FRIDAY, FEBRUARY 21 2020

LATEST NEWS

- News from the industry

Fallskydd - hur du kan arbeta säkert i en riskfylld miljö

För att kunna arbeta säkert i en fallriskmiljö är det viktigt med både rätt kunskap och utrustning.
Men det är många gånger svårt att veta vad som behövs och hur man ska gå tillväga för att fallskyddssäkra sin arbetsplats, därför pratade vi med Klättertekniks affärsområdeschef för fallskydd, Christian Persson, för att ta reda på vad som gäller.

När behövs fallskydd?

Så fort du utsätts för en risk där du kan falla från en nivå till en annan, för då har du en skaderisk. Lagen säger att fallskydd ska användas vid arbete på över 2 meter, men jag menar att man borde dra gränsen vid risk för fall.

Min önskan är även att fler fick en bredare syn på fallskydd. De flesta förknippar fallskydd med ett falldämpande system, alltså ett system som dämpar ett fall som sker. Men med rätt utrustning så kan du minimera risken för att falla och därmed bygga bort fallrisken.

Hur går det till när ditt team hjälper en kund att installera fallskydd?

Vi börjar alltid med att analysera kundens behov. Vi gör ett platsbesök och tittar på vilka arbetsmoment som ska säkras upp, vilken typ av utrustning som behövs i form av personlig utrustning, förankringspunkter och fasta installationer samt vilken utbildning som det finns behov av. Därefter levererar vi utrustningen, installerar fallskyddssystem och utbildar.

Vad innebär Klättertekniks helhetslösning?

Att vi hjälper kunden med allt gällande fallskydd, från den första analysen av deras behov till leverans av utrustning, installation och utbildning. När utrustning och utbildning finns på plats hjälper vi sedan kunden med den årliga besiktningen dess utrustningen och journalför allt i vårt webbaserade system. Vi hjälper med andra ord kunden hela vägen till en komplett fallskyddslösning.

Vi ser även till kundens unika behov. Krävs det till exempel specialanpassade lösningar, så har vi en egen konstruktionsavdelning som tar hand om det. Därtill kan vi anpassa våra utbildningar om en kund har specifika behov. Om förutsättningarna finns kan vi även hålla kurser ute hos kunden, för att på så sätt ge möjlighet till att öva i den miljö som fallskyddet används.

Finns det ytterligare fördelar med fallskydd?

Framför allt att du kan positionera dig. Våra system gör positionering möjligt och det är något som underlättar mångas arbete. Det innebär att du kan klättra upp dit du ska arbeta, till exempel en stege eller ett stort fordon. Där kan du positionera dig med hjälp av utrustningen och därmed få båda händerna fria till att utföra arbete. Du behöver därmed inte använda ena handen till att hålla dig fast i stegen utan kan arbeta med båda händerna utan att riskera att falla.

LATEST NEWS

- News from the industry
2/17/2020
CERTEX Svenska lanserar webshopE.ON och Trianon skapar omställning med mer förnybar energi2019: Ännu ett år av dynamisk tillväxt för arval
2/14/2020
Hanwha Cobots hos LichronLissmacs nyaste maskin SMD 335 Schneider Electric vinner guld för Mureva arbets­lampor LED i iF DESIGN AWARDNy hyresdepå för lyft­utrustning.85 % av eleverna har redan fått erbjudande om jobbMatHem bygger nytt, miljö­certifierat lager i LarsbodaBoden bygger för framtidenWürth ställer ut på Underhållsmässan 2020Besök Walraven på Nordbyggmässan!Nudging skapade säkrare byggarbetsplatsNy typ av konturmätning av gods Ökat intresse för Timbersports nybörjarläger – inte minst bland tjejer
2/13/2020
Produktnyhet Februari 2020 - Kulventil med högt handtagLys upp tillvaron i vintermörkret!Lätt, billigt att framställa och miljövänligt – ett nytt textilt material ser dagens ljusHydroscand utökar sortimentet med saneringssugslang M44Optimering på systemnivå gör internet energisnålareNytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfriSecure Meter AB säljer sin svenska undermätnings­verksamhet Cewe till Infometric ABTechbolaget Codemill tar in 30 miljoner och går globaltArbetsgivarna med de mest engagerade medarbetarna Konstfacks-elev vann skulpturtävling i Einar Mattssons kvarter SkulpturparkenXenits medarbetare får prestigefull utmärkelseTelenor Sverige och Ericsson rustar industrin för 5GECCO blixtljus klass 2 för dig med högre krav
2/12/2020
ABUS Kransystem ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020Midroc deltar på Underhållsmässan!Energisnål pneumatisk närvarogivare lanseras med IO-linkDen är snabb, exakt och har låga vibrationer!Converflex väljer trygg fjärrvärme från ÖrnsköldsvikStor potential i den nya generationens elmätareByxan som förändrar förutsättningarnaAddSecure fortsätter att öka sin geografiska närvaro i EuropaeSite Power Systems får nya ägareProtolabs lanserar nya toleransgarantier för formsprutningSofthouse expanderar och växer ur 3 kontor samtidigtBesked från Mercedes-Benz, sopbilsfavoriten blir eldriven.Hydroscands SlangExpress växer i MalmöNu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärmBravida förvärvar ventilationsföretag i Kiruna3 steg för att undvika phishing-bedrägerier om coronaviruset Optimera fortsätter att växa, köper Arboga Byggtjänst ABSvenska örter året om!
2/11/2020
Blinto expanderar inom nätauktionshandeln Verizon expanderar sitt internationella 5G-ekosystem med nya 5G Lab i LondonLesjöfors nya vd: ”Vi har både utmaningar och möjligheter för 2020”Nyhet! 1-skärig planfräs som ger en mycket fin ytkvalitetVakuumpumpar från Busch till kinesiska sjukhusOQTR-E – Helt nya tiltrotatorer från OilquickKompakt strypbackventil för trånga utrymmenMaskininvesteringar och ökat miljötänk viktiga prio­riteringar på Emballator i HjoFör att öka nöjdheten storsatsar Engcon på sina slutkunder genom sitt gedigna ambassadörsprogramNu byter vi till framtidens elmätare - ger bättre koll på förbrukningenOutSystems fortsätter att växa i SverigeGapwaves lanserar ny fasstyrd 5G-antennSLU och RISE tecknar nytt samarbetsavtalFinja utsedd till årets leverantörspartner 2019!Tre procents bränslebespar­ing för Wiklund TransportHisstillverkaren Aritco väljer hållbar inredning
Advertisements