Europeiskt toppmöte inom social hållbarhet hålls i Umeå - industritorget.com
WEDNESDAY, MAY 27 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Europeiskt toppmöte inom social hållbarhet hålls i Umeå

Tisdagen den 17 september välkomnar Umeå deltagare från 14 länder till ett toppmöte om framtidens städer och människorna som ska leva i dem.
Mötet European Social Progress Cities Summit är det första i sitt slag och ett resultat av Umeås silverplats i European Capital of Innovation 2018.

– Umeå är ett av de bästa europeiska exemplen på att öppenhet, tillit och tillgänglighet är starka motorer för innovationer och utveckling. Många städer blickar mot oss när de funderar på hur de ska ta nästa steg i sin utveckling och vi blickar ut internationellt för kunna nå våra tillväxtmål på ett hållbart sätt, säger Janet Ågren (S), vice ordförande, kommunstyrelsen, Umeå kommun.

Silverplatsen i European Capital of Innovation är inte det enda erkännandet som tilldelats Umeå på senare år. Efter kulturhuvudstadsåret 2014 har Umeå även varit finalist i European Green Capital 2016, 2017 och 2018, European Smart Cities Lighthouse sedan 2016, samt att arbetet med social hållbarhet har varit en central pusselbit för att övre Norrland kunde nå positionen som Europas mest socialt progressiva region i den senaste mätningen.

– Det förstärks av våra fina betyg i SCB:s medborgarundersökning där vi är den stadskommun i Sverige som kvinnor helst rekommenderar andra att flytta till. Vi har en bra position inför framtiden, men med en tillväxttakt som vår måste vi också vara ödmjuka inför de utmaningar vi står inför, säger Janet Ågren.

Vi bjuder in media att delta under hela konferensen under tisdagen den 17 september, på P5 i kulturhuset Väven i Umeå. En målsättning är att konferensen ska leda till offentliggörandet av en deklaration i slutet av dagen. Vi har även avsatt tid för möten med media efter deklarationen nedan. Se bifogat program.

Anmäl ditt deltagande i konferensen till mattias.mitz@umea.se.

Varmt välkommen!

Hålltider tisdag 17 september

Konferensvåningen P5 i kulturhuset Väven

9.00 Konferensen inleds, keynote-tal

15.00 Gemensam deklaration

16.00 Avslutning och möjligheter till intervjuer och möten

LATEST NEWS

- News from the industry
5/19/2020
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
5/18/2020
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
5/15/2020
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
5/14/2020
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljerna
Advertisements