MONDAY, SEPTEMBER 23 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Fallskydd - hur du kan arbeta säkert i en riskfylld miljö

För att kunna arbeta säkert i en fallriskmiljö är det viktigt med både rätt kunskap och utrustning.
Men det är många gånger svårt att veta vad som behövs och hur man ska gå tillväga för att fallskyddssäkra sin arbetsplats, därför pratade vi med Klättertekniks affärsområdeschef för fallskydd, Christian Persson, för att ta reda på vad som gäller.

När behövs fallskydd?

Så fort du utsätts för en risk där du kan falla från en nivå till en annan, för då har du en skaderisk. Lagen säger att fallskydd ska användas vid arbete på över 2 meter, men jag menar att man borde dra gränsen vid risk för fall.

Min önskan är även att fler fick en bredare syn på fallskydd. De flesta förknippar fallskydd med ett falldämpande system, alltså ett system som dämpar ett fall som sker. Men med rätt utrustning så kan du minimera risken för att falla och därmed bygga bort fallrisken.

Hur går det till när ditt team hjälper en kund att installera fallskydd?

Vi börjar alltid med att analysera kundens behov. Vi gör ett platsbesök och tittar på vilka arbetsmoment som ska säkras upp, vilken typ av utrustning som behövs i form av personlig utrustning, förankringspunkter och fasta installationer samt vilken utbildning som det finns behov av. Därefter levererar vi utrustningen, installerar fallskyddssystem och utbildar.

Vad innebär Klättertekniks helhetslösning?

Att vi hjälper kunden med allt gällande fallskydd, från den första analysen av deras behov till leverans av utrustning, installation och utbildning. När utrustning och utbildning finns på plats hjälper vi sedan kunden med den årliga besiktningen dess utrustningen och journalför allt i vårt webbaserade system. Vi hjälper med andra ord kunden hela vägen till en komplett fallskyddslösning.

Vi ser även till kundens unika behov. Krävs det till exempel specialanpassade lösningar, så har vi en egen konstruktionsavdelning som tar hand om det. Därtill kan vi anpassa våra utbildningar om en kund har specifika behov. Om förutsättningarna finns kan vi även hålla kurser ute hos kunden, för att på så sätt ge möjlighet till att öva i den miljö som fallskyddet används.

Finns det ytterligare fördelar med fallskydd?

Framför allt att du kan positionera dig. Våra system gör positionering möjligt och det är något som underlättar mångas arbete. Det innebär att du kan klättra upp dit du ska arbeta, till exempel en stege eller ett stort fordon. Där kan du positionera dig med hjälp av utrustningen och därmed få båda händerna fria till att utföra arbete. Du behöver därmed inte använda ena handen till att hålla dig fast i stegen utan kan arbeta med båda händerna utan att riskera att falla.

LATEST NEWS

- News from the industry
9/12/2019
ITU-programmet får vara kvarTobias Håkansson blir ny regionchef för distrikt ÖresundHager har förstärkt försäljningsteamet i väst med ett par strategiskt viktiga rekryteringarNy undersökning från LTH visarPatrik Settlin utses till ny vd för LitiumPSA:s el- och hybridoffensiv – de första svenska priserna klaraHenkel Norden inleder samarbete med KW PartsKonjunkturvändningen är näraKlimatomställning och kompetensförsörjning i höstens regeringsförklaringAirmees cargocyklar breder ut sig över Stockholm Ökad automation och digitalisering med hjälp från Prevas och RobotlyftetABB inleder byggnation av ny robotfabrik i ShanghaiNy varumärkesprofil för Volkswagen TransportbilarIAAM Sverige arrangerar European Advanced Materials Congress
9/11/2019
Viktigare än någonsin att nätverka på mässgolvetFatpump – Bästa tipsen för ett bra köpStålåret 2019: Nu laddar vi omBesiktningstekniker till Opus i AkallaVälsmord hydraulikinspiration i Borlänge 23-24 oktoberProduktnyhet September 2019 - SortimentväskaRamirent blir totalleverantör till NCC:s bostadsprojekt i ÄngelholmSizes ingår partnerskap med Business Arena StockholmSTIHL invigde expansion av det nordiska huvudkontoretebm-papst lanserar nya fläktar för kommersiella fordonLand Rover Defender - Ikonen är tillbakaEngcon ökar sin omsättning för nionde året i rad BMW visar upp nyheter på IAA Cars i FrankfurtStena Recycling är officiell partner till ASAPRacing och konceptbilarVärldspremiär för Volkswagens nya elbil ID.3
9/10/2019
VBN Components finalist för tyska MM Maschinenmarkts innovationsprisThomas Johansson ny affärsområdeschef för Energi och Industri VästEnkel rörbearbetningGöranssons Maskiner AB i Staffanstorp samarbetar med Beck Maskin Sverige ABPeab bygger nya Storbron i SundsvallBränslecellsdriven dragtruck för framtidens flygplatslogistikNy miljöcontainer unik i att uppfylla uppdaterade krav Diac satsar på framtiden Jobbprognos för svensk industri bland de svagare i Europa​600 byggnadsvårdsexperter räddar miljönAbkati förstärker säljkåren i StockholmNya Hilti DSH 600-X motorkapMexichem - som Wavin är en del av - blir Orbia: To Advance Life Around the WorldFord kommer sälja fler elbilar än diesel- och bensinbilar tillsammans år 2022Nya produkter på ny mark När du vill ha raka svar! FLEX nya digitala vattenpass är här!Vad har olja, solpaneler, lithiumbatterier och en kompisklubb gemensamt?​Mobileye – förarens extra ögonEfterlängtad sliphjälp - ONE+ Batteridrivna FingerslipSnabbare produktion med konverterad nonwoven!Hager stärker sin säljorganisation med Jonas Becker Pressinbjudan: Advanced Biofuels Conference
9/9/2019
Kompakt smartness i ÖvikLesjöfors goes to HollywoodABB öppnar nytt högeffektslabb för lågspänningsprodukterLuna lanserar handverktyg för smidigare säkring Besök Diac Metal AB på Elmia underleverantörsmässaRiksarkitekten – starkt dragplåster till mässan Nordic Property ExpoConrad Elektronik erbjuder nu smidiga inköpslösningar för företagRollco firar 20 år!Sportkläder i återvunnen plast från havet vinner Textilias miljöstipendium 2019 Thermotransferskrivare för industriella applikationer
Advertisements