LATEST NEWS

- News from the industry

Första spadtaget för Ottosson Truck /Hyundais nya huvudkontor

Större och mer anpassad för dagens behov
Efter flera år av planering sattes i onsdags äntligen första spadtaget i marken för Ottosson Truck/Hyundais nybygge i Bromölla.

Ottosson Truck som sedan 2012 har varit generalagent för Hyundai Forklifts i Sverige har de senaste åren växt kraftigt och ett behov att byta lokal till en större och mer anpassad för dagens behov, har vuxit sig allt starkare.

När Vara Maskinimport förvärvade Ottosson Truck 2018 sattes målet att visionen skulle bli verklighet av dåvarande ägare Nils-Gunnar Burge.

- För pappa var vägen till målet spikrak, säger Lina Burge som var på plats som representant för ägarfamiljen Burge. När vi förvärvade Ottosson Truck/Hyundai var pappas vision att få klä Ottosson i den kostym han tyckte att ett företag som är generalagent för ett av världens största varumärke Hyundai, skulle ha. Idag är jag både glad och stolt över att vi tillsammans med gänget på Ottosson Truck fortfarande har styrkan efter pappas bortgång att genomföra bygget trots den tid vi lever i med en pandemi och osäkerhet i värden. Än en gång bevisar vi att vi kompletterar varandra och kan växa tillsammans.

Platsen för nybygget blev längs med E22 utanför Bromölla.

Den stora tomten längs med väg E22 utanför Bromölla, kommer att bebyggas med en fastighet på över 3000 m2 varav 500 m2 kommer att vara ett showroom med stora glaspartier som exponerar de gula truckarna ut mot väg E22.

Närheten till E22an kommer att förenkla de stora transporter som dagligen fraktar truckar till och ifrån Ottosson Truck/Hyundai. Tillgängligheten och större tillgång till kollektivtrafik gör det även smidigare för Ottosson Truck/Hyundai att samarbeta mer med skolor och attrahera framtidens servicetekniker och nya medarbetare.

Den nya moderna verkstaden kan hantera truckar i alla storlekar utan begränsning och kommer att förbättra flödet av hanteringen av truckarna för ännu snabbare och effektivare service till kunderna, samtidigt som det bir enklare att lasta och lossa truckarna på den väl tilltagna tomten.

”Med nya lokaler får vi förutsättningen att ge våra kunder en möjlighet att komma till oss för visning av våra produkter och ge dem en helhetsupplevelse från verkstad till leverans", säger Bengt Joelsson, VD på Ottosson Truck/Hyundai.

-De nya lokalerna öppnar även upp för möjligheten att kunna bjuda in till större kundevent, något vi ser mycket fram emot, fortsätter Bengt.

Målet är att Ottosson Truck/Hyundai skall vara inflyttade i de nya lokalerna innan jul 2022.

Läs mer om koncernen Vara Maskinimport här >>
Contact information

Ottosson Truck AB

Mailing address
Norje­vägen 65
29476 Sölvesborg
Visiting address
Norje­vägen 65
SE-29476 Sölvesborg
Region
Sölvesborg
Blekinge county
Sweden
Organization id:
556148-6845
Founded: 1969
Employees: 30
English description is missing, swedish description below.

Global Truck - Lokal Service
- Det bästa av två världar
Med Sverigeagenturen för Hyundai Forklifts erbjuder Ottosson Truck/Hyundai ett av Sveriges snabbaste växande truckvarumärke, med en bredd av truckar som utvecklats utefter världsmarknadens behov. Inom ett nätverk av kontor, verkstäder och återförsäljare finns uthyrning och försäljning av nya och begagnade truckar, truckservice, reservdelar, rådgivning, och mycket mer att tillgå.

Ottosson Truck/Hyundai specialanpassar truckar för specifika branscher eller efter andra önskemål.
Ottosson Truck/Hyundai erbjuder totallösningar med rätt truck, rätt service, rätt ergonomi, rätt pris och rätt finansiering.

Agents

Abeko, Sweden
Combilift, Sweden
Auktoriserad återförsäljare av 4-vägstruckar från Combilift
HYUNDAI, Sweden (General agent)
Tecna, Sweden

Certifications

AAA

Want to work forOttosson Truck AB?

The company currently has 3 job ads: Servicetekniker fält TruckServicetekniker TeleskoplastareServicetekniker verkstad Truck

Contacts

Olle Stanleysson
0456-317 71
Nicklas Joelsson Björkman
0456-589 774
Lars-Erik Hedberg
0456-317 72
David Tkaczyk
0708-399 133
Bengt Joelsson
0456-589 775
Pernilla Stenström
0456-589 777
Timmie Åberg
0456-589 771
Klas Vangen
0708-399 209
Jenny Stenberg
Communication manager
072-644 55 00
Jörgen Falk
0708-399106

Videos

Optimal virkeshantering med en 4-vägs truck från Combilift

Optimal virkeshantering med en 4-vägs truck från Combilift
Ny truckmodell 35/40/45D 50DN-9VB från Hyundai med miljömotorer som uppfyller EURO steg 5 standard
Hyundai Truckar
Hyundai inomhusprogram
Världskompetens 1 timme ifrån dig
Lansering av 50-års jubileum

LATEST NEWS

- News from the industry
11/24/2021
CM605 - En läckströmstång för mätning av likströmmarSäkerhetsutmaningarna med IIoT och Industry 4.0Rekordmånga företag på årets AutomationsdagVälkommen till Plastteknik Nordic 2021Dachser Norway levererar med ny eldriven batteri-lastbilDana Lim har växtvärk och bygger ut igenDescartes tar nästa innovationssteg 2021 det viktigaste året i företagets historiaValeo tar autonom mobilitet till nästa nivå med ny LiDAR-teknik
11/23/2021
Koaxiala elektriska rundmat­ningsbord för exakt position­eringAhlsell stärker sitt verktygserbjudandeBalansering CNC-bearbetning och 3D-utskrift för metalldelarLindab förvärvar den svenska taktillverkaren ProfilplåtRenova prisas för miljöriktig vattenreningÅrets kvinnliga stjärnskottFjärrvärmen i Borås – en guldklimp i klimat­omställningenRobotar tar jobb på H22 City ExpoStockholmarna bryr sig minst om att minimera vattenförbrukningenFärger och framtidstro präglar Ebbepark i LinköpingDEFA utbildar bostadsrätts­föreningar inom elbilsladdningEftermarknaden avgjorde valet för Björnens Entreprenad AB
11/22/2021
Dimgenerator skyddar butiker från inbrottABB levererar robot i guldfärgPeab förvärvar byggrätter på Lilla Essingen i StockholmIVECO levererar 1 064 gasdrivna S-WAY-lastbilarBravida etablerar sig i HälsinglandInstabox ställer om till eldrivetVi kvinnor behövs i techbranschen!Sveriges nöjdaste fjärr­värmekunder finns i KarlstadVad vill ni att er robot skall kunna göra?Han är Stockholms främste entreprenör 2021
11/19/2021
Smart depåladdning från ABB för Göteborgs nya elbussarNya spiralformade PTFE-slangen från Parker Varför är digitalisering så viktigt?HCL Technologies har utsetts till ledare i IDC MarketScapeMikael Anjou ny VD för SizesLogistic Contractor etablerar sig med eget kontor i LuleåAdvenica har fått en ny order på cybersäkerhetsprodukterKB Components dubblar sin kapacitet med nytt logistiksystem Formica Capital investerar i ChargeNodeFyra miljoner till forskning
11/18/2021
Carsten Holm A/S utökar sitt sortimentetVolvos största grävmaskin är överraskande snabbSteglös tryck- och vakuumkontroll med IO-LinkABB och Zume påskyndar övergången från engångsplastSchneider Electric lanserar hårdvaruoberoende automationsplattformStora Ensos hållbarhets­rapport erhåller prisZebware blir partner med Wasabi HCL ska hjälpa till att förbättra Euroclears digitala landskapNimo-KG levererar 17 maskinerDachser Denmark testar transporter med HVO-dieselDQC, Endeavor och Orango byter namn till FellowmindHållbara konstruktions­material levereras till seismiskt område på Island
11/17/2021
Kvävgasframställning on-site sänker kostnaderna med nästan 300.000 kronor per årJernbro breddar sitt erbjudandeNy generation kvalitets­verktyg från Osborn InternationalVi organiserar dina kablageBioolja från befintliga värmeverkSvenska planglas­leverantören Glasgruppen fossilfri!Hållbar industri, innova­tioner och infrastrukturLär dig mer om reparbete och fallskydd på Fastighets­mässan