LATEST NEWS

- News from the industry

En viktig del av modern industriell processutveckling

Hur fungerar en slangpump?
Dessa slangpumpar används för att överföra vätskor och gaser genom slangar eller rör och de är vanligtvis konstruerade för att klara av högt tryck. Slangpumpar finns i olika varianter och används i en mängd olika branscher, inklusive livsmedel och dryck, kemikalier och vattenrening. I denna artikel kommer vi att titta närmare på slangpumpar och hur de används inom industrin.

Hur fungerar en slangpump


En slangpump fungerar genom att trycka på en slang med hjälp av en rörlig spännare. Slangen skapar en tätning mellan sug- och utloppsöppningarna i pumpen och det resulterande trycket driver sedan vätskan genom slangarna eller rören. Denna typ av pump har fördelen att den inte har rörliga delar som slits, vilket minskar risken för mekaniskt fel.

En annan fördel med slangpumpar är att de kan hantera en mängd olika typer av vätskor och gaser från rena vätskor till viskösa och abrasiva vätskor. Denna flexibilitet gör slangpumpar till en populär lösning inom många branscher, inklusive livsmedel och dryck, där hygien och exakthet är avgörande.

Peristaltiska slangpumpar


En av de mest använda slangpumparna är peristaltiska slangpumpar, där rörliga rullar eller spännare trycker på slangarna och skapar tryck som driver vätskan framåt. Dessa pumpar används ofta inom livsmedelsindustrin eftersom de är lätta att rengöra och kan hantera både fasta och flytande ämnen. De är också lämpliga för applikationer som kräver hög exakthet och precisionsdosering.

Det finns också ett växande intresse för slangpumpar som en energieffektiv lösning för industrin. Eftersom slangpumpar har en lägre hastighet och använder mindre energi än många andra pumpar på marknaden, kan de hjälpa till att minska energiförbrukningen och därmed minska driftskostnaderna. Detta gör dem till en miljövänlig lösning som också kan förbättra produktiviteten i produktionsprocessen.

Telfa AB kan sina slangpumpar


Sammanfattningsvis är slangpumpar en viktig del av modern industriell processutveckling. Med sin flexibilitet, precision och energieffektivitet, är de en idealisk lösning för många olika branscher. Genom att välja rätt typ av slangpump och arbeta med en kvalitetsleverantör som Telfa AB, kan företag uppnå högsta möjliga nivå av prestanda och effektivitet i sina processer.

Telfa AB är ett företag med fokus på att leverera högkvalitativa produkter och tjänster inom industriell processutveckling. Med över 50 års erfarenhet av att arbeta med företag inom en mängd olika branscher, har Telfa utvecklat en djup förståelse för kundernas behov och har anpassat sin verksamhet för att möta dessa behov.

Telfa erbjuder ett brett utbud av produkter inom områden som slangpumpar, fatpumpar, doseringsutrustning, mätinstrument, filter och ventiler. Företaget är också känd för sin kompetens inom teknisk support och service, vilket innebär att kunderna alltid kan räkna med att få expertis och hjälp när de behöver det.
Contact information
Mailing address
Box 12030
40241 Göteborg
Visiting address
Fredriksbergs­gatan 2
57392 Tranås
Region
Göteborg
Västra Götalands county
Sweden
Organization id:
556675-0500
Founded: 1978
Employees: 17
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Telfa AB!

Telfa AB strävar efter att vara en ledande aktör på pumpar för maskinbyggare och industrikunder i Sverige.

I över 30 år har vi försett svenska företag med pumpar och pumpaggregat från marknadsledande tillverkare. Vi vänder oss främst till maskinbyggare och slutkunder inom marin-, fordons- och processindustrin.

Med över 40 års erfarenhet har vi på Telfa etablerat oss som en långsiktig leverantör av pumpar och pumpaggregat på den svenska marknaden. Specialistkompetens och bra produkter tillsammans med snabbhet och leveranssäkerhet gör det tryggt att göra affärer med oss.

Vi erbjuder ett sortiment som är unikt i både bredd och djup, vilket tillsammans med våra engagerade medarbetares samlade kunskap ger förutsättningarna för att ge er den bästa pumplösningen.

Välkommen att kontakta oss!

Certifications

AAA – ISO 14001:2004 – ISO 9001:2000

Contacts

Oscar Nyström
075 - 242 44 80
Kjell Wallin
076 - 527 85 72
Stefan Åslund
076 - 527 85 69
Emanuel Vårskog
070 - 492 41 58
Telfa AB
075-24 24 450

Videos

Hydra-Cell membranpump

Hydra-Cell membranpump
Impellerbyte jabsco

LATEST NEWS

- News from the industry
6/2/2023
Peter tävlar i världsfinalen i entreprenörskapCastellumfastighet i Hyllie först att erhålla certifiering
6/1/2023
Serviceinriktade säkerhets­lösningarÄnnu en årskull av fram­tidens ledare examineradABB presenterar revolutionerande konceptGesac imponerar - IgenSå väljer du rätt jordfels­brytare
5/31/2023
Alicat flödes- och tryckinstrument Tjäna pengar och bidra till återvinningVerderflex Slangpumpar från Telfa Maskinförsäljning - Ny grävmaskin eller hjullastare?Entreprenadmaskiner på auktion
5/30/2023
Design & ergonomi: Herman Miller kontorsstolar har alltGlobal marknadsplats för begagnade maskinerHårdhetsprovare: Vad är det och varför är det viktigt? Industriell 3D-mätning med hjälp av TBMXMandalons tips vid design av chip och sensorer
5/29/2023
Vepax: Komplett lösning för verktyg och maskinerEn lång kedja av flexibla lyftRope Access: En effektiv lösning på fågelproblemPersonskydd - en investering i säkerhetSäker truckhantering på arbetsplatsen