Evelina Lindgren utsedd till Västsveriges främsta entreprenör - industritorget.com
SUNDAY, MAY 31 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Evelina Lindgren utsedd till Västsveriges främsta entreprenör

Under tisdagskvällen utsågs Evelina Lindgren, vd för aPak AB, till västra Sveriges främsta entreprenör i EY:s utmärkelse EY Entrepreneur Of The Year.
Under kvällen utnämndes dessutom Karin Dahlin Gunterberg från DBKD Sweden AB till ”Årets kvinnliga stjärnskott”, Erik Gatenholm från CELLINK AB blev ”Årets manliga stjärnskott” och Hannes Wallin från Fractal Design AB vann SEB:s pris för ”Bästa internationella tillväxt”.

Evelina Lindgren tog emot utmärkelsen som västra Sveriges främsta entreprenörer då regionfinalen i EY Entrepreneur Of The Year gick av stapeln på Elite Park Avenue i Göteborg. aPak, med huvudkontor i Mölndal, är ett familjeföretag som grundades redan 1917. Företaget tillverkar emballage och förpackningar till både svenska och utländska kunder. Bland kunderna finns många av landets största industriföretag. Evelina och aPak har också ett stort engagemang i hållbarhetsfrågor och har bland annat prisats för Miljöboxen, en kartong som tål vatten och ersätter plastförpackningar.

– Evelina Lindgren har tagit aPak på en otrolig resa sedan hon tog över som vd i företaget. Redan under hennes första år mångdubblades lönsamheten och sedan 2014 har företagets omsättning nästan fördubblats. Hon har genom ett modernt ledarskap med fokus på företagskulturen lyft familjeföretaget, och hennes och aPaks fantastiska resa ser bara ut att fortsätta. Evelina är en mycket värdig vinnare och vi tror att hon har stora möjligheter att ta hem den nationella utmärkelsen vid finalen på Stockholms stadshus, säger juryordförande Eva Moen Adolfsson.

Den oberoende jury som korade vinnarna bestod av juryordförande Eva Moen Adolfsson, vd Resia Travel Group, Magnus Larsson, vd Pincho Nation, Malin Persson, Styrelseproffs, Johan Trouvé, vd Västsvenska Handelskammaren, Assan Njie, vd Njie, Elin Karlsson, kontorschef Almi Väst, Magnus Emilson, grundare Visit Group, och fjolårsvinnaren Magnus Dafgård, vice vd Gunnar Dafgård AB

Juryns motivering löd:

Denna entreprenör driver ett väldigt välmående företag med stora globala konkurrenter. Entreprenörens stora fotavtryck ligger i det värdedrivna ledarskapet med ett fokuserat strategiarbete. Först efter entreprenörens inträde har bolaget gått från en stabil omsättning på 200 till 500 miljoner kronor samtidigt som lönsamheten såväl som omsättningen fortsätter växa. De har även utvecklat sitt arbete kring nya hållbarare produkter och har satt som mål för alla delar i verksamheten för att redan under nästa år kunna erbjuda kunder 100% gröna offerter. Entreprenören har även vågat ta extern hjälp för att lyfta blicken och fortsätta bygga ett företag som kommer att leva i ytterligare 100 år.

Under galakvällen i Göteborg delades även tre kategoripriser ut. Utmärkelsen ”Årets kvinnliga stjärnskott” gick till Karin Dahlin Gunterberg från designföretaget DBKD Sweden AB i Vara, som bland annat ligger bakom succékrukan Cloudy. Erik Gatenholm från bioteknikföretaget CELLINK AB blev ”Årets manliga stjärnskott” och SEB:s pris för ”Bästa internationella tillväxt” tilldelades Hannes Wallin från Fractal Design AB, tillverkaren av premiumhårdvaror för PC med en exportandel på över 90 procent.

Samtliga vinnare från region Väst kommer den 30 januari att ställas mot vinnarna i de övriga fem regionfinalerna när den stora Sverigefinalen går av stapeln i Stockholms stadshus. Den nationella huvudprisvinnaren representerar sedan Sverige i världsfinalen i Monaco i juni, där entreprenörer från fler än 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

– Årets startfält var mycket starkt och jag vet att juryn haft många och långa överläggningar för att komma överens om årets vinnare. Det är en otroligt intressant mix bland vinnarna i år. Från gamla familjeföretag mitt uppe i en spännande förnyelseresa, till ett innovativt medtech-bolag med potential att bli Sveriges nästa stora världssuccé. Lägg därtill två företag som säljer vitt skilda produkter, men med enastående design som gemensam nämnare. Det ska bli mycket spännande att se hur det går för region Västs vinnare vid den stora Sverigefinalen i januari, jag tror de har väldigt goda chanser att vinna även där, säger Malin Höij, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year region Väst.

För mer information, vänligen kontakta:
Malin Höij, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year region Väst, 070-543 82 33, malin.hoij@se.ey.com

För mer information: www.eoy.se
Bilder från finalen: www.flickr.com/photos/eoy_sweden/

Jurymotiveringar

Huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year – Evelina Lindgren, aPak AB
Denna entreprenör driver ett väldigt välmående företag med stora globala konkurrenter. Entreprenörens stora fotavtryck ligger i det värdedrivna ledarskapet med ett fokuserat strategiarbete. Först efter entreprenörens inträde har bolaget gått från en stabil omsättning på 200 till 500 miljoner kronor samtidigt som lönsamheten såväl som omsättningen fortsätter växa. De har även utvecklat sitt arbete kring nya hållbarare produkter och har satt som mål för alla delar i verksamheten för att redan under nästa år kunna erbjuda kunder 100% gröna offerter. Entreprenören har även vågat ta extern hjälp för att lyfta blicken och fortsätta bygga ett företag som kommer att leva i ytterligare 100 år.

Årets kvinnliga stjärnskott – Karin Dahlin Gunterberg, DBKD Sweden AB
Utifrån sitt intresse, kunskap och estetiska blick har entreprenören skapat ett fint, välmående företag som vuxit med god lönsamhet. Hon har byggt sitt företag från grunden och tagit alla motgångar till en lärdom.

Årets manliga stjärnskott – Erik Gatenholm, CELLINK AB
Denna entreprenör spår vi en otrolig fin framtid för med en framtida livsavgörande produkt och mycket intressanta affärsmodell. En entreprenör som redan har 200 anställda och introducerat sig på börsen. Här ser vi Sveriges nästa stora världssuccé.

Bästa internationella tillväxt – Hannes Wallin, Fractal Design AB
Driven entreprenör, med en exportandel på över 90% har entreprenören tagit en nischprodukt till en internationell spelplan som har en oändlig potential. Med hjälp av svensk design har entreprenören tagit en traditionellt mörk och dyster bransch med storm.

Om EY Entrepreneur Of The Year
EY Entrepreneur Of The Year är en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Det är den första internationella utmärkelsen för entreprenörer som med tydliga visioner och goda ledaregenskaper bygger upp framgångsrika företag. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå i fler än 140 städer i fler än 60 länder. En extern oberoende jury bedömer entreprenörerna efter kriterierna entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, innovation samt personlig integritet och inflytande. Tävlingen startade i USA 1986 och i Sverige började utmärkelsen delas ut 1995. Vid de regionala finalerna och vid den nationella finalen utses även vinnare i kategorierna Årets kvinnliga stjärnskott och Årets manliga stjärnskott, samt SEB:s pris Bästa internationella tillväxt.

Regionfinaler i Sverige 2019
Region Väst: 5 november – Göteborg
Region Svealand: 14 november – Karlstad
Region Syd: 18 november – Malmö
Region Öst: 21 november – Jönköping
Region Stockholm: 25 november – Stockholm
Region Norr: 27 november – Luleå

LATEST NEWS

- News from the industry
5/25/2020
Veidekke bygger vindkraftpark åt Stena RenewableTele2 har lanserat Sveriges första publika 5G-nätAllblästring AB förvärvar Britab ABRenta certifierar sin verk­samhet för kunder och miljöSvebio nöjda med Klimatpolitiska vägvalsutredningen men avvisar två av utredningens förslagBolt lanserar elsparkcyklar i Stockholm
5/22/2020
Technima NORDIC har utvecklat säkerhetshattar för sina aerosoler för säkrare och enklare användning28 nya Volvo hjullastare redo för tjänstgöringABB erbjuder skräddarsydda digitala verktyg och uppstartsservice i takt med att världen återvänder till arbetetSvårigheterna kring finansiering under den fjärde industriella revolutionenDanska personsökarsystem ger säkerhet och snabbare åtkomst till ramperna vid produktions- och logistikplatser.Färsk data från HubSpot visar positiva tecken på återhämtning i SverigePeanta Inventions AB ökar omsättningen med flera miljoner efter juridisk storsegerVattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation Från problem till lösning – Östersjöns alger ska förädlas till en biobaserad råvara för hygien- och rengöringsprodukter100 dagar med corona - antalet cyberhot har ökat med 33 procentKavli väljer Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster
5/20/2020
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
5/19/2020
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
5/18/2020
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner allt
Advertisements