LATEST NEWS

- News from the industry

Enkel digitalisering minimerar svåra felbeslut

Digitaliserade processer sparar tid
Digitalisera mera. Uppmaning kommer från utställarna på Subcontractor TechArena och egentligen är det inte så svårt att förstå. Digitaliserade processer sparar tid, höjer kvaliteten och ger nya insikter. Så varför vänta?

En digital tvilling av de fysiska produkterna som följer med under hela förädlingskedjan. Det kanske inte låter superhäftigt, men faktum är att det både sparar tid och höjer kvaliteten på såväl processen som produkten.

Det säger Victor Andersson, vd på företaget Chain Traced, som har tagit fram en digital spårbarhetsplattform för främst företag inom stålbranschen. Varje mottagare inom förädlingskedjan kan enkelt se att alla krav och regelverk är uppfyllda ner till minsta substans i materialet. Viktigt inte minst ur ett hållbarhetsperspektiv för att se materialets ursprung.

– Drivkraften för att digitalisera är att det spar tid i de egna processerna samtidigt som det blir ett kunderbjudande eftersom trovärdigheten blir bättre. Som företag är du även framtidssäkrad och förberedd när det här väl blir ett krav, säger Victor Andersson, vd på Chain Traced.

Chain Traced är en av sju utställare på Elmia Subcontractors nya satsning Subcontractor TechArena. Här visas den digitala teknikens möjligheter genom innovativa case från svenska företag som förhoppningsvis ska få besökaren att påbörja en digital resa.

– Medvetenheten och kunskapen kring digitalisering har ökat både bland besökare och utställare sedan jag började medverka på Elmia Subcontractor 2017. Så det är hoppfullt. Samtidigt behöver vi ständigt trycka på att industriföretagen måste våga att digitalisera och det är därför som vi finns för att hjälpa dem att hitta rätt, säger Magnus Mörstam, ansvarig för Subcontractor TechArena.

Digitalisering handlar inte enbart om mjukvara. Det är företaget CombiQ ett tydligt exempel på. Deras erbjudande innehåller både en trådlös och batteridriven smart sensor som samlar upp data och en molntjänst där informationen visualiseras i olika grafer.

– Det som är unikt för oss är att vi har gjort allt, från hårdvaran till molntjänsten. Fördelen med systemet är att det går att lära sig mer om den egna processen som exempelvis service och underhåll, säger Kai Walkendorff, vd på CombiQ.

Användningsområdena för sensorerna från CombiQ är egentligen oändliga och endast fantasin sätter gränserna. Men för CombiQ, som grundades 2006, ligger fokus främst på tillverkningsindustrin och produktionsprocessen.

Grundidén är enkelhet och förhoppningen är att kunna sänka tröskeln för de företag inom industrin som vill börja att digitalisera sin verksamhet.

– Vi försöker att göra det så enkelt som möjligt. Till exempel genom en enkel prissättning för både hårdvaran och tjänsten genom mjukvaran. Där är vi väldigt flexibla. Sedan tycker jag det är bäst att börja smått med en process och därefter bygga på. Vi vet av erfarenhet att kunden ofta hittar fel som de inte ens visste de hade, säger Kai Walkendorff, vd på CombiQ.

Johanna Bjurevik
Mässansvarig
Elmia Subcontractor
johanna.bjurevik@elmia.se
036-152224
Contact information
Mailing address
Box 6066
55006 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings county
Sweden
Organization id:
556354-2413
Founded: 1989
Employees: 78
Elmia Subcontractor brings together the manufacturing industry’s experts under one and the same roof.
With 1,200 exhibitors from about 30 countries, unique conditions are created for business development and profitable deals.

Welcome to northern Europe’s leading trade fair for the manufacturing industry’s suppliers and their customers. This is a true specialist fair for product development and purchasing. Here you will see innovations and ingenious solutions, tomorrow’s engineering designs, smart materials and exciting products. Meet your current suppliers and new ones who will help your company to reach its next stage of development. The four days are filled with new encounters, new discussions, new inspiration. It is uniquely business.

Welcome 9-12 November 2021!

Contacts

Anki Söderström
036152090
Helena Åhs
Project Manager
036-152000

Videos

Find new business partners, interesting contacts and get updates on news in the industry

Find new business partners, interesting contacts and get updates on news in the industry
Välkommen till Elmia Subcontractor 2020
Elmia Subcontractor 10-13 nov 2020- gör affärer på industrins starkaste arena

LATEST NEWS

- News from the industry
11/24/2021
CM605 - En läckströmstång för mätning av likströmmarSäkerhetsutmaningarna med IIoT och Industry 4.0Rekordmånga företag på årets AutomationsdagVälkommen till Plastteknik Nordic 2021Dachser Norway levererar med ny eldriven batteri-lastbilDana Lim har växtvärk och bygger ut igenDescartes tar nästa innovationssteg 2021 det viktigaste året i företagets historiaValeo tar autonom mobilitet till nästa nivå med ny LiDAR-teknik
11/23/2021
Koaxiala elektriska rundmat­ningsbord för exakt position­eringAhlsell stärker sitt verktygserbjudandeBalansering CNC-bearbetning och 3D-utskrift för metalldelarLindab förvärvar den svenska taktillverkaren ProfilplåtRenova prisas för miljöriktig vattenreningÅrets kvinnliga stjärnskottFjärrvärmen i Borås – en guldklimp i klimat­omställningenRobotar tar jobb på H22 City ExpoStockholmarna bryr sig minst om att minimera vattenförbrukningenFärger och framtidstro präglar Ebbepark i LinköpingDEFA utbildar bostadsrätts­föreningar inom elbilsladdningEftermarknaden avgjorde valet för Björnens Entreprenad AB
11/22/2021
Dimgenerator skyddar butiker från inbrottABB levererar robot i guldfärgPeab förvärvar byggrätter på Lilla Essingen i StockholmIVECO levererar 1 064 gasdrivna S-WAY-lastbilarBravida etablerar sig i HälsinglandInstabox ställer om till eldrivetVi kvinnor behövs i techbranschen!Sveriges nöjdaste fjärr­värmekunder finns i KarlstadVad vill ni att er robot skall kunna göra?Han är Stockholms främste entreprenör 2021
11/19/2021
Smart depåladdning från ABB för Göteborgs nya elbussarNya spiralformade PTFE-slangen från Parker Varför är digitalisering så viktigt?HCL Technologies har utsetts till ledare i IDC MarketScapeFörsta spadtaget för Ottosson Truck /Hyundais nya huvudkontorMikael Anjou ny VD för SizesLogistic Contractor etablerar sig med eget kontor i LuleåAdvenica har fått en ny order på cybersäkerhetsprodukterKB Components dubblar sin kapacitet med nytt logistiksystem Formica Capital investerar i ChargeNodeFyra miljoner till forskning
11/18/2021
Carsten Holm A/S utökar sitt sortimentetVolvos största grävmaskin är överraskande snabbSteglös tryck- och vakuumkontroll med IO-LinkABB och Zume påskyndar övergången från engångsplastSchneider Electric lanserar hårdvaruoberoende automationsplattformStora Ensos hållbarhets­rapport erhåller prisZebware blir partner med Wasabi HCL ska hjälpa till att förbättra Euroclears digitala landskapNimo-KG levererar 17 maskinerDachser Denmark testar transporter med HVO-dieselDQC, Endeavor och Orango byter namn till FellowmindHållbara konstruktions­material levereras till seismiskt område på Island
11/17/2021
Kvävgasframställning on-site sänker kostnaderna med nästan 300.000 kronor per årJernbro breddar sitt erbjudandeNy generation kvalitets­verktyg från Osborn InternationalVi organiserar dina kablageBioolja från befintliga värmeverkSvenska planglas­leverantören Glasgruppen fossilfri!Hållbar industri, innova­tioner och infrastrukturLär dig mer om reparbete och fallskydd på Fastighets­mässan