LATEST NEWS

- News from the industry

Finländska industriföretags toppartner

Siktar på den internationella marknaden
Systemet som utvecklats för luftfuktning, dammbindning och kylning inom industritillverkning har uppnått ett bättre utgångsläge på marknaden tack vare sin energieffektiva och kundspecifika design.

Det finländska företaget FreshWind som designar och installerar system för högtryckssprutning för industriföretags specifika behov söker stark tillväxt på den internationella marknaden. Företaget, som sticker ut bland konkurrenterna med sina energieffektiva och anpassade system, har en stark position inom trä- och pappersindustin, avfallsverk och betongfabriker i Finland. Senast har företag som leder kraftverksprojekt uppmärksammat fördelarna med det ovanligt effektiva och exakta systemet.

– Systemet som vi utvecklat för luftfuktning, dammbindning och kylning använder Danfoss pumpar, vars verkningsgrad på 95 procent är i en klass för sig. Vi dimensionerar systemets pumpar och motorer specifikt efter kundens behov så att energiförbrukningen är noggrant optimerad och kan fungera inom flera olika användningsområden. Utöver den minimala elförbrukningen håller den långa livscykeln och det minimala underhållsbehovet driftkostnaderna nere, vilket innebär att systemet betalar sig snabbt tillbaka, förklarar Marjut Paljakka, verkställande direktör, framgångsfaktorerna bakom systemet som nått stor populäritet.

Driftsäkerhet och skräddarsydda lösningar
FreshWind designar och tillverkar systemen själv i Mellersta Finland, vilket gör det möjligt att anpassa företagets system för högtryckssprutning för flera olika användningsbehov och utrymmen. Det utvidgar möjligheterna att utöka affärsverksamheten även till nya branscher.

– Förutom att luftfuktning, dammbindning och kylning gör sitt i industriella produktionsprocesser förbättrar de luftkvaliteten, brandsäkerheten och till exempel arbetsförhållanden. Ett och samma system tar hand om många olika uppgifter, vilket är ovanligt på marknaden, berättar Paljakka.

– De högklassiga komponenterna och pumparna håller länge, och om de skulle gå sönder ordnar vi en ny reservdel till kunden, oftast redan till nästa dag. Utöver design och tillverkning erbjuder vi även våra kunder underhålls- och reservdelstjänster på snabb varsel, säger Paljakka.

Lokala partners för att påskynda tillväxten
Som en följd av den finländska marknadens begränsade tillväxtpotential och internationella företags påvisade intresse ska FreshWind under de kommande åren utvidga sin verksamhet till Europa. Internationaliseringen kommer att påbörjas i Sverige, och företaget söker nu lokala partners för att förverkliga sina tillväxtmål.

– Vi söker en lokal försäljningsrepresentant samt företag som utför installationer av mindre rör i industrimiljöer för installation och underhåll av våra system, tipsar Paljakka.

Text: MARI KORHONEN

LATEST NEWS

- News from the industry
6/2/2023
Peter tävlar i världsfinalen i entreprenörskapCastellumfastighet i Hyllie först att erhålla certifiering
6/1/2023
Serviceinriktade säkerhets­lösningarÄnnu en årskull av fram­tidens ledare examineradABB presenterar revolutionerande konceptGesac imponerar - IgenSå väljer du rätt jordfels­brytare
5/31/2023
Alicat flödes- och tryckinstrument Tjäna pengar och bidra till återvinningVerderflex Slangpumpar från Telfa Maskinförsäljning - Ny grävmaskin eller hjullastare?Entreprenadmaskiner på auktion
5/30/2023
Design & ergonomi: Herman Miller kontorsstolar har alltGlobal marknadsplats för begagnade maskinerHårdhetsprovare: Vad är det och varför är det viktigt? Industriell 3D-mätning med hjälp av TBMXMandalons tips vid design av chip och sensorer
5/29/2023
Vepax: Komplett lösning för verktyg och maskinerEn lång kedja av flexibla lyftRope Access: En effektiv lösning på fågelproblemPersonskydd - en investering i säkerhetSäker truckhantering på arbetsplatsen