller en stålhall?
Räkna med minimum 30 år. Om du underhåller fastigheten så bör hallen hålla mycket längre än 30 år. De flesta hallbygarna erbjuder denna typen av underhåll och lämnar nästan alltid en garanti vid nybyggnation på minimum 10 år.

Hur är det med bygglov?
Ett bygglovs krävs, oavsett om du ska hyra hallen eller köpa. De flesta hallbyggarna hjälper dig med hela bygglovsprocessen så att det inte blir några frågetecken.

LATEST NEWS

- News from the industry
4/11/2024
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
4/10/2024
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
4/9/2024
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
4/8/2024
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web